• Home
  • ΗΠΕΙΡΟΣ
  • Οι μαθητές Ανακύκλωσαν και βραβεύτηκαν – 25 τόνους χαρτί και 6 τόνους πλαστικό
ΗΠΕΙΡΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Οι μαθητές Ανακύκλωσαν και βραβεύτηκαν – 25 τόνους χαρτί και 6 τόνους πλαστικό

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση βράβευσης των σχολείων του Δήμου Ιωαννιτών στον Πολιτιστικό Χώρο «Δημήτριος Χατζής» για τη συμμετοχή τους στη δράση ευαισθητοποίησης «Πάμε Ανακύκλωση» 2021-2022.
Τα πρώτα σχολεία σε ανακύκλωση υλικών και πόντων επιβράβευσης, έλαβαν από ένα χρηστικό δώρο και ένα συμβολικό βραβείο για τη σχολική τους μονάδα. Επιπλέον, όλα τα σχολεία που συμμετείχαν στη δράση έλαβαν έπαινο συμμετοχής από τον Δήμο για τη σημαντική προσπάθειά τους.
Στη σχολική δράση «Πάμε Ανακύκλωση» οι μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων με τη βοήθεια γονέων και εκπαιδευτικών ανακύκλωσαν σε τέσσερα ρεύματα υλικών (χαρτί, πλαστικό, μπαταρίες, αλουμίνιο) και τα αποτελέσματα ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.
Πιο συγκεκριμένα, συγκεντρώθηκαν συνολικά από 10.396 μαθητές:
• Χαρτί: 24.143 κιλά
• Πλαστικό: 5.915 κιλά
• Μπαταρίες: 103 κιλά
• Αλουμίνιο: 114 κιλά
Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί πως η στήριξη των σχολείων από τα μέλη της δημοτικής πλατφόρμας ανακύκλωσης του Δήμου ήταν εξαιρετικά υψηλή, καθώς έγινε συνολική δωρεά 251.640 πόντων επιβράβευσης.
Η δράση ευαισθητοποίησης για την ανακύκλωση υλοποιήθηκε από τον Δήμο Ιωαννιτών στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Followgreen, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων και υποστηρίζεται από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), το πρόγραμμα Ανακύκλωσης Αλουμινίου «Κάθε Κουτί Μετράει», την Αειφορική Ηπείρου και την Recycom (ανακύκλωση ενδυμάτων και υποδημάτων).
Ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ, κατά την ομιλία του στην εκδήλωση βράβευσης, συνεχάρη τους μαθητές για τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που πέτυχαν, για ακόμη μια χρονιά, καθώς απέδειξαν πως δεν ξεχνούν τις οικολογικές τους συνήθειες.
Επιπλέον, ανέφερε ότι τα αξιοσημείωτα αποτελέσματα των δράσεων ευαισθητοποίησης στα σχολεία μας, μας παροτρύνουν ώστε να συνεχίσουμε δυναμικά με ακόμα περισσότερες δράσεις και τη νέα χρονιά.
«Εξίσου σημαντικό για την επιτυχία της δράσης, ήταν και το έργο της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου μας, που κάθε μήνα ζύγιζε και παραλάμβανε τα ανακυκλώσιμα υλικά, φροντίζοντας τα σχολεία μας να παραμένουν καθαρά καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης», υπογράμμισε ο Δήμαρχος.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Επιχειρηματικότητας Γιάννης Αϊβατίδης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Συντήρησης Έργων, Πρασίνου και Παιδικών Χαρών Αριστείδης Παππάς και οι εκπρόσωποι από την Αειφορική Ηπείρου κος Χαραλαμπίδης και κος Φρατζής, οπού βράβευσαν τα πρώτα σχολεία.
Ο κ. Δημήτρης Παπασωτηρίου εκπρόσωπος της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) μετέφερε το δικό του μήνυμα, συγχαίροντας την εντυπωσιακή προσπάθεια των μαθητών, επιπλέον αναφέρθηκε στον σχεδιασμό για το μέλλον με στόχο ακόμη καλύτερα αποτελέσματα για την ανακύκλωση του Δήμου.”
Και η υπεύθυνη του «Κάθε Κουτί Μετράει», Ειρήνη Τοπουζίδου συνεχάρη όλα τα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που μετείχαν στην ουσιαστική αυτή πρωτοβουλία.
Δείτε το infographic με τα αποτελέσματα της δράσης στον σύνδεσμο:
https://followgreen.gr/docs/Infographic-%CE%99oannina.pdf

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Η ανοιξιάτικη Άρτα ανάμεσα στις συστάδες από αντιαρματικά… παγκάκια

Κώστας Παππάς

Άρτα: Ανακοίνωση υποψηφιότητας Νίκου Μπαγιώργα με το συνδυασμό του Χριστόφορου Σιαφάκα

Κώστας Παππάς

Γιάννενα: Σοκ με τον θάνατο 4χρονου αυτιστικού παιδιού – Την ΕΛΕΠΑΠ καταγγέλλει η ΣΕΑΑΝ

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..