ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η μεταρρύθμιση του “Κλεισθένη” και οι αλλαγές που φέρνει

Η παρουσίαση της αυτοδιοικητικής μεταρρύθμισης του «Κλεισθένη» έγινε με πρωτοβουλία της  παράταξης «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Άρτας.

Η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, χαρακτηρίζει τον «Κλεισθένη» «μεγάλη προοδευτική μεταρρύθμιση» που βάζει τις βάσεις για την εκβάθυνση της Δημοκρατίας και αποτελεί το πεδίο ευρύτερων συγκλίσεων.
«Οι εποχές των μονοκομματικών κυβερνήσεων και του Δημαρχοκεντρικού μοντέλου αποτελούν οριστικό παρελθόν» σημειώνει.
Ο Ανεξάρτητος Βουλευτής Ηρακλείου και πρώην Ευρωβουλευτής Σπύρος Δανέλλης τονίζει ότι ο «Κλεισθένης» είναι μια προωθητική μεταρρύθμιση καθώς ότι συμβαίνει στην Ευρώπη πρέπει να συμβεί και στην Ελλάδα. «Πρέπει να υπάρξει ισονομία καθώς ένα μεγάλο κομμάτι των πολιτών μένει εκτός αποφάσεων. Η απλή αναλογική θα βοηθήσει να υπάρξει συμμετοχικός ρόλος των πολιτών».


«Όποιος δεν είναι έτοιμος για συνεργασίες, να μην κατέβει στις εκλογές» σημειώνει ο Φίλιππος Φίλιος, Δημοτικός Σύμβουλος Ιωαννιτών και πρώην Δήμαρχος. «Είναι λάθος το Δημαρχοκεντρικό μοντέλο. Εγώ το έζησα. Με βόλευε αλλά δεν με βοήθησε. Ότι λέγεται περί ακυβερνησίας των δήμων, είναι λάθος. Ο «Κλεισθένης βελτιώνει και μειώνει πολλά ζητήματα γραφειοκρατίας».
Σημαντική μεταρρύθμιση χαρακτηρίζει τον «Κλεισθένη» και ο Βοελευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Τσίρκας, ενώ η Υποψήφια Δήμαρχος Αρταίων Τζένη Ταπραντζή – Κοίλια, επικεφαλής της «ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» που διοργάνωσε την εκδήλωση, σημειώνει ότι πρόκειται για μια «αυτοδιοικητική επανάσταση». «Είναι απαραίτητες οι συνεργασίες και εμείς προχωρήσαμε σε μια πριν τις εκλογές» τόνισε.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Έγκλημα στο Χαλκιόπουλο: Στο Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου για τις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι

Κώστας Παππάς

Διαδήλωση Εργατικού Κέντρου Άρτας Δευτέρα 6 Μαρτίου

Κώστας Παππάς

Μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού στα παράλια της Πρέβεζας

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..