ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θλίψη στην Άρτα για το θάνατο του Στέφανου Παπακίτσου

 

ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ

Ο Στέφανος Παπακίτσος έφυγε από τη ζωή δίνοντας την πιο δύσκολη μάχη της ζωής μετά από καρδιακή προσβολή που υπέστη προ μηνών κατά τη διάρκεια μιας γέννας. Έκτοτε νοσηλευόταν και παρά τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρισκόταν η υγεία του, όσοι τον γνώριζαν είχαν την ελπίδα ότι ο γνωστός γυναικολόγος θα κατάφερνε να επιβιώσει.
Δυστυχώς ο γνωστός αλλά κυρίως αγαπητός στην αρτινή κοινωνία γυναικολόγος δεν τα κατάφερε και έφυγε πολύ νωρίς, σε ηλικία 60 ετών.
Εκτός όμως από την επαγγελματική του δραστηριότητα, ο Στέφανος Παπακίτσος είχε ενεργή συμμετοχή και στα κοινά της πόλης. Είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος Αρταίων με τον συνδυασμό της Ριζοσπαστικής Αλλαγής όμως παραιτήθηκε τον Ιανουάριο 2022 λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων
. Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 3 μ.μ. στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου στο Γλυκόριζο.
Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους δικούς του ανθρώπους.

Δήλωση της Λίτσας Κιτσαντά

Αποχαιρετισμός στον φίλο και σύντροφο Στέφανο Παπακίτσο
Αγαπημένε μας φίλε Στέφανε
Η προσμονή και η χαρά της νέας ζωής, αυτή που σε συνέδεσε με εκατοντάδες ή και χιλιάδες γυναίκες του τόπου μας, αυτή ήταν και η απαρχή της δικής μας μακράς φιλίας, 20 και πλέον χρόνια πριν, όταν απόκτησα το πρώτο μου παιδί.
Έκτοτε, η φιλία μας αυτή σφραγίστηκε με χαρές και λύπες, με απώλειες και απογοητεύσεις, αλλά και με κοινές αξίες και δράσεις, με ιδέες και ελπίδες.
Γιατί, εκτός από σπουδαίος γιατρός και επιστήμονας, ήσουν και σπουδαίος άνθρωπος. Ένας άνθρωπος της κοινωνικής προσφοράς, ανιδιοτελής και σεμνός, γνήσιος δημοκράτης και βαθύτατα αριστερός. Ένας από εκείνους του παλιούς, αγνούς αριστερούς, που δεν πρόδιδαν τις ιδέες τους και δεν λοξοδρομούσαν χάριν του συμφέροντος και του δήθεν ρεαλισμού. Προερχόμενος από πολύτεκνη και φτωχή οικογένεια, ήξερες τι θα πει μόχθος για την επιβίωση και κατανοούσες την απόγνωση που γεννά η ανέχεια. Γι΄αυτό και πάντα βοηθούσες τους αδύναμους, στηρίζοντας τον αγώνα τους για ζωή με αξιοπρέπεια.
Ήσουν βαθιά ανθρωπιστής κι οραματιστής. Ασκούσες το επάγγελμά σου ως κοινωνικό λειτούργημα, μακριά από τις λογικές του κέρδους και της προσωπικής προβολής. Γενναιόδωρος, εργατικός και συνεπής, στο πλευρό κάθε γυναίκας που χρειαζόταν την επιστημονική σου γνώση και κάθε ανθρώπου που χρειαζόταν τη στήριξή σου.
Όλα αυτά τα στοιχεία της προσωπικότητάς σου, μαζί με τις κοινές πολιτικές μας διαδρομές, έδεσαν ακόμη περισσότερο τη φιλία μας και μας έφεραν μαζί στον δρόμο των αυτοδιοικητικών εκλογών, διεκδικώντας τον Δήμο Αρταίων το 2014 και το 2019 και χτίζοντας μία πραγματικά δημοκρατική και συλλογική αυτοδιοικητική Κίνηση, τη «Ριζοσπαστική Δημοτική αλλαγή», η οποία άφησε σημαντικό στίγμα στα πολιτικά πράγματα της Άρτας.
Παλέψαμε μαζί για χρόνια στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου κι όταν ήρθε η ώρα, αποχωρήσαμε όπως πραγματικά θέλαμε, αφήνοντας χώρο και χρόνο και για τους επόμενους, πιστοί στις αρχές της συλλογικότητας και της ανανέωσης. Δώσαμε αγώνες μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, με το βλέμμα πάντα στραμμένο στις πραγματικές ανάγκες των αρτινών πολιτών και στην αγάπη για τον τόπο μας. Ήσουν πάντα παρών σε δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης, στο στήσιμο του Κοινωνικού Ιατρείου -Φαρμακείου (ΚΙΦ) Άρτας, στην προστασία των κοινωνικών αγαθών και του δημοσίου χώρου, στη διάσωση κι αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ, στον αγώνα ενάντια στις εξορύξεις και σε πολλά άλλα
Με τίμησες με την στήριξη και την εμπιστοσύνη σου, ως επικεφαλής της δημοτικής μας Κίνησης, σε δύσκολες και κρίσιμες στιγμές, πράγμα για το οποίο θα σου είμαι ευγνώμων για πάντα. Ακόμα και όταν κάποιοι μας υπονόμευαν και μας λοιδορούσαν, εσύ ήσουν πάντα εκεί για να βάλεις φραγμούς και να υποστηρίξεις έμπρακτα τους φίλους και συντρόφους σου.
Για όλα αυτά και κυρίως για την ανθρωπιά, το ήθος και την καλοσύνη σου, θα είσαι για πάντα στην καρδιά μας. Στην καρδιά τη δική μου, αλλά και όλων όσων σε γνώρισαν και συνυπήρξαν μαζί σου. Στην καρδιά όλων των μελών και των φίλων της δημοτικής μας Κίνησης.
Στέφανε, φεύγεις από κοντά μας αφήνοντας πίσω σου ένα μεγάλο και δυσαναπλήρωτο κενό. Θα μας λείψεις πολύ. Θα λείψεις στην Δώρα και στα παιδιά σου, στην οικογένεια και στους φίλους σου, στους ανθρώπους που ευεργέτησες, στις εκατοντάδες γυναίκες που κρατούσες το χέρι καθώς έφερναν στον κόσμο τα παιδιά τους, αλλά και σ΄αυτές που υπέφεραν και τους έδωσες ελπίδα και θεραπεία.
Προσωπικά, με βαραίνει αφόρητα ο πόνος της απώλειάς σου. Με πληγώνει η σκέψη ότι δεν θα ακούσω ξανά τη φωνή σου, ότι δεν θα ξαναγεμίσουμε τα ποτήρια μας συζητώντας για τα τοπικά πράγματα της Άρτας και σχολιάζοντας την πολιτική κατάσταση, ότι δεν θα ξαναγελάσουμε με τα εύστοχα αστεία σου. Με πικραίνει πολύ το άδικο της αρρώστιας και της ταλαιπωρίας σου, το άδικο της τόσο πρόωρης φυγής σου. Είχες πολλά να δώσεις ακόμη.
Σ΄ευχαριστώ Στέφανε, που με τίμησες με την φιλία και την εμπιστοσύνη σου.
Σ΄ευχαριστώ για το ταξίδι και την προσφορά σου.
Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ. Θα είσαι πάντα κοντά μας, στα μικρά και στα μεγάλα. Όπως ήσουν πάντα.
Φίλε και Σύντροφε Στέφανε, Καλό ταξίδι.-
Λίτσα Κιτσαντά


