ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εγκλωβισμένοι στο Περού παρέα 5 ατόμων από την Ήπειρο

Εγκλωβισμένοι στο Περού είναι αρκετοί τουρίστες, μεταξύ αυτών και μια παρέα 5 ατόμων από την Πάργα οι οποίοι δεν μπορούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα, λόγω των αυστηρών μέτρων που έχουν παρθεί, για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.
Όπως μας προγράφει ο Κωστής Γεραλέξης, βρίσκονται στο Περού από την εβδομάδα της Καθαράς Δευτέρας και θα επέστρεφαν την Παρασκευή 14 Μαρτίου. Στις 16 Μαρτίου 2020, η περουβιανή κυβέρνηση ανακοινώνει χωρίς προειδοποίηση τις προηγούμενες ημέρες ότι όλες οι εγχώριες και διεθνείς πτήσεις σταματούν και γενικά όλα τα μεταφορικά μέσα. Έτσι η παρέα εγκλωβίστηκε στο Περού με την πρεσβεία να μην τους δίνει σαφείς πληροφορίες. Πιθανολογείται ότι από αύριο μπορεί και να υπάρξουν κάποιες πτήσεις αλλά πόσοι θα μπορέσουν να φύγουν είναι άγνωστο καθώς οι ευρωπαίοι τουρίστες είναι αρκετές χιλιάδες.
Ο Κωστής μας λέει πως από το κράτος δεν υπάρχει κάποια παροχή στους τουρίστες, ενώ επικρατεί στρατιωτικός νόμος, η κυκλοφορία επιτρέπεται 7 με 8 το πρωί για ψώνια και μετά όλο το υπόλοιπο 24ωρο στο ξενοδοχείο. Αστυνομία και Στρατός περιπολούν μέρα και τη νύχτα ελικόπτερα με προβολείς ώστε να μην υπάρχει μετακίνηση.

 

Related posts

10 Χρόνια μουσικό Σχολείο Άρτας

Κώστας Παππάς

Άραξος: Θρίλερ με τον θάνατο 39χρονου πατέρα δύο παιδιών – Βρέθηκε πνιγμένος στη λίμνη Πάπα

Κώστας Παππάς

Καιρός: Καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι και πιθανές χαλαζοπτώσεις στα δυτικά από το μεσημέρι

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..