ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέα επίθεση με χημική ουσία στο ΕΠΑΛ Άρτας

Είναι η τρίτη φορά τα τελευταία 6 χρόνια που το ΕΠΑΛ Άρτας δέχεται επίθεση με χημικές ουσίες. Η χημική ουσία κρεολίνη εντοπίστηκε και σήμερα σε 4 σημεία του σχολικού συγκροτήματος με αποτέλεσμα να ανασταλεί η λειτουργία του σχολείου για σήμερα, πιθανότατα και για αύριο.
Το σχολικό συγκρότημα θα παραμείνει κλειστό μέχρι οι ειδικοί να ερευνήσουν και να αποφασίσουν ότι είναι ασφαλές για την παραμονή σε αυτό μαθητών και εκπαιδευτικών.
Πριν από 3 χρόνια καταγράφηκε το ίδιο περιστατικό όπως και το 2014 οπότε και ήταν πιο σοβαρή η κατάσταση.
Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα στεγάζει το ΕΠΑΛ, το εσπερινό ΕΠΑΛ, το εσπερινό Λύκειο και το ΙΕΚ που σημαίνει, όπως τονίζει και ο Δ/ντης του ΕΠΑΛ Θεόδωρος Ψωμάς, ότι λειτουργεί σε όλη την διάρκεια της ημέρας με περισσότερα από 1.200 άτομα, μαθητές και εκπαιδευτικούς. Αυτό από μόνο του το κατατάσσει σε μια ειδική κατηγορία αντιμετώπισης όχι μόνο τέτοιων περιστατικών αλλά και σε ότι αφορά την πανδημία. “Είναι απαράδεκτη αυτή η κατάσταση και πρέπει να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα” μάς είπε ο κ. Ψωμάς,
Ο Δ. Αρταίων μαζί με το Υγειονομικό κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή κι όπως μάς είπε και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Παιδείας Χριστόφορος Σιαφάκας, έχοντας την εμπειρία των προηγούμενων δυσάρεστων περιστατικών, έριξαν ζεόλιθο που θα λειτουργήσει ως απορροφητικό της χημικής ουσίας. Το σχολικό συγκρότημα θα παραμείνει κλειστό για δύο ημέρες ενώ οι χώροι θα αερίζονται για 48 ώρες με την παρουσία και security. Την Πέμπτη και εφόσον επανεκτιμηθεί η κατάσταση, τα σχολεία θα ανοίξουν και πάλι.

Related posts

Μειώσεις 30% δημοτικών τελών στους επαγγελματίες – εκπτώσεις έως 100% στις ευπαθείς ομάδες

Κώστας Παππάς

Λήψη δειγμάτων για μοριακό έλεγχο του COVID-19 στο Κ.Υ. και Γ.Ν. Άρτας

Κώστας Παππάς

Δώδεκα (12) νέες θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων στο Δήμο Αρταίων

Κώστας Παππάς

1 comment

ΨΩΜΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ Νοέμβριος 3, 2020 at 4:55 pm

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΠΑΛ-ΖΕΟΛΙΘΟ ΕΡΙΞΑΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΟΥ 1ου ΕΠΑΛ ΑΡΤΑΣ

Comments are closed.

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..