ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος στο ΓΝ ΑΡΤΑΣ

Ψηφίστηκε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει το άρθρο 45 που προβλέπει τη δυνατότητα παράτασης των συμβάσεων ΙΔΟΧ προσωπικού σίτισης και καθαριότητας που υπηρετεί στην κεντρική υπηρεσία και τους εποπτευόμενους φορείς του υπουργείου Υγείας μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021.
Ζητάμε επομένως να ανακληθεί οριστικά η εισήγηση για προκήρυξη ανοιχτού δημόσιου διαγωνισμού για την ανάθεση της καθαριότητας και της σιτισης του γενικου νοσοκομείου αρτας σε ιδιωτικες εταιρείες και να παρθεί απόφαση για παράταση των συμβάσεων του προσωπικού καθαριότητας, και σίτισης στο ΓΝΑΡΤΑΣ.
Γνωρίζουμε ότι η νομοθετική αυτή ρύθμιση – που πάρθηκε κυρίως κάτω από το «βάρος» της εξάπλωσης της επιδημίας αλλά και την πίεση αγωνιστικών κινητοποιήσεων – δεν εξασφαλίζει τη μόνιμη, σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα που έχουν ανάγκη οι συνάδελφοι στη σιτιση καθαριότητα, και δεν ακυρώνει οριστικά τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για επαναφορά των εργολαβικών εταιρειών. Ταυτόχρονα, παραμένει ο κίνδυνος απόλυσης επικουρικών και μέσω ΟΑΕΔ εργαζομένων, που οι συμβάσεις τους λήγουν τους αμέσως επόμενους μήνες.
Δεν έχει εξασφαλιστεί μέχρι στιγμής η μισθοδοσία των συμβασιούχων του νοσοκομείου που προσλήφθηκαν την άνοιξη στο “πρώτο κύμα” της πανδημίας.

Related posts

Προσεχώς κάμερες στις στολές των αστυνομικών

Κώστας Παππάς

Συνελήφθη ογκολόγος “μαϊμού” – Πέθαναν δυο παιδιά

Κώστας Παππάς

Φυλακές Κορυδαλλού: Νεκρός ο 34χρονος που φυγάδευσε τους δολοφόνους του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..