• Home
  • ΗΠΕΙΡΟΣ
  • ΙΩΑΝΝΙΝΑ
  • Διαρροή emails απόδημων: Την ενοχή της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου πρότεινε η Εισαγγελέας
ΗΠΕΙΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαρροή emails απόδημων: Την ενοχή της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου πρότεινε η Εισαγγελέας

Την ενοχή της πρώην ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και του πρώην γενικού γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη πρότεινε η εισαγγελέας
Την ενοχή της πρώην ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου και του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη πρότεινε η εισαγγελέας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, κατά την αγόρευσή της στην υπόθεση που αφορά τη διαρροή emails αποδήμων Ελλήνων και την αποστολή προεκλογικού υλικού πριν από τις ευρωεκλογές του 2024.
Η εισαγγελική λειτουργός έκρινε ότι οι δύο κατηγορούμενοι πρέπει να κηρυχθούν ένοχοι τόσο για παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου όσο και για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας προσωπικών δεδομένων, υπογραμμίζοντας ότι από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει ότι είχαν πλήρη γνώση των ενεργειών τους.
«Ήξεραν πολύ καλά τι έκαναν»
«Ήξεραν πολύ καλά τι έκαναν», είπε χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας πως στην περίπτωσή τους πληρούνται οι προϋποθέσεις για τη στοιχειοθέτηση και των δύο αδικημάτων.
Για τον τότε γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού της ΝΔ Νίκο Θεοδωρόπουλο και τον τότε οργανωτικό γραμματέα Αυτοδιοίκησης και Διαχείρισης Κρίσεων του κόμματος Μένιο Κορομηλά πρότεινε την απαλλαγή από την κατηγορία της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου, αλλά όχι και από εκείνη της παραβίασης της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.
Οι δύο τελευταίοι, σύμφωνα με την εισαγγελέα, φαίνεται να είχαν περιορισμένο ρόλο στη διακίνηση του αρχείου, χωρίς να αποδεικνύεται ότι γνώριζαν την τελική αξιοποίηση. «Θεωρώ ότι λειτούργησαν ως “ταχυδρόμοι”», είπε, επισημαίνοντας παράλληλα ότι δεν προκύπτει σκοπός πρόκλησης βλάβης σε τρίτους.
Η εισαγγελέας αναφέρθηκε εκτενώς στη σημασία της προστασίας των προσωπικών δεδομένων, τονίζοντας ότι αυτά συνδέονται άμεσα με το δικαίωμα κάθε πολίτη να αποφασίζει ποια στοιχεία της προσωπικής του ζωής επιθυμεί να γνωστοποι

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Άρτας

Κώστας Παππάς

«5 ερωτήματα ουσίας στη Λογοδοσία – Η Άρτα χρειάζεται απαντήσεις και διεκδικήσεις, όχι σιωπή και αδράνεια».

Κώστας Παππάς

Άστοχη η δήλωση του Πρωθυπουργού στα Ιωάννινα

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..