ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ορειβατικός Σύλλογος Άρτας εξόρμηση στο όρος Χατζή

Στις 10 Φεβρουαρίου 2019 ο Ορειβατικός Σύλλογος Άρτας πραγματοποίησε μία εξόρμηση στο όρος Χατζή του νομού Τρικάλων. Μετά από περίπου 2 ώρες οδήγησης φτάσαμε στο χωριό Μεσοχώρα από όπου ξεκινά το μονοπάτι.
Αφήνοντας πίσω μας τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας αφήσαμε και την τελευταία ανθρώπινη παρέμβαση. Η ποιότητα χιονιού και οι καιρικές συνθήκες ήταν κάτι παραπάνω από ιδανικές συντελώντας στη μεγιστοποίηση της απόλαυσης. Ως τους πρόποδες της κορυφής το πεδίο έχει ομαλές κλίσεις χωρίς κάποια δυσκολία, δίνοντας έτσι την άνεση στον πεζοπόρο να ανοίξει από νωρίς το βλέμμα του προς τον όγκο των Τζουμέρκων, τον Κριάκουρα, την Φούρκα, το Παχτούρι και το Αυγό. Η ανάβαση ως τον αυχένα, πριν την κορυφή, δεν είχε απαιτήσεις, καθώς δεν ήταν απαραίτητη η χρήση κραμπόν. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι νιώθαμε ζεστή την αγκαλιά του χιονιού τριγύρω μας… Φτάνοντας στην κορυφή η θέα ξεδιπλωνόταν αβίαστα από τα Τζουμέρκα και τα Άγραφα, ως τον Όλυμπο… Η άπνοια επέτρεψε την παραμονή μας στην κορυφή (2.038 μ.) ώσπου να τη χορτάσουμε.
Η επιστροφή, φυσικά, ήταν πιο σύντομη και εύκολη αν και το χιόνι είχε αρχίσει σε κάποια σημεία να μαλακώνει…
Σύνολο ωρών της εξόρμησης: 08:30

Related posts

Ολυμπιακοί Αγώνες: Στα ημιτελικά η Εθνική Πόλο – Διέλυσε το Μαυροβούνιο

Κώστας Παππάς

Γήπεδα: Αλλάζουν όλα – Μόνο εμβολιασμένοι, με μάσκες και μέγιστος αριθμός θεατών

Κώστας Παππάς

Το καλοκαίρι του 2021 θα διεξαχθεί το Euro, από 11 Ιουνίου μέχρι 11 Ιουλίου

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..