ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καταστροφική χαλαζόπτωση στον κάμπο της Άρτας

Μία ακόμη σφοδρή χαλαζόπτωση, η δεύτερη σε διάστημα δυο μηνών έρχεται να πλήξει τον κάμπο της Άρτας, προκαλώντας σοβαρές καταστροφές σε ακτινίδια και εσπεριδοειδή.
Η χαλαζόπτωση σημειώθηκε το απόγευμα και ήδη έχει ενημερωθεί ο ΕΛΓΑ να ξεκινήσει την διαδικασία εκτίμησης των ζημιών.
Οι αγρότες πλήττονται από τα καιρικά φαινόμενα, βλέποντας την παραγωγή τους να καταστρέφεται και επαναφέρουν το αίτημα της κρατικής χρηματοδότησης μέσω προγραμμάτων για την τοποθέτηση διχτυών για την προστασία των καλλιεργειών τους όπως γίνεται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ακτινιδίων “ΠΥΡΡΟΣ”:
“Σήμερα το απόγευμα 10.06.2019 απίστευτης έντασης βροχόπτωση συνοδευόμενη από χαλαζόπτωση σημειώθηκε κυρίως στις Τοπικές Κοινότητες Καλαμιάς και Ρόκκα του Δήμου Αρταίων.
Πρωτόγνωρη ζημιά και σε πολλές περιπτώσεις ολοσχερή καταστροφή αντίκρισαν οι παραγωγοί στις καλλιέργειές τους φέρνοντάς τους σε μεγάλη απόγνωση.
Η έντονη χαλαζόπτωση που είχε διάρκεια μισής ώρας με μέγεθος καρυδιού δημιούργησε μεγάλες ζημιές και κατέστρεψε τις καλλιέργειες ακτινιδίων στο πέρασμά της. Η περιοχή αυτή είναι από τις δυναμικότερες του κάμπου της Άρτας, στην καλλιέργεια ακτινιδίου.
Σημαντικά είναι τα προβλήματα και στις καλλιέργειες εσπεριδοειδών αλλά και μονοετών καλλιεργειών (καλαμπόκι, τριφύλλι) της περιοχής.
Καλούμε τον Γενικό Δευθυντή, του Παραρτήματος του ΕΛΓΑ Ιωαννίνων, να επισκεφθεί άμεσα τις πληγείσες περιοχές για να διαπιστώσει επιτόπου το μέγεθος της ζημιάς”

Για τον Αγροτικό Συνεταιρισμό
“ΠΥΡΡΟΣ”

Ο Πρόεδρος

Ευάγγελος Χρηστάκης

Related posts

Νεκρός 40χρονος σε τροχαίο με μοτοσικλέτα

Κώστας Παππάς

«Θερινές δράσεις για …αποδράσεις» από την Εφορεία Αρχαιοτήτων

Κώστας Παππάς

Θρίλερ με την έδρα του ΚΙΝΑΛ στην Άρτα

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..