• Home
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Οριζόντια μείωση κατά 50% του τέλους επιτηδεύματος στους ελεύθερους επαγγελματίες
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οριζόντια μείωση κατά 50% του τέλους επιτηδεύματος στους ελεύθερους επαγγελματίες

Οριζόντια μείωση του τέλους επιτηδεύματος στο μισό για τους ελεύθερους επαγγελματίες, θα προβλέπεται στο φορολογικό νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί πιθανότατα αργά το απόγευμα της Τρίτης (28.11.23), όπως προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης.
«Θα υπάρξει μείωση του τέλους επιτηδεύματος κατά 50% για όλους του ελευθέρους επαγγελματίες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
«Δεν θα ισχύει το τεκμαρτό εισόδημα για τους ελευθέρους επαγγελματίες που θέλουν να ελεγχθούν», τόνισε ακόμη ο κ. Χατζηδάκης, αναφερόμενος στο φορολογικό νομοσχέδιο σε νέες δηλώσεις του.
Όπως τόνισε ο Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης (28.11.23) για το φορολογικό νομοσχέδιο και τους ελεύθερους επαγγελματίες, υπάρχουν 9 σαφείς εξαιρέσεις από το μαχητό τεκμήριο, όπως εγκυμονούσες και πληγέντες από φυσικές καταστροφές.
«Όποιος θέλει μπορεί να αμφισβητήσει στην ΑΑΔΕ το τεκμήριο διαβίωσης», πρόσθεσε και επεσήμανε ότι «η επιβάρυνση στις επιχειρήσεις λόγω τζίρου θα είναι πιο γραμμική, πιο αναλογική και πιο δίκαιη».
«Θα υπάρξει μείωση του τέλους επιτηδεύματος κατά 50% για όλους του ελευθέρους επαγγελματίες», δήλωσε ακόμη ο υπουργός.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Έρχονται τα πάνω-κάτω στα τεκμήρια – Ποιες αλλαγές εξετάζονται

Κώστας Παππάς

ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ: Έξυπνη μεταποίηση με χρηματοδότηση 73 εκατ. ευρώ

Κώστας Παππάς

Κοινωνικός Τουρισμός 2020: Όλες οι αλλαγές λόγω κορονοϊού

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..