ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΗΠΕΙΡΟΣ

Εργασίες στη… Φοντάνα της Άρτας

Οι έντονες βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών ανέδειξαν ένα τεχνικό πρόβλημα που δεν είχε αποκατασταθεί πλήρως στον πεζόδρομο της Κοσμά Αιτωλού, στο κέντρο της πόλης της Άρτας.
Νερά που αναβλύζουν από το φρεάτιο στο συγκεκριμένο σημείο δημιούργησαν μικρές «λίμνες» στον πεζόδρομο που είναι από τους πλέον πολυσύχναστους καθώς βρίσκεται δίπλα στην κεντρική πλατεία με πολλά καταστήματα και κίνηση στην διάρκεια της ημέρας.

Όπως εξηγεί ο Δήμαρχος Αρταίων, πρόκειται για νερά που αντλήθηκαν από τα υπόγεια διπλανού κτιρίου και αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν έγινε ο ενδεδειγμένος τρόπος σύνδεσης με το δίκτυο της Δ.Ε.Υ.Α.Α
Ο Δ. Αρταίων επικοινώνησε με τους ιδιοκτήτες προκειμένου να προβούν στις απαραίτητες διαδικασίες αποκατάστασης της σύνδεσης.
Μέχρι τότε και αυτό πρέπει να γίνει καθώς υπάρχουν κυρώσεις, ο Δήμος προχωρά σε μια πρόχειρη σύνδεση μέχρι να ολοκληρωθεί το τεχνικό έργο της αναδόχου εταιρείας κατασκευής του κτιρίου.
Στο συγκεκριμένο σημείο προβλέπεται από την κατασκευή του open mall, εφόσον εγκριθεί η σχετική πρόταση που υπέβαλλαν ο Δ. Αρταίων και ο Εμπορικός Σύλλογος Άρτας και βρίσκεται στην διαδικασία της αξιολόγησης ένα νέο έργο που περιλαμβάνει και την δημιουργία συντριβανιού προκειμένου να γίνει εκμετάλλευση του νερού που υπάρχει υπογείως.

Για την ιστορία να αναφερθεί ότι κοντά στον Ναό του Αγίου Μηνά στα Ψαροπλιά (σήμερα υπάρχει εικόνισμα στη θέση του) υπήρχε το πηγάδι του Αγίου Μηνά, του οποίου το νερό ήταν πολύ κρύο και τρεχούμενο καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, με αποτέλεσμα να αποφεύγονται μολυσματικές ασθένειες. Η περιοχή μάλιστα είχε ονομαστεί “Πουντιάστρα”. Ήταν μάλιστα, σύμφωνα με τις πηγές, το μόνο δημόσιο πηγάδι από το οποίο έπαιρναν νερό οι αρτινοί εβραίοι, οι οποίοι προτιμούσαν τα ιδιωτικά πηγάδια για υδροληψία, καθώς μόνον έτσι ήλεγχαν τον τακτικό καθαρισμό των πηγαδιών και μείωναν τις πιθανότητες να νοσήσουν.

Related posts

Κλειστές Μένουν οι εκκλησίες: «Όχι» Μαξίμου στο αίτημα Αρχιεπισκόπου σε λειτουργίες χωρίς πιστούς

Κώστας Παππάς

Ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του Ζαππείου Μεγάρου ο Δήμος Αρταίων

Κώστας Παππάς

“ΟΧΙ” του Δ.Σ Αρταίων για δομή φιλοξενίας προσφύγων στην έκταση του Επιχειρηματικού Πάρκου

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..