ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ ΗΠΕΙΡΟΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ – ΤΟΠΟΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ

Αγαπητοί μας φίλοι και σε προηγούμενο χρόνο είχαμε αναφερθεί σε ορισμένα ζητήματα που απασχολούν τον ορεινό όγκο της περιοχής μας και έχουν να κάνουν με την τουριστική ανάπτυξη των Κεντρικών Τζουμέρκων.
Σήμερα επιγραμματικά για να μην κουράσουμε θα αναφερθούμε στα σοβαρά ζητήματα που κατά την άποψη μας χρειάζεται να ενδιαφερθούν οι αρμόδιοι για την επίλυση τους.
Συγκεκριμένα σε ότι αφορά το δασικό χωριό και την τελευταία εξέλιξη με την παραχώρηση στο δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων από το αρμόδιο Υπουργείο για πέντε (5) χρόνια, θεωρούμε ότι με την πλήρη εγκατάλειψη τα τελευταία χρόνια και την κατάσταση που σήμερα ευρίσκονται οι εγκαταστάσεις του είναι ανέφικτο να ενδιαφερθεί κάποιος επενδυτής ή ακόμη και ο ίδιος δήμος για την αξιοποίηση και εκμετάλλευση του και η μίσθωση αυτή θεωρούμε ότι αποσκοπεί σε εξυπηρέτηση και μόνο προεκλογικών σκοπιμοτήτων και τίποτε άλλο.
Είναι γνωστό ότι τα Τζουμέρκα έχουν γίνει τουριστικός προορισμός και μάλιστα με μεγάλη επισκεψιμότητα σχεδόν καθόλο το χρόνο.
Η αξιοποίηση των τουριστικών εγκαταστάσεων όπως το δασικό χωριό, το κοινοτικό ξενοδοχείο Καταρράκτη, αλλά και οι εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων στο Βουργαρέλι αποτελούν κυρίαρχα ζητήματα για την τουριστική ανάπτυξη των Τζουμέρκων.
Για να εκδηλωθεί ενδιαφέρον από αξιόλογο επενδύτη για την αξιοποίηση αυτών των εγκαταστάσεων και την εκμετάλλευση τους απαιτούνται ορισμένες βασικές προϋποθέσεις όπως τουλάχιστον παραχώρηση από το αρμόδιο υπουργείο στο δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων για χρονικό διάστημα τουλάχιστον είκοσι (20) ίσως και περισσότερων χρόνων, και όροι που θα είναι ικανοί να προσελκύσουν τον ενδιαφερόμενο επενδυτή.
Επαψε το ενδιαφέρον από την Δημοτική Αρχή για την συνέχιση και την ολοκλήρωση του δρόμου Καταρράκτη Βουργαρελίου έτσι ώστε να υπάρχει ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη μεταξύ δυτικών και ανατολικών Τζουμέρκων και τίθεται το ερώτημα για ποιο λόγο κε Δήμαρχε;
Και τα ερωτήματα συνεχίζονται,
Γιατί εγκαταλείφτηκε το πάρκο – χιονοδρομικό κέντρο στο Σταυρό Θεοδωριάνων, καλές οι προγραμματικές συμβάσεις και οι φωτογραφίες με τον υπουργό αλλά οι πιστώσεις υπάρχουν από το έτος 2018 και μέχρι σήμερα έργο μηδέν.
Γιατί δεν αποπερατώνεται ο δρόμος ΑθαμάνιοΘεοδώριανα και για ποιο λόγο δεν αξιοποιούνται οι υφιστάμενες εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων στον Άγιο Γεώργιο Βουργαρελίου με δεδομένο ότι επιζητούμε την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής;
Όλα τα παραπάνω ερωτήματα κε Δήμαρχε χρειάζονται πειστικές απαντήσεις για την πλήρη και αληθινή ενημέρωση των πολιτών που έχουν ανάγκη να γνωρίζουν για την ανάπτυξη της περιοχής τους και ποιές μέχρι σήμερα οι ενέργειες των τοπικών παραγόντων ( Βουλευτών Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχη και δημάρχου ) προς την κατεύθυνση αυτή.
Αναμένουμε τις απαντήσεις
Για την
«ΑΡΤΙΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ»
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γιώργος Αθανασούλας Δημήτρης Καραγιάννης

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Το Τοπικό Συμβούλιο Καλαμιάς γνωμοδότησε αρνητικά στην πρόταση για Επιχειρηματικό Πάρκο Επιχειρηματικό Πάρκο vs Θερμοκηπίων

Κώστας Παππάς

Υπεγράφη η σύμβαση για έργα αποκατάστασης βατότητας του οδικού δικτύου Δ.Ε Λούρου

Κώστας Παππάς

Εγκρίθηκε από την Ο.Ε. η διενέργεια διαγωνισμού για την ενεργειακή αναβάθμιση του οδοφωτισμού Δήμου Πρέβεζας

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..