ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δημοπρατείται το έργο ύδρευσης υψηλής ζώνης Γραμμενίτσας

Μέχρι και τις 19 Ιουλίου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν τις προσφορές τους για την κατασκευή του έργου της Ύδρευσης υψηλής ζώνης της Τοπικής Κοινότητας Γραμμενίτσας (Α’ φάση). Η μελέτη για το έργο εκπονήθηκε από την ΔΕΥΑ Άρτας, ενώ ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 620.000 ευρώ (χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Φιλόδημος) και με την ολοκλήρωσή του αναμένεται να επιλύσει σημαντικά προβλήματα υδροδότησης στην περιοχή της Γραμμενίτσας.
Το έργο αφορά στον εξορθολογισμό της διαχείρισης της ύδρευσης με πόσιμο νερό των Τ.Κ. Γραμμενίτσας και Βλαχέρνας του Δήμου Αρταίων. Μεταξύ άλλων, θα πραγματοποιηθούν εργασίες στη δεξαμενή – αντλιοστάσιο στον Άγιο Νεκτάριο, στις δεξαμενές στην περιοχή Λάκκες και στο εξωτερικό υδραγωγείο που τις εξυπηρετεί. Προβλέπεται η κατασκευή νέου αγωγού, που θα τροφοδοτεί τις δεξαμενές συνολικού μήκος 3,4 χιλιομέτρων, καθώς ο υπάρχων αγωγός ύδρευσης παρουσιάζει συνεχώς προβλήματα. Εργασίες θα υπάρξουν και στο εσωτερικό δίκτυο της υψηλής ζώνης της Γραμμενίτσας, όπου θα αντικατασταθούν συνολικά άλλα 3,072 χιλιόμετρα αγωγών.
«Με το έργο αυτό που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους δημότες της Γραμμενίτσας και της Βλαχέρνας υλοποιούμε μια ακόμη δέσμευσή μας και επιλύουμε ένα χρόνιο ζήτημα των περιοχών αυτών. Τα έργα ύδρευσης αποτελούν μέγιστη προτεραιότητα για εμας, καθώς έχουν άμεση σχέση με την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας, ενώ δίνουμε διαρκώς βαρύτητα στις υποδομές που διευκολύνουν και αναβαθμίζουν την καθημερινότητα των κατοίκων» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Related posts

Η Φώφη Γεννηματά σε Άρτα και Πρέβεζα

Κώστας Παππάς

«Δύσκολο να επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό»

Κώστας Παππάς

Άνοιξε ο «δρόμος» για την κατασκευή σύγχρονου διοικητηρίου της Άρτας στο πρώην στρατόπεδο «Παπακώστα»

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..