ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

Κόκκινο Ποτάμι: Η νέα ώρα προβολής στο OPEN TV

Η δολοφονία του μικρού Συμεών κινητοποιεί την Ιφιγένεια, τον Μίλτο, τον Νεντίμ και τη Μελικέ. Ο Βαλής χαλάει τα σχέδιά τους, ενώ η Σοφία με την Αρίν φτάνουν στο Ερζερούμ.
Έπειτα από δύο μήνες παύσης λόγω της πανδημίας, «Το Κόκκινο Ποτάμι», η δραματική ιστορική σειρά του OPEN σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη, επέστρεψε με νέα επεισόδια στους τηλεοπτικούς δέκτες και είχε θερμή υποδοχή από το τηλεοπτικό κοινό που το έφερε ξανά στην κορυφή της τηλεθέασης στη ζώνη μετάδοσής του. Η δραματική σειρά βασίζεται στο ομώνυμο ιστορικό μυθιστόρημα του Χάρη Τσιρκινίδη και ξετυλίγει για πρώτη φορά τηλεοπτικά τα σκληρά χρόνια του διωγμού των Ελλήνων του Πόντου, μέσα από μια ιστορία αγάπης.
Με την υπόθεση της σειράς εποχής να βρίσκεται πλέον σε κομβικό σημείο, οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές και οι ήρωες έρχονται αντιμέτωποι με γεγονότα και καταστάσεις που δοκιμάζουν τις ανθρώπινες αντοχές. Η ζωή του Ασλάν κινδυνεύει και ο Νικολαΐδης τον χειρουργεί περιμένοντας ως αντάλλαγμα τη σωτηρία της οικογένειάς του. Ο Ονούρ Ασλάν όμως, παρότι χρωστά τη ζωή του στον γιατρό, φέρεται με αχαριστία και τον αντιμετωπίζει εχθρικά.
Ο Νικολαΐδης δεν μπορεί να συγκρατηθεί. Η οργή του είναι τόσο μεγάλη που επιχειρεί να τον σκοτώσει. Ο Τερέμ όμως μπαίνει στη μέση και γλιτώνει τον Ασλάν την τελευταία στιγμή. Εν τω μεταξύ, στο σπίτι του Παυλίδη φτάνουν η Σοφία και η Αρίν. Η Ευγενία τους λέει πως ο Μίλτος είναι ζωντανός και κατευθύνεται προς το Ερζερούμ.

Την ίδια ώρα, η Ιφιγένεια ανήσυχη ζητά επιτακτικά από τον Μίλτο και τους γονείς του Αλί να φύγουν από την πόλη. Ενώ συζητούν, διαπιστώνουν ότι ο Συμεών έχει εξαφανιστεί. Ο μικρός έχει βγει από το σπίτι για να πάει στον τάφο του Αλί. Για κακή του τύχη, ο Μουράτ τον ακολουθεί και βρίσκεται μπροστά του. Μετά από μερικές ώρες αγωνιώδους αναζήτησης, ο Νεντίμ και η Μελικέ βρίσκουν το αγοράκι σκοτωμένο. Το τραγικό συμβάν τους οδηγεί στην απόφαση να εγκαταλείψουν, όσο το δυνατόν συντομότερα, την πόλη. Την ώρα που ετοιμάζουν τα πράγματά τους κάνει την εμφάνισή του ο Βαλής. Ο τελευταίος αντιλαμβάνεται τι πάνε να κάνουν και αρχίζει τις απειλές. Η Μελέκ αντιδρά προτάσσοντας ένα μαχαίρι. Ο Βαλής καταφέρνει να την αφοπλίσει και τη στιγμή που είναι έτοιμος να τη χτυπήσει μπαίνει στη μέση ο Μίλτος. Οι δύο άντρες πιάνονται στα χέρια και ο Μίλτος αρχίζει να τον χτυπά αλύπητα.
Ο Βαλής για να γλιτώσει πιάνει το όπλο του και βγαίνει από το σπίτι. Ουρλιάζει ότι η οικογένεια είναι χριστιανοί. Οι φωνές του προκαλούν τη συγκέντρωση ενός απειλητικού πλήθους μπροστά από την πόρτα του σπιτιού. Ο Μίλτος προσπαθεί να το σκάσει και πέφτει επάνω στον οπλισμένο Μουράτ. Η επέμβαση των Ρώσων στρατιωτών, που τον συλλαμβάνουν, τον γλιτώνει από τα χειρότερα. Στη συνέχεια, ο Νεντίμ πηγαίνει στον Ρώσο διοικητή και του ζητά να αφήσει ελεύθερο τον Μίλτο. Οταν η προσπάθειά του πέφτει στο κενό, ο Μίλτος εκλιπαρεί τον Νεντίμ να πάρει τη Μελικέ, την Ιφιγένεια και το μωρό και να φύγουν αμέσως μακριά.
Ταυτόχρονα, στο Ερζερούμ καταφθάνουν η Σοφία με την Αρίν. Περπατώντας στους δρόμους της πόλης βλέπουν τον Βαλή. Η Αρίν αναγνωρίζει στο πρόσωπό του τον άνθρωπο που σκότωσε τους γονείς της. Θέλοντας να πάρει εκδίκηση σηκώνει το όπλο. Η Σοφία, όμως, τη σταματά. Στη συνέχεια, οι δύο γυναίκες φτάνουν έξω από το πατρικό του Αλί. Η Σοφία μετά από καιρό και πολλές κακουχίες πέφτει στην αγκαλιά της Ιφιγένειας.

«Το Κόκκινο Ποτάμι» από την Κυριακή 14 Ιουνίου θα προβάλλεται στις 22.00.

Related posts

Της ..”Συμμαχίας” το…κάγκελο ….

admin

Μαντάμ Μπάτερφλαϊ», το Σάββατο 9 Νοεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας

Κώστας Παππάς

6ο Zero Festival: Το πολιτιστικό ραντεβού του καλοκαιριού στη Λίμνη Ζηρού

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..