• Home
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Κινητοποίηση αγροτών της Άρτας στον ΕΛΓΑ Ιωαννίνων – ΟΑΣΝΑ: “Η κατάσταση στο απροχώρητο”
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΗΠΕΙΡΟΣ

Κινητοποίηση αγροτών της Άρτας στον ΕΛΓΑ Ιωαννίνων – ΟΑΣΝΑ: “Η κατάσταση στο απροχώρητο”

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι αγρότες της Άρτας διεκδικώντας αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ στο 100% για την παραγωγή που επλήγη από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.
Την Τετάρτη 1η Ιουλίου θα συγκεντρωθούν στα γραφεία του ΕΛΓΑ στα Ιωάννινα καθώς όπως τονίζει η Ο.Α.Σ.Ν.Α στην ανακοίνωση – κάλεσμα, «η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο» και προσθέτει: «Στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα έρχεται να προστεθεί και η απώλεια εισοδήματος από τις ζημιές λόγω καύσωνα ή χαλαζόπτωσης, σε ορισμένες περιοχές στο ακτινίδιο και στα εσπεριδοειδή. Ενώ με ευκολία αποζημιώνονται και επιδοτούνται μεγαλοξενοδόχοι, εργολάβοι και βιομήχανοι, οι μικρομεσαίοι αγρότες παραμένουν αβοήθητοι».
Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Άρτας, Βαγγέλης Μπέτσας και Χριστόφορος Κοσμάς, αναφέρθηκαν αναλυτικά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος ζητώντας από τη Κυβέρνηση να πάρει συγκεκριμένα μέτρα. Δεν αρκεί, όπως σημείωσαν, Κυβέρνηση, Περιφέρειες και Δήμοι να αναγνωρίζουν το πρόβλημα, πρέπει να παίρνουν και συγκεκριμένα μέτρα στήριξης.

Τα αιτήματα των αγροτών

Να εξασφαλιστεί σε όλους τους αγρότες το χαμένο εισόδημα
Άμεση καταγραφή των ζημιών – Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με εκπαίδευση και επιστημονική κατάρτιση για άμεσες και δίκαιες εκτιμήσεις.
Αποζημίωση στο 100% της παραγωγής και του κεφαλαίου. Η δικαιολογία ότι ο κανονισμός του ΕΛΓΑ δεν καλύπτει αυτή τη καταστροφή είναι γελοία. Εδώ και τώρα να λύσει το πρόβλημα η Κυβέρνηση από την τελευταία χαλαζόπτωση.
Άμεση αναστολή πλειστηριασμών και κατασχέσεων.
Να υπάρξει κάλυψη από το κράτος ασφαλιστικών εισφορών. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα και εφόδια, σε είδη πρώτης ανάγκης και αφορολόγητο πετρέλαιο.
Να αλλάξει ο αναχρονιστικός κανονισμός του ΕΛΓΑ, να παγιωθεί ο αποκλειστικά δημόσιος χαρακτήρας του και να αποζημιώνει στο 100% τη ζημιά της παραγωγής και του κεφαλαίου, φυτικού και ζωικού από όλες τις αιτίες καταστροφής του.
Άμεση πρόσληψη των απαιτούμενων κτηνιάτρων του δημοσίου. Οι μεγάλες ελλείψεις έχουν συνέπεια να απευθύνονται οι κτηνοτρόφοι σε ιδιώτες κτηνιάτρους, με αποτέλεσμα να πληρώνουν το εμβόλιο που υποτίθεται ότι είναι δωρεάν από το κράτος.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Γεροβασίλη στο CNN Greece: Ο χρόνος λειτουργεί σε βάρος του Μητσοτάκη

Κώστας Παππάς

Kοπή της Βασιλόπιτας – Όμιλος για την UNESCO Πρέβεζας και η Επιτροπή Πρέβεζα “Ιστορία – Πολιτισμός – Περιβάλλον”

Κώστας Παππάς

Γιάννης Μόραλης, η σιωπή των σεμνών

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..