Αποχαιρετισμός στον Στέφανο Παπακίτσο
Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε τον φίλο και συναγωνιστή Στέφανο Παπακίτσο. Μετά από 4 μήνες μάχης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των Ιωαννίνων, μετά την ανακοπή που υπέστη πάνω στην ώρα ενός τοκετού φέρνοντας στον κόσμο ένα ακόμα παιδί, το απόγευμα της Κυριακής 23 Οκτωβρίου 2022 έφυγε από τη ζωή, τόσο νωρίς και τόσο άδικα.
Ο Στέφανος ήταν ένας ακέραιος άνθρωπος και γιατρός. Υπήρξε Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αρταίων με την Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή από το 2014 εκπροσωπώντας στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου, αυτό που ήταν και στην πραγματική του ζωή: ένας κοινωνικός αγωνιστής, ένας ενεργός πολίτης με σπουδαίο ανθρωπιστικό και κοινωνικό έργο, ένας ανιδιοτελής άνθρωπος με ήθος, που αγαπούσε με πάθος τους ανθρώπους και τον τόπο του.
Ο Στέφανος ήταν πάντα εκεί για να βοηθήσει ως γιατρός μαιευτήρας-γυναικολόγος και ως άνθρωπος όλα αυτά τα χρόνια, χωρίς να λογίζει χρόνο, κόπο, κόστος. Και σήμερα φεύγει για πάντα, αφήνοντας πίσω του, ένα μεγάλο και δυσαναπλήρωτο κενό και στην επαγγελματική αλλά και στην κοινωνική του δραστηριότητα.
Για εμάς όπως και για χιλιάδες ακόμη θα είναι πάντα εδώ μέσα από το κοινωνικό του έργο.
Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας και ευχόμαστε κουράγιο και δύναμη, στα παιδιά του και στην γυναίκα του, στους οικείους του, στους φίλους του και στους δικούς του ανθρώπους.
Αντίο Στέφανε! Θα είσαι πάντα εδώ, στην καρδιά και στην ψυχή μας!
Κυριακή 23 Οκτώβριου 2022

Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Φονικό στη Μακρινίτσα: Προκλητικός και αμετανότητος ο δράστης – «Κλείστε με μέσα, σε ένα μήνα θα βγω, δεν με νοιάζει»

Κώστας Παππάς

Νεκρός 41χρονος από πυροβολισμό σε συνεργείο αυτοκινήτων στην Πάτρα

Κώστας Παππάς

Σάκης Ρουβάς – Επόμενη στάση του απόλυτου Έλληνα performer η Αμφιλοχία

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..