• Home
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Η θέση του συνδυασμού Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή για το χθεσινό Έκτακτο ΔΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η θέση του συνδυασμού Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή για το χθεσινό Έκτακτο ΔΣ

Γιατο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου ΑΡΤΑΙΩΝ στις 16/04/2021 με θέμα : «κιγκλιδώματα αστικού και περιαστικού οδικού δικτύου και επικινδυνότητα για τους χρήστες (πεζούς, οδηγούς)»
Μετά από 7 μήνες από το τραγικό δυστύχημα στην Περιφερειακή Οδό, και αφού αρχές τις εβδομάδας, την Δευτέρα 12 Απριλίου 2021, κατατέθηκε στον Δήμο Αρταίωνεμπειρογνωμοσύνη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίαςγια τα κάγκελα στον δρόμο αυτό,χρειάστηκε η συλλογή υπογραφών Δημοτικών Συμβούλων προκειμένου να συγκληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο για ένα τόσο σοβαρό θέμα.
Στο χθεσινό έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο εκφράσαμε την πάγια θέση μας, που την λέμε από την αρχή, ότι σε αυτόν τον δρόμο ( που είναι δευτερεύον εθνικό δίκτυο εντός αστικού ιστού) επιβάλλεται:
• Να απομακρυνθούν ΑΜΕΣΑ τα κάγκελα που υπάρχουν τυχαία κατά μήκος του
• Να εκπονηθεί ΑΜΕΣΑ μελέτη για τις τυχόν παρεμβάσεις που απαιτείται να γίνουν σε σχέση με την ασφάλεια των χρηστών του δρόμου, πεζών και οδηγών
• Να γίνουν ΑΜΕΣΑ όλα όσα η συγκεκριμένη μελέτη θα προβλέπει.
Ειδικά μετά την εμπειρογνωμοσύνη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θεωρούμε ότι και τα τρία είναι επιβεβλημένα.
Παρόλα αυτά η Δημοτική Αρχή,ακόμη και χθες, επιμένει σε μια τακτική και θέση πουπροσπαθεί να αντιστρέψει την πραγματικότητα. Επικαλείται μια μελέτη που ενώ την ζητάμε μήνες τώρα δεν την δίνει στο φως της δημοσιότητας, αρνείται να απομακρύνει τα κάγκελα, τα οποία αρέσκετε να τα αναφέρει ως «κιγκλιδώματα» ενώ είναι κάγκελα μπαλκονιού, δεν μας λέει αν υπάρχουν οι απαιτούμενες από το νόμο, προδιαγραφές υλικών σε ότι έχει χρησιμοποιηθεί στον δρόμο αυτό για την ασφάλεια του, δεν μας λέει με ποιόν σχεδιασμό και με ποια μελέτη έχουν τοποθετηθεί και τοποθετούνται κάγκελα σε διάφορα σημεία του δρόμου αυτού, κάνοντας μια τεράστια προσπάθεια να μετακυλήσει τις τυχόν ευθύνες της στην «ατομική ευθύνη» του οδηγού. Ενός παιδιού 19 ετών που σε μια εβδομάδα από το δυστύχημα θα ξεκινούσε την φοιτητική του ζωή, που με βάση επίσημα πλέον στοιχεία, δεν έτρεχε, δεν είχε πιεί, φορούσε ζώνη και γυρνούσε σπίτι του εκείνο το πρωί.

Η αντίφαση βέβαια ειδικά στην χθεσινή στάση της πλειοψηφίας στο Δήμο Αρταίων και στην χθεσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι ότι ενώ από τη μία προτείνει να γίνει μελέτη για το ζήτημα αυτό από την άλλη δεν απομακρύνει τα κάγκελα, και ταυτόχρονα επικαλείται ότι έχει ήδη μελέτη βάσει της οποίας έγινα οι παρεμβάσεις που έγιναν στην περιφερειακή οδό, την οποία σαν Δημοτική Παράταξη την απαιτούμε από τον Σεπτέμβριο του 2020 να μας την δώσουν.
Εκφράζουμε ως Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή την λύπη μας που η πρόταση μας δεν υιοθετήθηκε από το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, την επιφύλαξη μας για την υπάρχουσα μελέτη που επικαλείται ο Δήμος και την ευχή μας να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα μέχρι να γίνει η νέα μελέτη, αφού τα κάγκελα θα παραμείνουν.
Άρτα 17-4-2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

Related posts

Σπήλιος Λιβανός : Αποχαιρετώ έναν καλό συνεργάτη που θα στηρίξει τον πρωτογενή τομέα και από τη νέα του θέση Υποδέχομαι έναν φίλο, με γνώση του αγροτικού τομέα και μεράκι για δουλειά

Κώστας Παππάς

Χαμός για το διδακτορικό του Πατούλη – Ψεύδη και συκοφαντίες λέει ο ίδιος- Την παραίτηση του ζητούν ΣΥΡΙΖΑ και Δούρου

Κώστας Παππάς

Με την Τοπική Κοινότητα Στρογγυλής συνεχίστηκε ο διάλογος της Δημοτικής Αρχής με την Τοπική Κοινωνία.

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..