• Home
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Με αιχμές ο Καχριμάνης παραπέμπει τη δήμαρχο Ρ. Βαβέτση στην κυβέρνηση για ενημέρωση
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με αιχμές ο Καχριμάνης παραπέμπει τη δήμαρχο Ρ. Βαβέτση στην κυβέρνηση για ενημέρωση

Απάντηση με αιχμές από την περιφέρεια στο ερώτημα της δημάρχου Νικολάου Σκουφά που αφορά την πρόθεση της κυβέρνησης για δομή φιλοξενίας προσφύγων στο δήμο Νικολάου Σκουφά.
Η Περιφέρεια δια του κ. Καχριμάνη δίνει την κάτωθι απάντηση:
ΘΕΜΑ: Ενημέρωση για δομή ̟ προσφύγων στο Ν. Άρτας και ειδικότερα στο ∆ήµο Νικολάου Σκουφά
ΣΧΕΤ: Η µε αριθµ. ̟ρωτ. 390/21-1-2020 επιστολή σας
Κυρία ∆ήµαρχε,
Για µια ακόµη φορά στην ολιγόµηνη θητεία σας ως ∆ηµάρχου απευθύνεστε στην Περιφέρεια, µε την απαίτηση µάλιστα να έχετε έγγραφη απάντησή µας, για θέµα που ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα της Κυβέρνησης.
Η Περιφέρεια- τουλάχιστον µέχρι τώρα δεν εμπλέκεται στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος και ούτε είναι εκείνη που αποφασίζει για τη δηµιουργία και χωροθέτηση δοµών φιλοξενίας προσφύγων.
Είναι γεγονός πως οι αρµόδιες κεντρικές υπηρεσίες στο πλαίσιο αναζήτησης κατάλληλων χώρων, έχουν επισκεφθεί όλες τις περιφερειακές ενότητες της χώρας και ως εκ τούτου δεν θα µπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση οι Π.Ε. της Ηπείρου.
Προκειµένου να µη συνεχίζονται οι κακοπροαίρετες αναφορές σε Περιφερειάρχη, Αντι̟εριφερειάρχες κ.α., πρέπει να καταστεί σαφές πως από τη στιγµή που η Περιφέρεια δεν διαθέτει ιδιόκτητες εκτάσεις ή χώρους, εκείνοι που πρέπει να συνεργαστούν άµεσα µε την Πολιτεία για το σκοπό αυτό είναι είτε οι ∆ήµοι, είτε οι ιδιώτες που έχουν εκδηλώσει σχετικό ενδιαφέρον.
Μέχρι σήµερα υπήρξαν δύο συγκεκριµένες κινήσεις εκ µέρους µου για το ζήτηµα των Κέντρων στην Άρτα: Η µία για να µη µετατραπεί σε Κέντρο Προσφύγων το ΚΕΝ Άρτας και η δεύτερη για να παραδώσω στο αρµόδιο Υπουργείο – ύστερα από αίτηµά του τοπογραφικό δηµόσιας έκτασης στο Καλόβατο Άρτης.
Για εκείνο όµως που έχουµε δεσµευτεί ως Περιφέρεια, είναι η συνδροµή µας σε ο, τι αφορά τη βελτίωση των υποδοµών για οποιαδή̟οτε νέο Κέντρο ιδρυθεί
στην Ήπειρο, όπως ήδη πράξαµε µε το Κέντρο Φιλοξενίας στον Κατσικά Ιωαννίνων και µε τη ∆οµή Φιλοξενίας στην πρώην Παιδόπολη «Αγία Ελένη» επίσης στα Ιωάννινα.
Μετά την πρόσφατη σύσκεψη στο Υ̟. Εσωτερικών, η Περιφέρεια δεν έχει περαιτέρω ενηµέρωση για το αν, [ου και πότε θα δηµιουργηθούν νέες δοµές, παρά µόνο έγινε αποδέκτης εγγράφου του Γραφείου Πρωθυπουργού (το οποίο επισυνάπτεται) που απευθύνεται προς τους ∆ήµους για ανταποδοτικά έργα
που θα πρέπει να προταθούν στις περιοχές λειτουργίας ∆οµών, το οποίο ήδη έχουµε διαβιβάσει στο ∆ήµο Αρταίων.
Κατόπιν όσων προαναφέραµε, το ερώτηµα και το αίτηµά σας για έγγραφη απάντηση πρέπει να το απευθύνετε στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Εκείνο πάντως που ως Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να έχουµε υπόψη µας, είναι ότι η διαχείριση του προσφυγικού ζητήµατος – όσο και αν µας προβληµατίζει- είναι εθνικής σηµασίας ζήτηµα και δεν χωρούν απαξιωτικές αναφορές κατά όσων µε υψηλό αίσθηµα ευθύνης δεν σύρονται σε κινήσεις εντυπωσιασµού και λαϊκισµού, οι οποίες διχάζουν και δηλητηριάζουν τις τοπικές κοινωνίες.

Δείτε εδώ τη συνέντευξη που έδωσε χθες Τρίτη 21 Ιανουαρίου η δήμαρχος Νικολάου Σκουφά Ροζίνα Βαβέτση στην εκπομπή «Απόψεις» στο arta2day.gr

Related posts

Κορονοϊός: Που εντοπίστηκαν τα 882 νέα κρούσματα – Νέο αρνητικό ρεκόρ με 15 θανάτους

Κώστας Παππάς

Εντατικοί έλεγχοι της Αστυνομίας στο Κέντρο της Άρτας – Πόσο οι πολίτες τηρούν τα μέτρα;

Κώστας Παππάς

ΕΦΕΤ: Ανακαλείται κιμάς κοτόπουλο με σαλμονέλα!

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..