• Home
  • ΗΠΕΙΡΟΣ
  • Ξεπουλάμε: Έναντι πινακίου φακής το λιμάνι της Ηγουμενίτσας
ΗΠΕΙΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεπουλάμε: Έναντι πινακίου φακής το λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Λίγες ημέρες πριν από την επέτειο της 25ης Μαρτίου 2023 , της εμβληματικής ημερομηνίας της Επανάστασης για την εθνική ανεξαρτησία, ο ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε την πώληση του 67% του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας στην Ιταλική ναυτιλιακή εταιρεία Grimaldi.
Η εκποίηση του πολύτιμου αποθέματος της δημόσιας γης και δημόσιας περιουσίας, το οποίο προασπίστηκαν με το αίμα τους γενεές των Ελλήνων, συνεχίζεται με ρυθμούς εντατικούς, από αυτούς που προκλητικά θα σταθούν στην εξέδρα
των επισήμων τιμώντας τον αγώνα των αγωνιστών αυτού του τόπου ενάντια στην υποτέλεια.
Μετά την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης, της Αλεξανδρούπολης, την περασμένη Τρίτη 21 Μαρτίου 2023 το κερδοφόρο λιμάνι της Ηγουμενίτσας παραχωρήθηκε με όλα τα προικιά του, που υπερβαίνουν τα 200 εκατομμύρια ευρώ και με ενεργό αποθεματικό ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ που πλήρωσαν οι Έλληνες πολίτες, έναντι του ευτελούς τιμήματος των 84 εκατομμυρίων ευρώ.
Με την σύμβαση παραχωρούνται επίσης τα λιμάνια της Πλαταριάς, των Συβότων, το λιμάνι εσωτερικού της Κέρκυρας καθώς και μια τεράστια χερσαία έκταση του παραλιακού μετώπου της Θεσπρωτίας από τα Σύβοτα έως και την περιοχή της Σαγιάδας. Το λιμάνι πλέον παραχωρήθηκε για την επιχειρηματική δραστηριότητα και κερδοφορία των ιδιωτών “επενδυτών” καθώς η Grimaldi αναγορεύτηκε με την σύμβαση σε απόλυτο κυρίαρχο του παραλιακού μετώπου, αποκλείοντας την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών καθώς και κάθε οικονομική ή άλλη δραστηριότητα τους.
Για μια ακόμη φορά κυβέρνηση και τοπικοί άρχοντες επέδειξαν περιφρόνηση προς τη βούληση της τοπικής κοινωνίας, καθώς και των μαζικών κοινωνικών και επαγγελματικών φορέων της περιοχής.
Και είναι τραγική ειρωνεία της Ιστορίας όταν μετά την ασύλληπτη τραγωδία των Τεμπών, το γεγονός ότι ένας Ιταλικός ναυτιλιακός όμιλος καθίσταται απόλυτος κυρίαρχος αυτού του τόσου σημαντικού θαλάσσιου κόμβου μεταφοράς χιλιάδων τόνων εμπορευμάτων και επιβατών προς και από την Κεντρική Ευρώπη και προς τα λιμάνια του Ιουνίου.
Είναι εξοργιστικό το γεγονός ότι τα πλοία της Grimaldi ευθύνονται για τις τραγωδίες που σημειώθηκαν στις Ελληνικές θάλασσες το 2014 με το Norman Atlantic που κόστισε τη ζωή έντεκα ανθρώπων και άλλων έντεκα το 2022 με το EUROFERRY OLYMPIA.
Οι Έλληνες πολίτες, καλούνται για μια ακόμη φορά να “βάλουν πλάτη” κατά την προσφιλή αναφορά του πρωθυπουργού, όχι για τη δική τους ευημερία, αλλά για την ανέξοδη κερδοφορία των ολιγαρχών.
Και έχουν το θράσος να πανηγυρίζουν για αυτήν την κατάπτυστη συμφωνία, κυβερνητικοί υπουργοί και δημοτική αρχή.
Και έχουν το θράσος να ομιλούν και αυτοί που υπέγραψαν μνημόνια υποθηκεύοντας και συναινώντας στο φθηνό ξεπούλημα αυτής της δημόσιας γης.
Μην λησμονήσετε να εκδώσετε πύρινες ανακοινώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Μην λησμονήσετε να μιλήσετε για πατρίδα, πατριδοκάπηλοι.
Γιατί όπως είπε και ο Άρης Βελουχιώτης, σε μια άλλη εμβληματική στιγμή της Ιστορίας :“Το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα και τρέχει να βρει κέρδη σε όποια χώρα υπάρχουν τέτοια. Ενώ εμείς το μόνο που διαθέτουμε είναι οι καλύβες μας και τα πεζούλια μας. Και αυτά αντίθετα με το κεφάλαιο που τρέχει όπου βρει κέρδη. δεν μπορούν να κινηθούν και παραμένουν μέσα στη χώρα που κατοικούν.”

Πατριδοκάπηλοι.

Ο.Β Θεσπρωτίας ΜέΡΑ 25

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Συνάντηση δημάρχου με εκπροσώπους της κυβερνητικής επιτροπής κρατικής αρωγής

Κώστας Παππάς

Δήλωση Χρ. Τσιρογιάννη για την εκλογή των νέων βουλευτών Άρτας

Κώστας Παππάς

Όλγα Γεροβασίλη: Το Λιμενικό Σώμα της χώρας επιτελεί το καθήκον του. Η κυβέρνηση;

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..