ΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η NASA είπε το δικό της «αντίο» στον Βαγγέλη Παπαθανασίου, «Ad astra Vangelis»

Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου είχε «ταξιδέψει» στο διάστημα μέσω της μουσικής του που έκανε «δική» της η NASA, με την αμερικανική υπηρεσία διαστήματος να τον «αποχαιρετά».
Η NASA προχώρησε σε μία ξεχωριστή ανάρτηση στη μνήμη του 79χρονου παγκόσμιου δημιουργού, με τίτλο «Ad astra Vangelis».
Πιο αναλυτικά, λίγες ώρες αφού έγινε γνωστή η είδηση ότι ο Βαγγέλης Παπαθανασίου «έφυγε», η NASA είπε το δικό της «αντίο», παρουσιάζοντας βίντεο αφιερωμένο σε αποστολή εξερεύνησης του Δία, τη μουσική σύνθεση του οποίου έχει επιμεληθεί ο σπουδαίος δημιουργός.
Η ανάρτηση ξεκινά με το λατινικό «Ad astra Vangelis», και στη συνέχεια αναφέρει: «Ο συνθέτης των ταινιών συνεισέφερε στις εξερευνήσεις της αποστολής Juno στον Δία, γράφοντας μουσική. Ακολουθήστε το διαστημόπλοιο της NASA Solar System Exploration γύρω από τον Δία, και τον δορυφόρο του Γανυμήδη, με τον ήχο ανεβασμένο».

Η ανάρτηση της NASA:

Related posts

Ταχύτητες ίντερνετ: Η θέση της Ελλάδας στην παγκόσμια κατάταξη – Χαοτική η απόσταση με την πρώτη Ταϊβάν

Κώστας Παππάς

Συγχαρητήρια στους μαθητές που συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες»

Κώστας Παππάς

«Τώρα: 20 άνθρωποι, 20 θεάσεις.»

Κώστας Παππάς

Leave a Comment

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..