ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ημερίδα: Το Έργο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας, συνεχίζοντας τις δράσεις με σκοπό την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας και της επιστημονικής κοινότητας μέσω της παρουσίασης πτυχών του πολυσχιδούς έργου της, διοργανώνει ημερίδα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας την Τετάρτη 29-01-2020 και ώρα 18:00, όπου το κοινό θα μπορεί να παρακολουθήσει σειρά ομιλιών από την Προϊσταμένη και το επιστημονικό προσωπικό της Υπηρεσίας.
Οι ανακοινώσεις θα αφορούν στις εργασίες ανασκαφικής έρευνας και ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου του Μικρού Θεάτρου, στην ανασκαφική έρευνα στο προαύλιο του βυζαντινού ναού της Αγίας Θεοδώρας, στον εντοπισμό νέων θέσεων αρχαιολογικού ενδιαφέροντος στην Π.Ε. Άρτας, στην αρχαιολογική διερεύνηση κατά την παρακολούθηση έργων υποδομών, στα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις περιοδικές εκθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας, στο έργο συντήρησης των αρχαιολογικών ευρημάτων και μνημείων, καθώς και στο συνολικό έργο της Εφορείας Αρχαιοτήτων για την προστασία και ανάδειξη των μνημείων της Άρτας και της ευρύτερης περιοχής.
Μεταξύ άλλων θα γίνει αναφορά στα πρώτα συμπεράσματα για σημαντικές ανακαλύψεις άγνωστων ως τώρα μνημείων, όπως ο βυζαντινός ναός κοντά στον οικισμό Χανόπουλο, με ευρήματα που εκτείνονται χρονολογικά από τους ρωμαϊκούς ως τους μεσοβυζαντινούς χρόνους, αλλά και άλλων μνημείων, περισσότερο ή λιγότερο γνωστών, όπως το μεσοβυζαντινό μοναστηριακό συγκρότημα στο Τοπ Αλτί, ή το οθωμανικό συγκρότημα του Ιμαρέτ και ο περιβάλλων χώρος του αλλά και τάφοι, ταφικά μνημεία και άλλα ευρήματα στην κοίτη του ποταμού Αράχθου.
Παράλληλα με τις ομιλίες θα γίνει προκαταρκτική ενημέρωση του κοινού σχετικά με τις ενέργειες για την ίδρυση του Συλλόγου «Φίλοι Αρχαιολογικού Μουσείου και Μνημείων Άρτας» από την κ. Κωνσταντίνα Νικολάου – Στύλιου.

Ομιλητές:
Βαρβάρα Ν. Παπαδοπούλου, Δρ Αρχαιολόγος, Προϊσταμένη της ΕΦ.Α. Άρτας
Θεοδώρα Κοντογιάννη, Αρχαιολόγος, Τμηματάρχης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και Μουσείων της ΕΦ.Α. Άρτας
Μαρία Νιάρου, Αρχαιολόγος
Αριστείδης Βάσιος, Αρχαιολόγος
Αθανάσιος Αρκουμάνης, Αρχαιολόγος
Βασιλική Γαλάνη – Βασίλειος Καπόπουλος, Αρχαιολόγοι
Αικατερίνη Γκιόκα – Κωνσταντίνος Υψηλός, Συντηρητές Αρχαιοτήτων
Ευαγγελία Γεωργίου – Βασιλική Τράμπα, Συντηρήτριες Αρχαιοτήτων
Κωνσταντίνα Νικολάου – Στύλιου, Δρ Βιολόγος

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Related posts

Θετικός ο απολογισμός και της φετινής διοργάνωσης «Κερνάμε Ήπειρο» για τις τοπικές επιχειρήσεις

Κώστας Παππάς

Δωρεά λεωφορείου 17 θέσεων στο δήμο Νικ. Σκουφά – Ευχαριστήριο στο Σύλλογο «Αγία Θεοδώρα»

Κώστας Παππάς

Εργασίες στη… Φοντάνα της Άρτας

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..