ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καταγγελία Εμπορικού Συλλόγου για το OPEN MALL

ΠΡΟΣ: ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΡΤΑΙΩΝ

ΚΟΙΝ.:ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ
Μ.Μ.Ε.
ΑΡΤΑ 27-1-2022
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 175

Στις 14 Ιουλίου 2021, σε επιστολή που σας αποστείλαμε ( συνημμένο 1&) και δώσαμε στη δημοσιότητα, σας αναφέραμε τους προβληματισμούς μας για την πορεία υλοποίησης του έργου OPEN MALL .
Επισημάναμε, λοιπόν, την καθυστέρηση του έργου από την πλευρά του δήμου και ζητήσαμε να γίνει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με τα θέματα που είχαν προκύψει. Επίσης, ενημερώσαμε τηλεφωνικά τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κύριο Κων/νο Τράμπα, για το αίτημά μας .
Μέχρι το τέλος του 2021, είχαμε πολλές διαβεβαιώσεις από τον κύριο Τράμπα ότι θα βάλει το θέμα σε Δημοτικό Συμβούλιο ,αλλά τελικά – για πέντε μήνες- μας ενέπαιζε με τις υποσχέσεις του.
Στις 10 Ιανουαρίου 2022, στείλαμε επιστολή στη Διαχειριστική προγραμμάτων (συνημμένο 2), που είναι υπεύθυνη για το πρόγραμμα OPEN MALL και εκφράσαμε τους φόβους μας για το έργο , αναφέροντας ότι δεν έχουμε καμία ενημέρωση – ως δεύτερος εταίρος- για την πορεία του έργου από τον Δήμο και ζητήσαμε ενημέρωση .
Στις 20 Ιανουαρίου 2022, η διαχειριστική προγραμμάτων έστειλε email (συνημμένο 3) στον Δήμο, με κοινοποίηση στον Εμπορικό Σύλλογο Άρτας, που αναφέρει ότι δεν έχει ακολουθηθεί το χρονοδιάγραμμα του έργου που είχε καταθέσει ο Δήμος, στις 16 Μαρτίου 2021 (συνημμένο 4,5). Πιο συγκεκριμένα :
Σε συνέχεια της επιστολής σας με αρ. πρωτ. 5198/16.03.2021 βάσει της οποίας και ειδικότερα του χρονοδιαγράμματος που επισυνάπτονταν, προβλεπόταν η ολοκλήρωση της μελέτης της συνολικής ανάπλασης του κέντρου της πόλης μέρος του οποίου αποτελεί και η ανάδειξη του ΑΚΕ που έχει ενταχθεί στο ΕΠΑνΕΚ.
Σε συνέχεια, βάσει του χρονοδιαγράμματος, προβλέπονταν η δημοσίευση του Διαγωνισμού για την εργολαβία τον Σεπτέμβριο του 2021, η οποία θα έχει διάρκεια υλοποίησης 18 μήνες. Δεδομένου ότι μέχρι και σήμερα δεν έχουν υποβληθεί τα Τεύχη Δημοπράτησης για την εργολαβία που αφορά στο έργο «ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΤΑΙΩΝ», προκειμένου να προεγκριθούν όπως προβλέπεται, θα παρακαλούσα να υποβάλετε άμεσα νέο επικαιροποιημένο χρονοδιάγραμμα έτσι ώστε η Πράξη πλέον να μπει σε καθεστώς επιτήρησης, καθώς δεδομένων των συνθηκών είναι πιθανή η απένταξη της από το ΕΠΑνΕΚ.

Απ’ όλα τα παραπάνω, γίνεται κατανοητό ότι το έργο μπαίνει σε επιτήρηση με κίνδυνο να χαθεί,
ΜΕ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ  ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ
Καλούμε, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, να αναλογιστεί το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την ενέργεια του να μη φέρει το θέμα μέχρι σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο και άμεσα να διορθώσει το λάθος του.
Καλούμε, τον Δήμαρχο Χρήστο Τσιρογιάννη, να δώσει απαντήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, με την παρουσία και του Εμπορικού Συλλόγου, ως εταίρος ,για την επιτήρηση του έργου, αλλά και τον κίνδυνο να χαθεί.
Καλούμε, τους επικεφαλής των παρατάξεων, να πιέσουν από την πλευρά τους, ώστε να γίνει συζήτηση επί τούτου στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Δυστυχώς, το όραμα για το OPEN MALL του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας Δημήτρη Χουλιάρα και του Διοικητικού Συμβουλίου, που για μια δεκαετία πάλευαν να έρθει στην πόλη μας το έργο και που θα αλλάξει προς το καλύτερο τα δεδομένα της τοπικής οικονομικής επιχειρηματικότητας , προσκρούει σε μια δημοτική αρχή που «κοιμάται τον ύπνο του δικαίου».
Ενώ έχει στα χέρια της ένα προοδευτικό έργο, κάνει «τα αδύνατα – δυνατά» για να χαθεί το έργο.
Να επισημάνουμε εδώ, ότι όμορες πόλεις, όπως η Πρέβεζα και τα Ιωάννινα, αλλά και οι περισσότερες πόλεις στην Ελλάδα που εντάχθηκαν στο έργο είναι πολύ πιο μπροστά από εμάς στην υλοποίησή του.
Ως Εμπορικός Σύλλογος Άρτας, θα πιέσουμε προς κάθε κατεύθυνση για να μη χαθεί το έργο, ακόμη κι αν χρειαστούν νομικές ενέργειες.

ΓΙΑ ΤΟ
ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Related posts

Πωλούσαν «λευκό τυρί» ως «φέτα ΠΟΠ» – Παραπέμπεται η εταιρεία στην Επιτροπή παραβάσεων του ΥΠΑΑΤ

Κώστας Παππάς

Τέθηκε σε ισχύ από 01.03 η διαδικασία εξυγίανσης των επιχειρήσεων οι οποίες αντιμετωπίζουν προβλήματα υπερχρέωσης

Κώστας Παππάς

Παράταση των φορολογικών δηλώσεων μέχρι 15 Σεπτεμβρίου

Κώστας Παππάς

Leave a Comment

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..