ΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ

Ολοκληρώθηκε το έργο Erasmus της Π.Δ.Ε. Ηπείρου

Ολοκληρώθηκε το έργο Erasmus της Π.Δ.Ε. Ηπείρου με τίτλο: “Μεταβαίνοντας από την παραδοσιακή διδασκαλία σε καινοτόμες εκπαιδευτικές μεθόδους για ένα σχολείο χωρίς αποκλεισμούς”(2020-1-EL01-KA101-077952), στο οποίο συμμετέχουν οκτώ Δημοτικά Σχολεία της Περιφέρειας Ηπείρου.
24 εκπαιδευτικοί από τις σχολικές μονάδες:
10ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων Δημοτικό Σχολείο Χαλκιάδων Άρτας
Δημοτικό Σχολείο Καλπακίου Δημοτικό Σχολείο Κιρκιζατών Άρτας
21ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων 1ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιππιάδας
Δημοτικό Σχολείο Αγίου Σπυρίδωνα Άρτας 3ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας και η επιστημονικά υπεύθυνη του σχεδίου κ. Κλεοπάτρα Βασιλείου, Διευθύντρια της ΔΙ.Π.Ε. Άρτας, παρακολούθησαν τρεις δραστηριότητες επιμόρφωσης:

• “Developing Emotional Intelligence”,
Ljubljana-Slovenia, 8/8-14/8/2021
Αξιοποίηση τεχνικών που οδηγούν στην καλλιέργεια της ενσυναίσθησης και στη συναισθηματική ενδυνάμωση μαθητών και εκπαιδευτικών.
• “Adjusting migrant and refugee children to European primary school” Foligno-Italy, 28/3-1/4/2022
Εδραίωση κλίματος συμπερίληψης και ομαλής ένταξης μειονεκτούντων μαθητών στο σχολικό περιβάλλον.
• “Role-games and Interactive Visual Novels in Education”. Foligno-Italy, 23/5-27/5/2022 Κατανόηση της έννοιας της παιχνιδοποίησης και προσέγγιση εργαλείων για τη δημιουργίαψηφιακών εκπαιδευτικών παιχνιδιών.

Στοχεύοντας στη διάδοση των μαθησιακών αποτελεσμάτων των τριών σεμιναρίων σε όσο το δυνατό περισσότερους εκπαιδευτικούς, υλοποιήθηκαν τρεις ημερίδες  διάχυσης του έργου, στην Άρτα (5/11/2022), στη Φιλιππιάδα (12/11/2022) και στα Ιωάννινα (19/11/2022).
Εκπαιδευτικοί από τα οκτώ συμμετέχοντα σχολεία παρουσίασαν το θεωρητικό μέρος των τριών μαθημάτων, κατέθεσαν την εμπειρία τους και ως πολλαπλασιαστές της αποκτηθείσας γνώσης, κατεύθυναν και υλοποίησαν βιωματικές παιγνιώδεις δραστηριότητες με συναδέλφους τους, οι οποίοι επέλεξαν να συμμετάσχουν στα εργαστήρια που ακολούθησαν τις κεντρικές εισηγήσεις.

Η ολοκλήρωση του συγκεκριμένου σχεδίου Κοινοπραξίας Erasmus+ συνάντησε για μια φορά ακόμη τη συνεχή επιδίωξη της Π.Δ.Ε. Ηπείρου να στηρίξει σχολικές μονάδες αρμοδιότητάς της στη δημιουργία ένα ανοιχτού σχολείου με μια σύγχρονη, συμπεριληπτική, ολιστική εκπαίδευση.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Σήμα κινδύνου από ιστιοφόρο δυτικά της Πρέβεζας

Κώστας Παππάς

Πρόεδρος της Βουλής ο Κώστας Τασούλας με ρεκόρ ψήφων

Κώστας Παππάς

Σημαντικά έργα υποδομών(προϋπολογισμού 5,215 εκ. ευρώ) υλοποιούνται στην Π.Ε. Πρέβεζας με αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..