• Home
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Μνημόσυνο στη Μνήμη Αγωνιστών της Ελευθερίας και Ευεργετών στην Άρτα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΗΠΕΙΡΟΣ

Μνημόσυνο στη Μνήμη Αγωνιστών της Ελευθερίας και Ευεργετών στην Άρτα

Με κάθε επισημότητα τελέστηκε το πρωί του Σαββάτου στον Κοιμητηριακό Ναό των Αγίων Αποστόλων στην πόλη της Άρτας, το καθιερωμένο Δημοτικό Μνημόσυνο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτας κ.κ. Καλλινίκου και παρουσία φορέων της πόλης.
Το ετήσιο Αρχιερατικό Μνημόσυνο τελείται για την ανάπαυση των ψυχών των πεσόντων για την πατρίδα κατά τους απελευθερωτικούς πολέμους του Έθνους και των ταφέντων στο κοιμητήριο Αξιωματικών, Υπαξιωματικών και Οπλιτών, καθώς και των αείμνηστων Ευεργετών και Δωρητών του Δήμου, της Πόλεως και των διατελεσάντων Δημάρχων.
«Τιμούμε σήμερα όλους εκείνους που έπεσαν για την πατρίδα, αλλά και εκείνους που εργάστηκαν για τον Δήμο μας καθώς και τους αείμνηστους Ευεργέτες και Δωρητές του Δήμου, της πόλης και τους διατελέσαντες Δημάρχους για την προσφορά στον τόπο και στην πατρίδα. Για να κάνουν την Άρτα αυτό που είναι σήμερα. Είναι χρέος μας να το κάνουμε και να θυμόμαστε τους αγώνες τους και την προσπάθειά τους. Στο Δημοτικό Μνημόσυνο θα πρέπει να αναφέρεται και το όνομα του αείμνηστου Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Παππά» ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.
Παρέστησαν, ακόμη, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Άρτας Γιώργος Στύλιος, η Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου Αναστασία Σίμου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδρέας Λώλος, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Διοικητής του ΚΕΝ Φώτης Καραμπάς, καθώς και πλήθος πολιτών.
Ο Δήμος Αρταίων ευχαριστεί το ΚΕΝ Άρτας για την παρουσία του αγήματος και την φιλαρμονική του συλλόγου «ΣΚΟΥΦΑΣ» για την παρουσία στην εκδήλωση.
Το Δημοτικό Μνημόσυνο τελείται στη μνήμη:
– «Αρχιερέων, Ιερέων, Ιερομονάχων, Μοναχών και ευσεβών χριστιανών, των αοιδήμων Αρχιερέων: Σεραφείμ, Γενναδίου, Σπυρίδωνος, Ιγνατίου και Σεραφείμ.
– Των μακαριστών Δημάρχων, των από της απελευθερώσεως της πόλεως Άρτης μέχρι την σήμερον εν πίστει τελειωθέντων: Ιωάννου Αντωνοπούλου, Ευαγγέλου Γαρουφαλιά, Ευαγγέλου Χέλμη, Αντωνίου Γαρουφαλιά, Μιχαήλ Πατσαλιά, Γεωργίου Καλατζή, Παντελεήμονος Καλυβιώτου, Ιωάννου Παπαβασιλείου, Χρήστου Γκίζα, Ανδρέου Κοσσυβάκη, Νικολάου Σιμεντζή, Κωνσταντίνου Βάγια.
-Του μεγάλου ευεργέτου του Δήμου Αρταίων και του Νοσοκομείου της πόλεως ταύτης: Αλεξάνδρου Ζάρα.
– Των μεγάλων ευεργετών του Νοσοκομείου: Αλεξίου Αλεξοπούλου, Κωνσταντίνου Ζησοπούλου.
– Του ευεργέτου του Δήμου: Παναγιώτου Τζανέτου
