• Home
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Ο πατέρας δεν ήθελε να δημοσιοποιηθεί κανείς από τους τρεις θανάτους
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Ο πατέρας δεν ήθελε να δημοσιοποιηθεί κανείς από τους τρεις θανάτους

Ερωτηματικά προκαλεί ένα νέο στοιχείο σε ότι αφορά στην υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα, αλλά αυτή την φορά έχει να κάνει με τον πατέρα των κοριτσιών.
Το εν λόγο περιστατικό έχει να κάνει με τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας, το οποίο πέθανε τελευταίο.
Όπως είπε ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Πελοποννήσου», Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, «με πήραν να κατεβάσω την ανάρτηση του παιδιού. Ο πατέρας δεν ήθελε να δημοσιοποιηθεί κανείς από τους τρεις θανάτους. Έκανε αίτημα να κατέβει η είδηση».
Καταγγέλλει ότι τον απείλησαν
Ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας μιλώντας στον Alpha μετέφερε όσα του είπε τόσο η Ρούλα, όσο και ο Μάνος, σε επικοινωνία που είχαν και μάλιστα, με απειλητικό τόνο. «Όταν όλο αυτό τελειώσει, τότε θα τα πούμε» φέρεται ότι είπαν στον αρχισυντάκτη, όπως τόνισε ο ίδιος.
Ανάρτηση «φωτιά» από τον ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων
Ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, Γρηγόρης Λέων, έκανε μια ανάρτηση που θα συζητηθεί για την υπόθεση με τα τρία νεκρά παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα.
Ο κ. Λέων, κοινοποίησε σε ανάρτησή του στο Facebook ένα απόσπασμα από βιβλίο ιατροδικαστικής και συγκεκριμένα από το κεφάλαιο που αφορά στον ασφυκτικό θάνατο. Ο ιατροδικαστής συνδέει με αυτόν τον τρόπο τα ευρήματα σε έκθεση περί «εκφύλισης ηπατικών κυττάρων» με τη βιβλιογραφία.
«Διαβάζω σε έκθεση: “Εκτεταμένη κενοτοπιώδη εκφύλιση ηπατικών κυττάρων”», έγραψε ο Γρηγόρης Λέων και ανέβασε φωτογραφία από το βιβλίο, όπου αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Αυτές οι μικροαιμορραγίες και εξαγγειώσεις παρατηρούνται κυρίως στα διάφορα όργανα που περιγράφηκαν και η έντασή τους εξαρτάται από την ένταση της ασφυξίας και της εργώδους αναπνοής. Στο μικροσκόπιο παρατηρούνται: Χαρακτηριστικά στοιχεία είναι η ανεύρεση κενοτοπιών πλησίον των πυρήνων των ηπατικών κυττάρων, κυρίως σε παρατεινόμενες ασφυξίες».

Η αμφισβήτηση της ιατροδικαστικής έκθεσης της Μαλένας
Το Newsbomb.gr είχε επικοινωνήσει με τον ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων και πρόεδρο της Ελληνικής ιατροδικαστικής εταιρείας ώστε να μας εξηγήσει ποια στοιχεία οδήγησαν στην αμφισβήτηση της ιατροδικαστικής έκθεσης για τον θάνατο της Μαλένας όπου υπάρχει η σημείωση για «εκτεταμένη κενοτοποιώδη εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων». Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, αυτή η αλλοίωση μπορεί να οφείλεται και σε έλλειψη οξυγόνου στα παιδιά.
«Σοβαρό ενδεχόμενο η ασφυξία για τον θάνατο των παιδιών»
Σε ένα ακόμα ρεπορτάζ του Newsbomb.gr, o Γρηγόρης Λέων, είχε αναφέρει ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί, με βάση τα στοιχεία που έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα ότι για τον θάνατο των δύο παιδιών (σ.σ. Ίριδα, Μαλένα) «ένα από τα ενδεχόμενα είναι η ασφυξία».
«Υπάρχουν κάποια κοινά ευρήματα στους δύο πρώτους θανάτους, έντονο πνευμονικό οίδημα, έντονη πνευμονική συμφόρηση, υπάρχουν βλάβες περιστοματικά στη μία περίπτωση και στη ράχη της ρινός στην άλλη περίπτωση» σημείωσε ο ιατροδικαστής, υπογραμμίζοντας ότι «στον πρώτο θάνατο υπάρχει η εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων», η οποία για τους ιατροδικαστές είναι χαρακτηριστικό και των ασφυκτικών θανάτων, ενώ «στο δεύτερο θάνατο έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα στον εγκέφαλο, ο οποίος είναι το όργανο που κυρίως πλήττεται όταν έχουμε έλλειψη οξυγόνου, με τις αλλοιώσεις που βρέθηκαν να χαρακτηρίζονται ως “αλλοιώσεις επί ανοξυγοναιμίας”, δηλαδή αλλοιώσεις που έγιναν σε έδαφος έλλειψης οξυγόνου».
«Δεν μπορεί να αποκλειστεί οποιαδήποτε περίπτωση, η οποία μπορεί να προκάλεσε την έλλειψη οξυγόνου» σημείωσε ο κ. Λέων, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για πιθανή εξωτερική παρέμβαση που να ευθύνεται για το θάνατο των παιδιών.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Προσοχή! Νέα τηλεφωνική απάτη από επιτήδειους – Το κόλπο της «μπλοκαρισμένης» κάρτας

Κώστας Παππάς

Ζακ Κωστόπουλος: Ένοχοι κοσμηματοπώλης και μεσίτης – Ένταση στην αίθουσα

Κώστας Παππάς

Συγκινεί η εξομολόγηση γνωστής δημοσιογράφου: «Έχω καρκίνο και δεν υπάρχει τρόπος να σωθώ»

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..