• Home
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Ολοκληρώθηκε ο “Διάλογος με την Εκπαίδευση” από τον Δ. Αρταίων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ολοκληρώθηκε ο “Διάλογος με την Εκπαίδευση” από τον Δ. Αρταίων

Με τις επισκέψεις το πρωί της Πέμπτης στο Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Κωστακιών ολοκληρώθηκε ο «Διάλογος με την Εκπαίδευση» που έχει ξεκινήσει η Δημοτική Αρχή, με στόχο την επικοινωνία με τη σχολική κοινότητα και την βελτίωση της καθημερινότητας των σχολείων προς όφελος των μαθητών και των εκπαιδευτικών.
Κατά τη διάρκεια του διαλόγου έγιναν επισκέψεις σε 81 σχολεία Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια και σε 12 παιδικούς σταθμούς, έγινε γόνιμη συζήτηση, επιλύθηκαν προβλήματα και έγιναν παρεμβάσεις σε όλα τα σχολεία. Οι εργασίες αφορούν στην βελτίωση της καθημερινότητας του κάθε σχολείου, ενώ δίνεται έμφαση στην ασφάλεια μαθητών και καθηγητών και στην υγιεινή. Έχουν γίνει και γίνονται ελαιοχρωματισμοί, ηλεκτρολογικά, ξυλουργικές εργασίες, εργασίες στα τζάμια, συντήρηση θέρμανσης, συντήρηση αύλειων χώρων, προμήθεια αθλητικού υλικού, εργασίες πυρασφάλειας, τοποθετήσεις ραμπών ΑμεΑ, κατασκευές υδρορροών, φρεατίων, αποχετεύσεων, τοποθετήσεις αλεξικέραυνων κ.α.
«Ο διάλογος με την σχολική κοινότητα κράτησε πάνω από ένα χρόνο και έχει αποφέρει καρπούς. Είμαστε καθημερινά δίπλα στα σχολεία και στις ανάγκες τους και το αποδεικνύουμε με έργα. Νιώθω ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση για τις συναντήσεις που έγιναν από τις οποίες απέκτησα ολοκληρωμένη άποψη για τα προβλήματα κάθε σχολείου. Ιεραρχήσαμε τις προτεραιότητες, δίνοντας λύσεις. Από την αρχή της θητείας μας έχουμε διαθέσει πάνω 1,5 εκ. ευρώ για τη συνολική συντήρηση και τις εργασίες στα σχολεία, αξιοποιώντας τόσο δημοτικούς πόρους, όσο και τις επιχορηγήσεις των σχολικών επιτροπών, αλλά και κάθε άλλη χρηματοδοτική ευκαιρία. Βλέπουμε το ίδιο κάθε σχολείο, κάθε μαθητή και κάθε εκπαιδευτικό είτε μένει στο κέντρο της Άρτας, είτε στο πιο απομακρυσμένο χωριό. Για εμάς τα σχολεία είναι σε πρώτη προτεραιότητα, καθώς εκεί περνούν τη μισή και πλέον ημέρα τους τα παιδιά μας» ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.


Και συνέχισε: «Όταν αναλάβαμε υπήρχαν σχολεία χωρίς πυρασφάλειες, ηλεκτρολογικούς πίνακες, ακόμη και χωρίς σύνδεση των αποχετεύσεων με το δίκτυο του Δήμου. Πλέον, μετά την σκληρή δουλειά που έχουμε κάνει, πάντα σε συνεργασία με τους διευθυντές και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων έχουμε επιλύσει τα προβλήματα και συνεχίζουμε δυναμικά. Επενδύουμε στα σχολεία και κάνουμε πιο εύκολο το έργο των δασκάλων, των καθηγητών και φυσικά των μαθητών. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους Διευθυντές, τους δασκάλους, τους καθηγητές, τους μαθητές, τους γονείς, τις καθαρίστριες, όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας, αλλά και τους Αντιδημάρχους Παιδείας, τους Προέδρους του Νομικού Προσώπου που είναι υπεύθυνο για τους Παιδικούς σταθμούς και τους υπαλλήλους του Δήμου και του Νομικού Προσώπου για την πολύ καλή δουλειά που έχουν κάνει. Τα σχολεία είναι ένας ζωντανός οργανισμός και θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα τους με εργασίες μικρής μεσαίας και μεγάλης κλίμακας».
Να σημειωθεί, ότι στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ο Δήμος έχει ήδη διαθέσει συνολικά πάνω από 1,5 εκ. ευρώ για τη συνολική λειτουργία και τη συντήρησή τους. Παράλληλα, έχει εκσυγχρονίσει τα εργαστήρια Η/Υ όλων των Λυκείων με πάνω από 100 Η/Υ, ενώ έχει υποβάλλει σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα την ενεργειακή αναβάθμιση σε 1ο Δημοτικό, 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο.
Σε ο, τι αφορά τους Παιδικούς Σταθμούς, ο διάλογος έγινε και στους 12 και επιλύθηκαν και δρομολογήθηκαν πολύ σημαντικές παρεμβάσεις. Υπενθυμίζεται, ότι ο Δήμος έχει ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό λειτουργίας 9 βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, με συνολικό προϋπολογισμό 800.000 ευρώ, ενώ ξεκίνησε τη λειτουργία του ο νέος παιδικός στις Χαλκιάδες και το επόμενο διάστημα είναι έτοιμος να λειτουργήσει και ο νέος Παιδικός Κωστακιών.

Related posts

ΓΕΣ: «Καλεί» τους στρατεύσιμους της 2021 Α’ ΕΣΣΟ να παρουσιαστούν – Δείτε τη διαταγή

Κώστας Παππάς

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

Κώστας Παππάς

Μοτοσικλετιστής μετά από σοβαρό τροχαίο στην Πάτρα σώθηκε λόγω της έγκαιρης διακομιδής στο ΠΓΝ Ιωαννίνων

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..