• Home
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Λίτσα Κιτσαντά: “Ζούμε απερίγραπτες καταστάσεις” – Οι πρώτοι 21 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λίτσα Κιτσαντά: “Ζούμε απερίγραπτες καταστάσεις” – Οι πρώτοι 21 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι

Τους πρώτους 21 υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους του Συνδυασμού «Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή» παρουσίασε η επικεφαλής του και Υποψήφια Δήμαρχος Αρταίων Λίτσα Κιτσαντά.
Ο προεκλογικός αγώνας για τον συνδυασμό ξεκίνησε την 1η μέρα της Άνοιξης και από μια «υποβαθμισμένη», όπως τόνισε η κα Κιτσαντά, γειτονιά της Άρτας, αυτή του Σκοπευτηρίου, με στόχο «να ανατραπεί η μιζέρια και η στασιμότητα στην οποία έχουν καταδικάσει τον Δήμο μας η παρούσα Δημοτική Αρχή (αλλά και οι προηγούμενες)».

Αναφερόμενη στις υποψηφιότητες δημάρχων και δημοτικών παρατάξεων σημείωσε ότι «όλες είναι κατασκευάσματα πολιτικάντικων πρακτικών κομμάτων εξουσίας (τωρινών ή προηγούμενων), οι οποίες μέσα από «χρίσματα», κοινές ξεπερασμένες πολιτικοοικονομικές αντιλήψεις για τη διοίκηση του Δήμου και παρόμοιες προσωπικές παραγοντίστικες στρατηγικές, δεν μπορούν να φέρουν τίποτε καινούργιο, πρωτοποριακό και αλλιώτικο στα αυτοδιοικητικά πράγματα της Άρτας .
Ειδικά τις τελευταίες εβδομάδες, ξεπεράστηκε κάθε προηγούμενο: Ζούμε απερίγραπτες καταστάσεις “μεταγραφών” άνευ αρχών και ορίων, “συναντήσεων” και συμπορεύσεων παραγόντων που μέχρι χθες βρίσκονταν σε αντίπαλα πολιτικά και ιδεολογικά στρατόπεδα, «λυκοφιλίες» για αξιώματα και άλλα ανταλλάγματα. Ακούμε συνεχώς για υποψηφιότητες συμβούλων κατόπιν πιέσεων αλλά και άκρατων υποσχέσεων, εκδουλεύσεων και ρουσφετιών, άμεσα συνδεόμενων με κάθε μορφής εξουσία, κυβερνητική και τοπική».


Η κα Κιτσαντά αναφέρθηκε και στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Άρτας (φυσικό και πολιτιστικό του περιβάλλον, ο Αμβρακικός Κόλπος, ο Άραχθος, ο κάμπος και ο ορεινός του όγκος, η ιστορία και η παράδοσή του και ο ήπιος τρόπος ζωής των κατοίκων του) καταθέτοντας προτάσεις για την αξιοποίησή τους:
α) η θεσμοθέτηση ενός ετήσιου διεθνούς φεστιβάλ μουσικής, μέσα στο Κάστρο της Άρτας, υπό την αιγίδα του Δήμου, του Πανεπιστημίου και του Υπουργείου Πολιτισμού.
β) η άρδευση του κάμπου της Άρτας από το φράγμα Πουρναρίου μέσα από κλειστό κύκλωμα
γ) η αξιοποίηση των σχολών ΑΕΙ και ΤΕΙ που υπάρχουν ή πρόκειται να ιδρυθούν στην Άρτα, μαζί με άλλους φορείς και υπηρεσίες
δ) η αξιοποίηση ευρωπαϊκών ή εθνικών εργαλείων και προγραμμάτων για τη δημιουργία οικοτουριστικών μονάδων και υποδομών, μικρών ξενώνων και καταστημάτων, εναλλακτικών αθλητικών δράσεων και εκδηλώσεων
δ) η καλυτέρευση της ζωής στα χωριά και στην πόλη, με περισσότερους ανοιχτούς δημόσιους χώρους και πλατείες, δρόμους και ποδηλατόδρομους, παιδικές χαρές, αθλητικές εγκαταστάσεις κλπ),
ε) η Κοινωνική προστασία και μέριμνα για όλους τους δημότες (παιδιά, ηλικιωμένους, ΑΜΕΑ κλπ) και η λειτουργία δομών κοινωνικής αλληλεγγύης γι όλους αυτούς που τις έχουν ανάγκη
στ) Καθαρό περιβάλλον, ενάντια στα σχέδια των επικίνδυνων ερευνών και εξορύξεων υδρογονανθράκων στον τόπο μας και εναλλακτικό τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων,μέσα από συμπράξεις δήμων και έργα μικρής κλίμακας.


