• Home
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Η Πρόεδρος της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” Γιάννα Αγγελόπουλου – Δασκαλάκη στην Άρτα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Πρόεδρος της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” Γιάννα Αγγελόπουλου – Δασκαλάκη στην Άρτα

Στις 12.30 το μεσημέρι έφτασε στην Άρτα με ελικόπτερο από την Πρέβεζα η Πρόεδρος της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” Γιάννα Αγγελόπουλου – Δασκαλάκη.
Στην είσοδο του Δημαρχείου την υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιαννης. Στο γραφείο του Δημάρχου ακολούθησε σύσκεψη με τους άλλους τρεις Δημάρχους του Νόμου Ν. Σκουφά Ροζινα Βαβετση, Γ. Καραϊσκάκη Περικλή Μίγδο και Κ. Τζουμέρκων Χρήστο Χασιακο.

Ενθουσιασμένη δήλωσε η κα Αγγελόπουλου με τις πρώτες εικόνες της από την Άρτα αλλά και από τις προτάσεις των Δήμων που έχουν ήδη υποβληθεί στην Επιτροπή και για τις οποίες δεσμεύθηκε ότι θα υλοποιηθούν.
Τα πρώτα σχόλια της ωστόσο αφορούσαν την ετυμηγορία του Δικαστηρίου για τη “Χρυσή Αυγή” σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια ιστορική μέρα.
Αναφέρθηκε στο σημαντικό ιστορικό κομμάτι που κατέχει η Π. Ε. Άρτας καθόλη τη διάρκεια του Αγώνα της Ανεξαρτησίας, από την δημιουργία της Φιλικής Εταιρείας από το Νικόλαο Σκουφά μέχρι και τις επαναστάσεις στα Τζουμέρκα και τα Ραδοβυζια αλλά και τον Γ. Καραϊσκάκη και τη θυσία των Φιλελλήνων. “Το 2021 είναι τα εθνικά μας γενέθλια” είπε χαρακτηριστικά ενώ αναφερόμενη και στην επιστολή διαμαρτυρίας των 4 Δημάρχων για την συσκεψη στα Γιάννενα τόνισε “Χάρηκα με την επιστολή γιατί δείχνει την αγωνιστικοτητα σας. Δεν ήθελα να έρθετε στα Ιωάννινα. Ήθελα να έρθω εγώ εδώ για να συζητήσουμε”.
Με πρώτη στάση το Δημαρχείο της Άρτας, ο οικοδεσπότης Δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης, παρουσία και των άλλων Δημάρχων του Νομού, αφού καλωσόρισε την Πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής, συζήτησαν για την υλοποίηση των προτάσεων που έχουν υποβάλλει οι Δήμοι, για τους εορτασμούς των 200 χρόνων από την Απελευθέρωση από τον τουρκικό ζυγό.

Οι δηλώσεις
Ο Δήμαρχος Αρταίων, ανέφερε διεξοδικά την συμβολή των Αρτινών στον απελευθερωτικό αγώνα και στην εδραίωση του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Στάθηκε, όμως, ιδιαίτερα στο πνεύμα των δράσεων που έχει προτείνει ο Δήμος, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά «Οφείλουμε με τις δράσεις που θα κάνουμε να τιμήσουμε το παρελθόν αλλά και να ορίσουμε το μέλλον. Στόχος μας δεν είναι μόνο η ανάδειξη της ιστορικής μνήμης, αλλά και η ανάδειξη του βηματισμού μας από εδώ και μπρος». Και συνέχισε, λέγοντας «Αντιλαμβάνομαι, πως με την επίσκεψή σας εδώ στο Δημαρχείο Άρτας, τιμάτε το ένδοξο παρελθόν των προγόνων μας αλλά δίνετε και μια συμβολική ψήφο εμπιστοσύνης στο μέλλον της Άρτας».

Η Πρόεδρος της Επιτροπής, από την πλευρά της, ευχαρίστησε τον Δήμο για τις προτάσεις που κατέθεσε «ως απόδειξη τιμής και περηφάνειας που τρέφεται για τον τόπο σας» και δεσμεύθηκε ότι η Επιτροπή θα θέσει υπό την αιγίδα της δράσεις του Δήμου Αρταίων και των άλλων Φορέων.
Κοινή ήταν η διαπίστωση, ότι δεδομένου ότι δεν υπάρχει κρατικός προϋπολογισμός για τις εορταστικές δράσεις, ένα πολύ μεγάλο βάρος των εορτασμών πέφτει στους ίδιους τους Δήμους αλλά και στους πατριώτες χορηγούς, που ως σύγχρονοι ευεργέτες μπορούν να στηρίξουν τους εορτασμούς.

Το εθιμοτυπικό δώρο του Δημάρχου Αρταίων
Στο παραπάνω πνεύμα, ο Δήμος Αρταίων επίλεξε να δωρίσει στην Πρόεδρο της Επιτροπής, κας Γιάννας Αγγελοπούλου, ένα ασημένιο αντίγραφο του ιστορικού γεφυριού διευκρινίζοντας: «Επιλέξαμε το ιστορικό γεφύρι, ακριβώς για να συμβολίσουμε ότι με τους εορτασμούς της επόμενης χρονιάς πρέπει να κάνουμε το πέρασμα από το χθες στο αύριο. Οι θυσίες και οι κόποι των προγόνων μας πρέπει να ανταμώσουν τα όνειρα και τις ελπίδες των παιδιών μας. Εύχομαι από καρδιάς να τα καταφέρουμε όλοι μαζί».

Το πρόγραμμα των επισκέψεων.
Σημαντικές ήταν και οι επισκέψεις που ακολούθησαν την συνάντηση στο Δημαρχείο, όπου η αντιπροσωπεία της Επιτροπής ξεναγήθηκε από τον Δήμαρχο Αρταίων και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου σε σημαντικά τοπόσημα της Άρτας.
Πιο συγκεκριμένα, επισκέφθηκαν την Παρηγορήτισσα, το ιστορικό μουσείο του Συλλόγου Σκουφά “Γαρουφάλειος Στέγη” ενώ περιηγήθηκαν στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης και στο Γεφύρι της Άρτας. Τέλος πραγματοποιήθηκε συνάντηση – συζήτηση στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, με θεσμικούς φορείς και επιχειρηματίες της περιοχής.

Δεσμεύσεις της κας Γιάννας Αγγελοπούλου- Δασκαλάκη
Σαφής υπήρξε η δέσμευση της Προέδρου, να τεθούν υπό την αιγίδα της Επιτροπής δύο δράσεις από το πλάνο του Δήμου Αρταίων, καθώς όπως τονίσθηκε σχετικά «πρέπει απαραίτητα να γίνουν», ενώ από την πλευρά του ο Δήμαρχος τόνισε ότι οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν δεν εξαντλούνται εκεί, καθώς υπάρχει και ο πυλώνας των δράσεων που θα υλοποιήσει αυτόνομα ο Δήμος σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, συλλογικότητες, ιδιώτες και επιχειρηματίες.

 

Related posts

Χρ. Γκόκας – Ερώτηση στη Βουλή για τις ζημιές από τις πλημμύρες στην Άρτα

Κώστας Παππάς

Οι κυβερνητικοί Βουλευτές για τα έργα υποδομών στην Άρτα

Κώστας Παππάς

Αποτελέσματα 254 rapid test σήμερα Κυριακή στην Άρτα – Τι έδειξαν τα αποτελέσματα

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..