• Home
  • ΗΠΕΙΡΟΣ
  • Εκδήλωση προώθησης των Ηπειρωτικών προϊόντων και του τουρισμού στην Κωστάντζα της Ρουμανίας
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εκδήλωση προώθησης των Ηπειρωτικών προϊόντων και του τουρισμού στην Κωστάντζα της Ρουμανίας

Η Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με την Ελληνική Πρεσβεία και το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας στο Βουκουρέστι, το Γραφείο ΕΟΤ στο Βουκουρέστι, με την υποστήριξη του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κωστάντζας και Βλαχόφωνων επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, διοργάνωσε στην Κωστάντζα, εκδήλωση-παρουσίαση στο πλαίσιο των δράσεων της για προώθησητων τοπικών προϊόντων και του τουρισμού.
Στην αντιπροσωπεία από την Περιφέρεια Ηπείρου, της οποίας επικεφαλής ήταν ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, συμμετείχαν 25 επιχειρήσεις από τον κλάδο παραγωγής τροφίμων και ποτών τουριστικές επιχειρήσεις και στελέχη της Περιφέρειας.
Οι επιχειρηματίες είχαν τη δυνατότητα, αμέσως μετά την παρουσίαση της Ηπείρου, να πραγματοποιήσουν Β2Β συναντήσεις με touroperators και με τους μεγαλύτερους ομίλους εταιριών της περιοχής κατά τις οποίες εκδηλώθηκε στοχευμένο ενδιαφέρον για σύναψη συμφωνιών διακίνησης τουριστών, όσο και για εμπορικές συναλλαγές.
Παράλληλα σε πολιτικό επίπεδο, ο Περιφερειάρχης σε συναντήσεις που είχε με θεσμικούς παράγοντες της Ρουμανίας, συζήτησε τρόπους ευρύτερης συνεργασίας στον τουρισμό και στην προώθηση των αγροτικών προϊόντων, επισημαίνοντας ιδιαίτερα την ποιότητα και την ταυτότητά τους.Μάλιστα ο Περιφερειάρχης έγινε αποδέκτης πρότασης, για την οργάνωση ενός μόνιμου χώρου διάθεσης τοπικών προϊόντων της Ηπείρου στην Κωστάντζα.
Στην εκδήλωση της Περιφέρειας Ηπείρου, παρέστη ο Επίτιμος Πρόξενος Ελλάδος στην Κωστάντζα, Θεόδωρος Σκανδαλίδης.
Στον χαιρετισμό του ο Γραμματέας Γραφείου Οικονομικών κι Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βουκουρέστι κ. Γρηγόρης Σταφίδας αναφέρθηκε στη αύξηση των ελληνορουμανικών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι «η χώρα μας αποτελεί έναν από τους πλέον αγαπημένους προορισμούς για τους ρουμάνους τουρίστες, ο αριθμός των οποίων άγγιξε το 1,3 εκ. άτομα κατά το Α’ εννεάμηνο του 2022, με τις προοπτικές για τα επόμενα έτη να είναι ακόμη πιο ευοίωνες. Η αυξημένη τουριστική κίνηση, λειτουργεί ευεργετικά και για το εμπόριο, καθώς οι Ρουμάνοι που επισκέπτονται την χώρα μας συστηματικά, γνωρίζουν στις διακοπές τους τα ελληνικά προϊόντα, τα εκτιμούν και ψάχνουν να τα βρουν στη ρουμανική αγορά». Χαρακτήρισε δε, σημαντική την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ηπείρου, για σύναψη νέων επιχειρηματικών συνεργασιών και περαιτέρω εμβάθυνση και σύσφιγξη των σχέσεων των δύο επιχειρηματικών κοινοτήτων.
Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο εκπρόσωπος του ο Δήμαρχος Κωστάντζα VergilChitac , oNoμάρχης της Κομητείας Κωστάντζα SilviuCoșa, ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Κομητείας ΚωστάντζαStelianGima και η Πρόεδρος Εμπορικού Επιμελητηρίου Κωστάντζα AncaSerescu.
Στο χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Αλεξ. Καχριμάνης αναφέρθηκε στους δεσμούς της Ηπείρου με τη Ρουμανία, υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα το γεγονός ότι “στο Βουκουρέστι σε δύσκολες εποχές για το Ελληνικό έθνος έζησαν, έδρασαν και μεγαλούργησαν ορισμένοι από τους μεγάλους Ηπειρώτες Εθνικούς Ευεργέτες, που στη συνέχεια στήριξαν την ανοικοδόμηση του Ελληνικού κράτους και την Ήπειρο ειδικότερα”. Πρόσθεσε ότι πλέον υπάρχει ευρύτερη επικοινωνία μέσω των τουριστικών επισκέψεων και στάθηκε ιδιαίτερα στις επιχειρηματικές συμφωνίες που θα ενισχύσουν περαιτέρω τις εξαγωγές τοπικών Ηπειρωτικών προϊόντων, στη Ρουμάνικη αγορά.
Καταλήγοντας κάλεσε τους Ρουμάνους να επιλέξουν την Ήπειρο για τις διακοπές τους, με συνδυασμένο πρόγραμμα που μπορεί να καλύψει όλα τα ενδιαφέροντα, τόσο για καλοκαιρινό, όσο και για χειμερινό τουρισμό.
Μετά το τέλος της εκδήλωσης, οι προσκεκλημένοι γεύτηκαν τοπικά εδέσματα και Ηπειρωτικά προϊόντα, τα οποία ετοίμασε το ΔΙΕΚ Ιωαννίνων.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Ρεπορτάζ στους δρόμους της Άρτας – Πως είναι η τοπική αγορά και τι λένε οι Αρτινοί για τις καλοκαιρινές διακοπές τους

Κώστας Παππάς

Δεκάδες μέλη των χορευτικών τμημάτων του Δήμου Πρέβεζας άνοιξαν το χορό της νέας χρονιάς μετά τον αγιασμό παρουσία του Δημάρχου

Κώστας Παππάς

Φιλοζωικό Σωματείο Άρτας: Παράκληση – Πρόσκληση σε Δήμο Αρταίων

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..