• Home
  • ΗΠΕΙΡΟΣ
  • Επίτιμη διδάκτορας Φαρμακευτικής στο ΕΚΠΑ η Ιουλία Τσέτη
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίτιμη διδάκτορας Φαρμακευτικής στο ΕΚΠΑ η Ιουλία Τσέτη

ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ
Επίτιμη διδάκτορας του τμήματος Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ αναγορεύτηκε απόψε η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος των φαρμακοβιομηχανιών Uni-pharma και InterMed Ιουλία Τσέτη. Κορυφαία στιγμή μιας σπουδαίας καριέρας για την αρτινή επιχειρηματία με πολλές επιτυχίες, βραβεύσεις και διακρίσεις που έχουν περάσει τα σύνορα της χώρας μας.
Με γονείς ( Κλέων και Σόνια Τσέτη) και παππούδες φαρμακοποιούς, η μοίρα της Ιουλίας Τσέτη ήταν μάλλον προδιαγεγραμμένη. Σπούδασε Φαρμακοποιός στο ΕΚΠΑ με μεταπτυχιακές σπουδές στη βιοφαρμακευτική στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, και μαζί με την αδερφή της ανέλαβαν το τιμόνι της UNIFARMA από τον ιδρυτή της και πατέρα τους, αείμνηστο Κλέωνα Τσέτη. Έτσι οδήγησε τον Όμιλο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη σε σημαντικά επιτεύγματα.
Υλοποίηση επενδύσεων 80 εκατ. ευρώ, η εντυπωσιακή αύξηση του κύκλου εργασιών που αγγίζει το 150%, η διείσδυση σε αγορές 64 χωρών, ο υπερδιπλασιασμός των θέσεων εργασίας, η απόκτηση σημαντικού αριθμού εθνικών και διεθνών διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας φαρμάκων, καλλυντικών, συμπληρωμάτων διατροφής και ιατροτεχνολογικών προϊόντων, το πλούσιο ερευνητικό έργο, η συμμετοχή σε πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων αξίας 2,5 εκατ. ευρώ και ο μεγάλος αριθμός δημοσιεύσεων σε επιστημονικά περιοδικά είναι μερικά από αυτά τα επιτεύγματα.
Από τον Ιούνιο του 2020 είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ). Από τον Ιανουάριο του 2021 είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Global Compact Network Hellas
Οι βιομηχανίες Uni-Pharma & InterMed αποτελούν από το 2016 υπερήφανα μέλη του UN Global Compact – Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών – ενώ ο ΟΦΕΤ από τις 7 Δεκεμβρίου 2020 βρίσκεται στην ηγετική ομάδα των 25 επιχειρήσεων Most Sustainable Companies in Greece 2020 λειτουργώντας ως παράδειγμα καλή επιχειρηματικής πρακτικής της χώρας.
Η Ιουλία Τσέτη έχει συστήσει την Αστική, Μη Κερδοσκοπική Εταιρία Κλέων Τσέτης (ΑΜΚΕ) , για την προώθηση των επιστημών υγείας και του πολιτισμού, υποστηρίζοντας έμπρακτα το έργο των πανεπιστημίων, των ακαδημαϊκών και ερευνητικών κέντρων, όπως επίσης και τις νέες γενιές επιστημόνων με χορηγίες υποτροφιών.
Το 2020 στην πιο κρίσιμη στιγμή της πανδημίας του SARS CoV-2, υλοποίησε τέσσερις μεγάλες δωρεές προς το Ελληνικό και Κυπριακό υγειονομικό σύστημα καθώς και προς τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ , προσφέροντας συνολικά εκατομμύρια δόσεις Unikinon (με δραστική ουσία την χλωροκίνη) και χιλιάδες λίτρα αντισηπτικών.
Παράλληλα ο ΟΦΕΤ τρέχει εδώ και χρόνια ανθρωποκεντρικές δράσεις που εντάσσονται στην ευρύτερη στρατηγική εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του, με άξονες την προστασία του περιβάλλοντος, την στήριξη κοινωνικών ευπαθών ομάδων και την στήριξη της νέας γενιάς και της επιστήμης.
