• Home
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • Καιρός: Οι 8 υψηλότερες θερμοκρασίες για σήμερα – Ποιες περιοχές «έβρασαν» με 40άρια
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Καιρός: Οι 8 υψηλότερες θερμοκρασίες για σήμερα – Ποιες περιοχές «έβρασαν» με 40άρια

Καιρός: Σε ποιες περιοχές καταγράφηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες

Άνοδος της θερμοκρασίας καταγράφηκε στη χώρα τη σήμερα Δευτέρα (8/7), ξεπερνώντας κατά τόπους τους 40 °C.
Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών η μέγιστη θερμοκρασία σημειώθηκε στη Λίνδο και ήταν ίση με 40.9 °C.
Στον σχετικό πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου που κατέγραψαν τις υψηλότερες θερμοκρασίες τη Δευτέρα 08/07.


Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα προβλέπει για την Τρίτη (9/7) το meteo με μικρή άνοδος της θερμοκρασίας με κατά τόπους συνθήκες καύσωνα.Οι άνεμοι θα πνέου βόρειοι με εντάσεις έως 6 μποφόρ.
Πιο αναλυτικά, σε ολόκληρη τη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις, κυρίως κατά τις θερμές ώρες της ημέρας.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 15 έως 35 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 18 έως 37-39 και ενδεχομένως τοπικά στη Θράκη 40 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 20 έως 39-41, στην Ήπειρο από 23 έως 37-39 βαθμούς, στα υπόλοιπα δυτικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 23 έως 39-41 βαθμούς και ενδεχομένως τοπικά στη Νότια Πελοπόννησο 42 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά από 23 έως 37-39, στα Επτάνησα από 21 έως 36-37 βαθμούς, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 24 έως 38-40, στην Κρήτη από 24 έως 32-34 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 24 έως 35-37 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν, στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 μποφόρ και στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις 4-6 μποφόρ.
Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 29 έως 36-38 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 36 βαθμούς.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Λάβε μέρος στο Green Mission Δήμου Αρταίων

Κώστας Παππάς

«Συμμαχία Γενεών για την πρόληψη της χρήσης πλαστικών & την αντικατάσταση της χρήσης πλαστικών μιας χρήσης – Β φάση»

Κώστας Παππάς

Ντοβρίτσι – Έναρξη εργασιών για ένα από τα πιο σημαντικά έργα που θα οδηγήσουν στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..