ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Βυζαντινή Άρτα ύμνησε το της «Σοφίας Θεού δοχείον»

Την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020, το απόγευμα, στον Βυζαντινό Ιερό Ναό της πολιούχου Άρτης Αγίας Θεοδώρας, εψάλη, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου, η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, ενώπιον αντιγράφου της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Παρηγορήτισσας.
Ο Σεβασμιώτατος στο Κήρυγμά του ετόνισε, ότι το Μέγα Μοναστήρι του Γένους, η Αγία του Θεού Σοφία, έχει ιστορική και ουσιαστική προέκταση το Μαρτυρικό Φανάρι, την Καθέδρα του εις τύπον και τόπον Χριστού ισταμένου Παναγιωτάτου Αυθέντου και Δεσπότου των Ορθοδόξων, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, όπου κρατείται και θα κρατείται διαχρονικά αναμμένη η φλόγα της Πίστεως, του Γένους και του Πολιτισμού, με σοφία και αυτοθυσία.
«Ψυχή και Χριστός μας χρειάζονται. Εάν αυτά τα έχουμε κανείς δεν μπορεί να μας τα πάρει παρεκτός και τα παραδώσουμε με την θέλησή μας» κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.

Related posts

Κλειστά τα κοιμητήρια του Δήμου Αρταίων την Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο.

Κώστας Παππάς

Σύλλογος Εργαζομένων Τράπεζας Πειραιώς – Να μπει τέλος στο σκηνοθετημένο αδιέξοδο

Κώστας Παππάς

Αναστάτωση στον Άγιο Σπυρίδωνα για το κλείσιμο του Παιδικού Σταθμού – Τι λένε γονείς και Δήμος Αρταίων

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..