ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Μεταφέρεται” η Αγία Θεοδώρα

Στις 12 Μαρτίου «μεταφέρεται» φέτος η εορτή της πολιούχου της Άρτας Αγίας Θεοδώρας.
Η μνήμη της Αγίας τιμάται κάθε χρόνο με λαμπρές εκδηλώσεις στις 11 Μαρτίου όπου τελείται η Θεία Λειτουργία και ακολουθεί η Λιτάνευση της Εικόνας και των Ιερών Λειψάνων στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Φέτος όμως, η εορτή της πολιούχου συμπίπτει ημερολογιακά με την Καθαρά Δευτέρα και για τον λόγο αυτό θα αλλάξει και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.
Έτσι, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός θα τελεστεί το απόγευμα της 11ης Μαρτίου και την επόμενη μέρα, 12 Μαρτίου θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία και η Λιτάνευση της Εικόνας και των Ιερών Λειψάνων της πολιούχου της Άρτας. Σύμφωνα άλλωστε με το τελετουργικό της Εκκλησίας, δεν τελείται Θεία Λειτουργία την πρώτη μέρα της Μεγάλης Σαρακοστής, αλλά και από πλευράς διοργανωτή που είναι ο Δ. Αρταίων εκτιμάται ότι η «μεταφορά» της εορτής για την πολιούχο θα διευκολύνει τόσο τους αρτινούς όσο και τους επισκέπτες της πόλης ώστε και να γιορτάσουν την Καθαρά Δευτέρα αλλά και να συμμετέχουν στις λατρευτικές εκδηλώσεις τιμώντας τη μνήμη της Αγίας Θεοδώρας.

Related posts

Ο Δήμος Ν. Σκουφά, δίπλα στους παραγωγούς αγροτικών προϊόντων.

Κώστας Παππάς

Συνελήφθη 26χρονος για κλοπή αυτοκινήτων – Βρέθηκαν δύο ΙΧΕ στην κατοχή του

Κώστας Παππάς

Τραγωδία στην άσφαλτο – Νεκρός 35χρονος μοτοσικλετιστής

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..