Τέλος, η κα Κιτσαντά αναφέρθηκε και στην πορεία του συνδυασμού εντός του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων σημειώνοντας «Ένα μεγάλο μέρος της τοπικής κοινωνίας αναγνωρίζει και επαινεί τη μέχρι σήμερα δράση μας, μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο. Αναγνωρίζει πως υπήρξαμε η μόνη, πραγματική, ουσιαστική και αιχμηρή αντιπολίτευση στη διοίκηση της νυν δημοτικής αρχής και του σημερινού δημάρχου. Αναγνωρίζει την αγωνιστικότητά μας, τη συμμετοχή μας σε κινήματα και πρωτοβουλίες, τη στήριξή μας στους εργαζόμενους και σε πολλούς συμπολίτες μας που χρειάστηκαν τη βοήθεια και τη στήριξή μας. Αναγνωρίζει την αντίστασή μας σε φασιστικές πρακτικές και ρητορίες, τη συνέπεια λόγων και έργων μας, την πίστη μας σε ιδέες και αρχές.


Στη συνέχεια η κα Κιτσαντά παρουσίασε τους 21 πρώτους δημοτικούς συμβούλους του Συνδυασμού «Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή»
1. Αμπελογιάννη Βάσω, μηχανικός Η/Υ στο Νοσοκομείου Άρτας, Συνδικ. ΑΔΕΔΥ
2. Βρατσίστα Γρηγορία, ελεύθερος επαγγελματίας
3. Δημουλά Αναστασία, διοικητική υπάλληλος Νοσοκομείου Άρτας
4. Κάσιου Αποστολία, ιδιωτική υπάλληλος
5. Καψάλας Γιώργος, συνταξιούχος
6. Μάγγου Βαρβάρα, εκπαιδευτικός
7. Μουλιανίτης Αιμίλιος, μαθηματικός
8. Νάκος Δημήτρης, σπουδαστής
9. Πάλλας Θωμάς, δικηγόρος
10. Παπαδημητρίου Όλγα, ιδιωτική υπάλληλος
11. Παπακίτσος Στέφανος, γιατρός – μαιευτήρας, δημοτικός σύμβουλος Άρτας
12. Παπακώστας Ευαγόρας, ελεύθερος επαγγελματίας, τοπικός σύμβουλος Άρτας
13. Παπάς Νίκος, τεχνολόγος μηχανικός
14. Πιστιώλη Νίκη, φοιτήτρια
15. Σκούρα Λουίζα, αγρ. Τοπογράφος μηχανικός
16. Σταμούλη Ιφιγένεια, εκπαιδευτικός
17. Τζαχρήστα – Καραμπίκα Ρένα, βοηθός λογιστή
18. Χασκής Φίλιππος, νέος αγρότης-κτηνοτρόφος
19. Χονδρός Λεωνίδας, πτηνοτρόφος
20. Χούσος Δημήτρης, αρχιτέκτονας τοπίου – κηποτέχνης
21. Χριστοδούλου Παναγιώτης, γιατρός

Related posts

Ομόφωνη στήριξη του ΚΕΘΕΑ από το Περιφερειακό Συμβούλιο

Κώστας Παππάς

Ο Γ. Στύλιος για την Συνταγματική Αναθεώρηση

Κώστας Παππάς

Συνέχιση λειτουργίας της αίθουσας Αιμοδοσίας στη Δημοτική Πινακοθήκη Άρτας «Γ. ΜΟΡΑΛΗΣ»

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..