ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας

Ημέρα της Γυναίκας.
Γράφει η Κατερίνα Σχισμένου.

Φέτος αφιερώσαμε την ημέρα της γυναίκας στην γυναίκα εθελόντρια. Το κάναμε αυτό για να τονίσουμε την μέγιστη προσφορά της γυναίκας που εθελοντικά προσφέρει όχι από τη φύση της αλλά από την ψυχή της. Προσφέρει τα πάντα ως μητέρα, ως αιώνια μαυροφορεμένη , ως μόνη να πολεμά και να μάχεται σε κάθε πόλεμο εσωτερικό και εξωτερικό, μόνη και με όλες μαζί. Γυναίκες ηρωίδες που μεγάλωσαν μόνες τους τα παιδιά τους, γυνα΄λικες που από το υστέρημά τους σπούδασαν και ανέθρεψαν παιδιά, χωρίς ποτέ καμία τιμή και έπαινο. Γυναίκες που μέσα από δύσκολες συνθήκες συγκέντρωσαν αίμα, το δικό τους αίμα, έπλεξαν ρούχα, βρήκαν τρόφιμα βοήθησαν στην επιβίωση του Ανθρώπου, του κάθε ανθρώπου, γιατί αυτόν έφεραν στον κόσμο και αυτόν εκπροσωπούν. Γυναίκα, η μεγάλη Θεά και ο μεγάλος Πόνος και Οδύνη, σε κάθε καταστροφή, πόλεμο, ισοπέδωση που απ΄το τίποτα ξαναχτίζει με τα άξια χέρια της τα πάντα. Γυναίκα Ηπειρώτισσα το μεγαλύτερο θαύμα μας. Αυτή τη γυναίκα τιμάμε, γιατί αυτή έχουμε δίπλα μας και παράδειγμά μας. Αυτή συναντάμε καθημερινά στο διάβα μας, μ΄αυτήν μεγαλώσαμε, αυτήν είχαμε γιαγιά και μάνα, αυτήν έχουμε κόρη και εγγονή. Την φεγγαροπρόσωπη, την χιλιοτραγουδισμένη, την μοναδική. Αυτήν που έχτισε γεφύρια να περνάνε ο κόσμος… Αυτήν τιμάμε.

 

Related posts

Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω

Κώστας Παππάς

Θρίλερ με το νεκρό νεογνό στη Ναύπακτο που βρέθηκε στην λεκάνη του μπάνιου

Κώστας Παππάς

Νίκος Μπελογιάννης: Πέθανε ο γιος του «ανθρώπου με το γαρύφαλλο»- Γεννήθηκε μέσα στη φυλακή και μεγάλωσε με τη Διδώ Σωτηρίου

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..