ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ξεκινά η αποκατάσταση του Ιστορικού Δημαρχείου της Άρτας

Ξεκινά η αποκατάσταση του ιστορικού Δημαρχείου της Άρτας, ένα από τα πλέον εμβληματικά κτίρια της πόλης.
Η υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του Δημάρχου Αρταίων και του Προέδρου της αναδόχου εταιρείας υπογράφηκε το μεσημέρι της Πέμπτης μέσα στο ιστορικό Δημαρχείο, στην αίθουσα που στη δεκαετία του ΄90 φιλοξένησε τις συνεδριάσεις του Δ.Σ Αρταίων.

Το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ με 2 εκ. ευρώ και με την αποκατάσταση του, σε χρονοδιάγραμμα 2 ετών, θα φιλοξενήσει ήπιες παρεμβάσεις και δράσεις πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος.
Από την διαθήκη του δωρητή Αλέξανδρου Ζάρρα προβλέπεται να στεγαστεί και το γραφείο του Δημάρχου Αρταίων. Όπως τόνισε ο κ. Τσιρογιάννης δεν θα μεταφερθεί εδώ το γραφείο του Δημάρχου, προβλέπεται όμως ένα γραφείο Δημάρχου προκειμένου κάποια απογεύματα κυρίως μέσα στην εβδομάδα ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του να βρίσκονται στο κέντρο της πόλης.
Εντυπωσιασμένος από το κτίριο εξωτερικά και εσωτερικά δηλώνει ο Πρόεδρος της κατασκευαστικής εταιρείας κ. Σταματίου τονίζοντας ότι θα διατηρηθούν τα αρχιτεκτονικά και άλλα χαρακτηριστικά του κτιρίου και στόχος είναι να αποδοθεί στην τοπική κοινωνία με την αίγλη και τη λάμψη που του αξίζει. Μάλιστα πρόσθεσε ότι θα είναι πραγματικά εντυπωσιακό το τελικό αποτέλεσμα σημειώνοντας ότι είναι πολύ πιθανό να παραδοθεί και νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα των δύο ετών.

Related posts

Βατόπουλος: Πότε θα σημάνει συναγερμός για νέα καραντίνα

Κώστας Παππάς

Που εντοπίζονται τα κρούσματα κορονοϊού σήμερα Δευτέρα 8 Μαρτίου

Κώστας Παππάς

4η Έκθεση Κλασικών Οχημάτων Άρτας

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..