ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενισχύονται οι δομές του “Βοήθεια στο σπίτι” στην Άρτα

Με την ανάληψη των καθηκόντων του ο νέος Πρόδρος της ΔΗΚΕΔΑ Παναγιώτης Γαλάνης φρόντισε ώστε να ενισχυθούν οι σημαντικές υπηρεσίες που προσφέρονται μέσω του προγράμματος “Βοήθεια στο σπίτι”.
Έτσι, οι πέντε δομές του προγράμματος στο Δ. Αρταίων ( Άρτας, Ξηροβουνίου, Φιλοθέης, Βλαχέρνας και Αμβρακικού) διαθέτουν πλέον πιεσόμετρα, κορεσόμετρα, χοληστερονόμετρα και ζαχαρόμετρα ενώ και τα πέντε αυτοκίνητα εξοπλίστηκαν με πλήρες φαρμακευτικό υλικό.
Σε σχετική δήλωσή του στο arta2day.gr ο κ. Γαλάνης ανέφερε σχετικά:
“Ευχαριστω τον Δήμαρχο Χρήστο Τσιρογιάννη για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπο μου για τη θέση του προέδρου της ΔΗΚΕΔΑ (Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση).
Δομές όπως το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ και Βοήθεια στο Σπίτι κοινωνικού χαρακτήρα και με φόντο τον άνθρωπο χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας και προσοχής. Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα από διμήνου ως πρόεδρος πρώτο μου μέλημα ήταν να γνωρίσω το προσωπικό και να συζητήσω κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους υπεύθυνους κάθε δομής. Αναλύσαμε διεξοδικά προβλήματα, παραλείψεις και ιδεατό λειτουργίας κάθε μιας. Ας ξεκινήσουμε από τη Βοήθεια στο Σπίτι. Υπήρχε σοβαρή έλλειψη Ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. Άμεσα φρόντισα και η δομή έχει αποκτήσει ήδη εξοπλισμό ( πιεσόμετρα, ζαχαρόμετρα, κορεσόμετρα και χοληστερενόμετρα ) και πλήρως εξοπλισμένα φαρμακεία σε όλα τα αυτοκίνητα των δομών . Εξοπλισμός που δίνει άμεσα και έγκυρα αποτελέσματα στους ωφελούμενους. Οι εργαζόμενοι στις δομές είναι ικανοποιημένοι που μπορούνε να κάνουν σωστά και εύκολα τη δουλειά τους και προσφέροντας τα καλύτερα που αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να περιμένουμε για το μέλλον και τα καλύτερα.
Ιδιαίτερη έμφαση δίνω στα ΚΔΑΠ – ΑΜΕΑ μεταφέροντας την προσωπική μου ευαισθησία αλλά και την προεκλογική δέσμευση του Δημάρχου Χρήστου Τσιρογιάννη και του συνδυασμού μας για την κατασκευή παιδικής χαράς και την απόκτηση ειδικού οχήματος μεταφοράς.
Σε ότι αφορά το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) στόχοι μας είναι το δικό μας ΚΔΑΠ να γίνει περισσότερο ανταγωνιστικό και συνάμα γοητευτικό τόσο για τους γονείς όσο και για τους μαθητές.
Παράλληλα θα συνεχίσουμε να είμαστε κοντά στις δομές αυτές ούτως ώστε να εξυπηρετούμε τις ανάγκες που ήδη υπάρχουν αλλά και αυτές που δημιουργεί καθημερινά η κρίση της εποχής”.

Related posts

Η Άρτα, ο Άραχθος και η Ανάπτυξη

Κώστας Παππάς

Ο «Ψηφιακός» Δήμος Αρταίων παρουσιάστηκε στο 6ο συνέδριο για Έξυπνες Πόλεις και Ψηφιακούς πολίτες.

Κώστας Παππάς

Ελεύθεροι οι δύο ανήλικοι για τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..