– Των ευεργετών της πόλεως: Γεωργίου Τσικνιά, Ιωάννου Πατσαλιά, Αλεξάνδρου Συρεπισίου, Κλέωνος Τσέτη και Κωνσταντίνου Τσιλιγιάννη
– Των μεγάλων ευεργετών & δωρητών της Ι. Μητροπόλεως Άρτης: Στεφάνου και Ελένης Τζερτζεμέλη, Χαραλάμπους Ματσούκα, Αικατερίνης Τσούτσινου, Ελένης Καμενίδου και Χρυσάνθης Θεοδώρου.
– Των ιδρυτών του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος «ΕΛΕΗ ΑΡΤΗΣ» Μιχαήλ και Χρήστου Αλεξοπούλου.
– Των μεγάλων ευεργετών και θεμελιωτών αυτού Νικολάου Πριοβόλου και Γεωργίου Κουτσονίκα.
– Των μεγάλων ευεργετών: Χριστοδούλου Καρυστινού, Ειρήνης και Ευθυμίου Σταλημέρου, Μαρίας και Νικολάου Βλαχούτση, Αθανασίου Ματσούκα, Παναγιώτου Μητσογιάννη, Αλεξάνδρου και Αικατερίνης Χατζοπούλου, Κωνσταντίνου και Χρυσαυγής Κωσταμίχου, Καλλιόπης και Γεωργίου Γκίνου, Αποστόλου Λεοντάρη, Ιωάννου και Ελένης Βαμβακά, Αγαθονίκης Κουτσονίκα, Αθηνάς Πίσπερη, Αχιλλέως και Μαργαρίτας Μάγγου, Ελένης και Λεωνίδου Αρβανιτογιώργου, Σοφίας Γκαρτζούνη και Δημητρίου Γαρουφαλλιά.
– Των ευεργετών: Σταύρου Παπαχρήστου Ιερέως, Αλεξάνδρου Λυμούρη, Αποστόλου Τάχου,Βασιλείου Τσώλη, Δημητρίου Πλακούτση, Αγγελικής Μπαικούση, Άννας Σέρρη, Αποστόλου και Λευκωθέας Παπαρούνη, Ελευθερίου , Αθανασίας και Δανάης Βήχα, Σπυριδούλας Ζέρβα, Άννης Σέρρη, Νικολάου Ναζοπούλου, Ευτυχίας Ψαθά, Κωνσταντίνου Πλεύρη, Ελένης και Δημητρίου Δημοκολιού, Σαββούλας Ριγανέλα, Φωτεινής Κλάγκου, Αμαλίας Καρασούλα, Θωμάς Κωστοπούλου, Ιερέως Βασιλείου Καρακώστα & Ελένης Πρεσβυτέρας, Φωτεινής Κωστάκη-Πλακούτση, Γεωργίου Μανακανάτα, Δημητρίου Τόλου, Νικολέτας Κατσαντά, Δημοσθένους & Ιουλίας Αντωνίου, Αθανασίου Γιαννάκου
– Των μεγάλων ευεργετών του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου «ΣΚΟΥΦΑΣ»: Πέτρου Γαρουφαλλιά, Βασιλείου Αγραφιώτη, Κικής Λαμπρινοπούλου, Χρήστου και Σαπφούς Μπαρμπαστάθη, Δημητρίου Πλακούτση, Δημητρίου Χέλμη.
– Των μεγάλων ευεργετών του Ιερού Μητροπόλεως Ναού Αγίου Δημητρίου Άρτης: Μιλτιάδου και Άννης Μάνθα
– Των δωρητών αυτού: Δημοσθένους Κασίμη, Λεωνίδου Πανταζή, Χρήστου Καρασούλα Βασιλείου Τρομπούκη.
– Πάντων των ευεργετών της πόλεως και Ιεράς Μητροπόλεως ταύτης και των Ιδρυμάτων αυτών: Ξενούλας Χριστοδούλου, Λάμπρου Παπανικολάου, Παναγιώτου Γιώτη, Βασιλικής Λαμπρινοπούλου, Παρασκευής Κωσταδήμα, Σοφίας Τζίμα, Ανθής Ζήση, Ευδοξίας Τασούλη, Ευαγγέλου Κολιού, Βασιλικής Εμμανουήλ, Σοφίας Γκίζα, Λεωνίδου Ανάγνου, Αλκιβιάδου Σταματιάδη, Κωνσταντίνου Θάνου, Ευστρατίας Γκόγκα, Παρασκευής Ματσούκα, Σωτηρίου Τρομπούκη.

Related posts

Μέχρι 26 Ιουνίου τα μαθήματα σε δημοτικά και νηπιαγωγεία – Δεν θα λειτουργήσουν τα ολοήμερα

Κώστας Παππάς

Κορονοϊός στην Ελλάδα: 50 νεκροί – 81 νέα κρούσματα και 20 σε κρουαζιερόπλοιο, 1.415 συνολικά

Κώστας Παππάς

Αυτά είναι τα αίτια θανάτου της 14χρονης στη Σαντορίνη

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..