ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εργατικό Κέντρο Άρτας – Στάση εργασίας στο Νοσοκομείο Άρτας

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΤΑΣ  ΠΑΝΝΕΛΑΔΙΚΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ Ε.Σ.Υ.
ΠΕΜΤΗ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ: ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 8.ooπ.μ έως 10.οο π.μ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΤΙΣ 9.οο π.μ.
Δεκάδες εργαζόμενοι στο νοσοκομείο της Άρτας και στις μονάδες υγείας του Νομού, δουλεύουνε με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, καλύπτοντας κρίσιμες ανάγκες στον τομέα της υγείας και πρόνοιας, αναπληρώνοντας ένα σημαντικό μέρος των μεγάλων ελλείψεων σε μόνιμο προσωπικό. Βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, σε όλες τις περιόδους, γιατί η υγεία, πρέπει να διασφαλίζεται και να παρέχεται σε όλες τις περιόδους.Αυτός είναι ένας επιπρόσθετος λόγος,για τον οποίο οι εργαζόμενοι στα νοσοκομείαδεν μπορεί να θεωρούνται αναλώσιμοι, δηλαδή ως εργαζόμενοι με ημερομηνία λήξης.
Επιπλέον ηπολύτιμη εργασιακή πείρα που κατακτιέται δεν πρέπει να «πεταχτεί». Αυτό είναι σε βάρος της κοινωνίας και της δημόσιας υγείας, σε μια περίοδο μάλιστα κρίσιμη. Η «αναγνώριση» της προσφοράς των συμβασιούχων στην υγεία,εξαντλείται στην ανακύκλωση των «παλιών» με «νέους» συμβασιούχους ή στην καλύτερη περίπτωση σε κάποια παράταση της σύμβασης που διατηρεί το άγχος και την αγωνία των συμβασιούχων για την επόμενη ημέρα. Την ίδια στιγμή ο «πειθαρχημένος» λαός έχει προπληρώσει «χρυσάφι» μέσα από την κρατική φορολογία, για νοσοκομεία στελεχωμένα με μόνιμο προσωπικό, με σύγχρονες υποδομές και εξοπλισμό σύμφωνα με τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες,
Τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο χώρο των συμβασιούχων (κυρίως καθαριστριών και νοσοκόμων)αποδεικνύουν ότι δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός.Ήδη ξαναέρχεται ο «εργολάβος» σε καθαριότητα και σε τραπεζοκόμους, πατώντας σε νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, (4430/2016), και με ομοψυχία του διορισμένου από τη ΝΔ διοικητή, των διορισμένων από το ΣΥΡΙΖΑ συμβούλων, και τον ανεκδιήγητο υποτιθέμενο εκπρόσωπο των εργαζομένων, με μόνη φωτεινή εξαίρεση τον εκπρόσωπο των γιατρών.
Σήμερα , τώρα, είναι ανάγκη η άμεση μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου για να μην ξαναζήσουμε τον εργασιακό μεσαίωνα των εργολάβων.Η κατάσταση αυτή που βιώνουμε δεν έχει διαμορφωθείτυχαία. Είναι χαρακτηριστικό ότι τον Φεβρουάριο του2019, η πρόταση 130 Ομοσπονδιών και Σωματείων του Δημοσίουγια μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων με τροποποίηση του άρθρου 103 του Συντάγματος, (που απαγορεύει την μετατροπή των ΙΔΟΧ σε ΙΔΑΧ)απορρίφθηκε από την τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, την σημερινή κυβέρνηση και τότε αντιπολίτευση της ΝΔ, αλλά και το ΚΙΝΑΛ και την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.
Η διαιώνιση των ελλείψεων προσωπικού και η επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων εντάσσονται στο σχεδιασμό για λειτουργία των νοσοκομείων ως επιχειρήσεις με κριτήριο το μικρότερο κόστος, πλευράτης οποίας αποτελεί η απασχόληση λιγότερου και φθηνότερου προσωπικού.Οι πρόσφατες εκ νέου εξαγγελίες του πρωθυπουργού για συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στην υγεία, επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές.
Διεκδικούμε:
• Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Μετατροπή των συμβάσεων τους άμεσα σε αορίστου χρόνου.
• Πλήρη εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα σε όλους τους εργαζομένους, ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης.
• Να αρθεί το «εμπάργκο», στο δικαίωμα των συμβασιούχων να συμμετέχουν στις διαδικασίες του Συλλόγου Εργαζομένωνκαι της ΠΟΕΔΗΝ, ως ισότιμα μέλη.
Όλες και Όλοι στην στάση εργασίας που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο Άρτας, την Πέμπτη 4 Ιουνίου 8.οοπ.μ. έως 10.οο π.μ.
Όλες και Όλοι στην συγκέντρωση στην είσοδο του Νοσοκομείου την
Πέμπτη 4 Ιουνίου στις 9.οο π.μ.

Related posts

Αποτελέσματα 239 rapid test χθες Μ. Τρίτη στην Άρτα

Κώστας Παππάς

Ληστεία με λεία μαμούθ σε εταιρία στη Μεταμόρφωση

Κώστας Παππάς

Τι λένε Αρτινοί γονείς και εκπαιδευτικοί για το άνοιγμα των σχολείων

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..