Οι εθελοντικές αιμοδοσίες που οργανώνει, η Αποστολή Ζωής με επισκέψεις σε άγονες περιοχές της Ελλάδας, ενημέρωση και διαγνωστικές εξετάσεις , σε συνεργασία με την Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρία και κατά τόπους οδοντιατρικούς και Φαρμακευτικούς συλλόγους, η συνεργασία με την MKO Με Οδηγό τον Διαβήτη και συμμετοχή στο Magic DiabetesBus, το Science on the Go , μεγάλα περιβαλλοντικά προγράμματα υπό τον τίτλο U & I Green και Save the Sea, η συνεργασία με την Axion Hellas και το Άλμα Ζωή , στηρίζοντας τις γενναίες γυναίκες με καρκίνο του μαστού και οι υποτροφίες του Ιδρύματος ΑΜΚΕ σε νέους επιστήμονες και φοιτητές, αποτελούν κορυφαίες δράσεις κοινωνικής υπευθυνότητας του Ομίλου.
Η Ιουλία Τσέτη έχει τύχει μεγάλης αναγνώρισης από την ελληνική και διεθνή επιχειρηματική και επιστημονική κοινότητα για το έργο της, έχει υπάρξει ομιλήτρια σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια και ημερίδες, έχει βραβευθεί από πλήθος φορέων στο χώρο του φαρμάκου, έχει τιμηθεί με τον τίτλο της Γυναίκας της Χρονιάς 2017 από το περιοδικό Votre Beauté, έχει λάβει Τιμητικό Βραβείο για τη συνολική της προσφορά στη φαρμακοβιομηχανία και στο επιχειρείν από το Best in Pharmacy 2019, ενώ συμπεριλήφθηκε στη λίστα των 30 Most Powerful Women in Greece 2019 του περιοδικού Fortune.
Τιμητικό βραβείο «ΑΡΙΣΤΙΝΔΗΝ» στη μνήμη του Κλέωνα Τσέτη και έξι ακόμη διακρίσεις (δύο Platinum, μία Gold και τρεις Silver), οι φαρμακοβιομηχανίες Uni-pharma & InterMed, έλαμψαν στην εκδήλωση Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς 2021.
ΔΙΑΜΑΝΤΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ για το 2021, αναδείχθηκε για ακόμη μία χρονιά ο Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη, από τον εκδοτικό Όμιλο New Times Publishing ενώ την ίδια χρονιά ο ΟΦΕΤ θα λάβει 4 ακόμη βραβεία στην εκδήλωση «ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ 2021», που διοργάνωσε για 6η φορά η Direction Business Network.
Δύο σημαντικά πράσινα βραβεία έλαβε η UNIFARMA στα Green Awards 2022 και 5 διακρίσεις στον θεσμό των ΑΡΙΣΤΕΙΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ 2022, κατέκτησαν οι φαρμακοβιομηχανίες UNI-PHARMA & InterMed.
Πριν από λίγες ημέρες, η Ιουλία Τσέτη έλαβε από τα χέρια του Πρωθυπουργού το Βραβείο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στα πλαίσια της απονομής των βραβείων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ).
Η αναγόρευση της σε Επίτιμη Διδάκτορα του Τμήματος Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ έρχεται να επιβραβεύσει τα σημαντικά επιτεύγματα της Ιουλίας Τσέτη αλλά και να αποτελέσει μία νέα αφετηρία πολλών ακόμη σπουδαίων για την αρτινή επιχειρηματία.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Κορονοϊός: 3.605 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα – 20 νεκροί και 240 διασωληνωμένοι

Κώστας Παππάς

Φρίκη στην Καλλιθέα: Κρατούσε την νεκρή μητέρα της στην ντουλάπα

Κώστας Παππάς

Διάκριση Δημοτικού Σχολείου Ελεούσας Άρτας στο πρόγραμμα SAFE WATER SPORTS

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..