• Home
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • “Δάσκαλοι” στην Κοκαΐνη – Συνελήφθη 31χρονος δάσκαλος με την 28χρονη δασκάλα σύζυγό του
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Δάσκαλοι” στην Κοκαΐνη – Συνελήφθη 31χρονος δάσκαλος με την 28χρονη δασκάλα σύζυγό του

Συνελήφθησαν Έλληνες δάσκαλοι ως μέλη οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το προφίλ των κατηγορουμένων για συμμετοχή σε μεγάλη εγκληματική οργάνωση που εισήγαγε κάνναβη στη χώρα μας από την Ισπανία και παράλληλα διακινούσε κοκαΐνη στην Αθήνα.
Ανάμεσα στους εμπλεκομένους είναι ένας 45χρονος Κροάτης, ο οποίος φέρεται κατά το παρελθόν να συμμετείχε σε δεκάδες εγκληματικές πράξεις στη χώρα του. Κυκλοφορούσε με σλοβένικο διαβατήριο και ήταν ο «σύνδεσμος» για την εισαγωγή ναρκωτικών από την Ισπανία.
Επίσης, ταυτοποιήθηκε 31χρονος δάσκαλος Δημοτικού, ο οποίος κατηγορείται ότι έκανε διακίνηση ναρκωτικών, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνεται και η 28χρονη γυναίκα του (επίσης δασκάλα σε σχολείο), η οποία κατηγορείται ότι γνώριζε για τη δράση του άντρα της. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι σε έφοδο που έγινε στο σπίτι τους βρέθηκαν ναρκωτικά. Άλλο μέλος είναι ένας 47χρονος Σέρβος, καταδικασμένος για ανθρωποκτονίες στην πατρίδα του και μέλος κατά το παρελθόν παραστρατιωτικής οργάνωσης της χώρας του.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η ταυτοποίηση 26χρονου Σέρβου, ο οποίος το 2019 είχε συλληφθεί για επεισόδια εναντίον δυνάμεων των ΜΑΤ, όπως και η ταυτοποίηση ενός Κύπριου που είχε στο παρελθόν απασχολήσει για επεισόδια σε γήπεδα.
Το μεγαλύτερο μέρος των ναρκωτικών εντοπίστηκε σε διαμέρισμα στο Άλιμο, ενώ τα «υψηλόβαθμα» μέλη της οργάνωσης διέμεναν σε διαμερίσματα Airbnb σε Φιλοθέη, Μαρούσι και Άλιμο.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, η αποδόμηση του εγκληματικού κυκλώματος επιτεύχθηκε μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και σε συνεργασία με την αμερικάνικη D.E.A. Athens, ενώ στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν συνολικά 11 άτομα, εκ των οποίων 9 μέλη της οργάνωσης.
Πρόκειται για μία εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας είχαν «πλούσιο» ποινικό παρελθόν, ενώ από τη μεθοδολογία δράσης, τις κατασχεθείσες ποσότητες ναρκωτικών και τα μέτρα φύλαξης που λάμβαναν, εκτιμάται ότι από την εγκληματική τους δράση θα αποκόμιζαν παράνομα έσοδα ύψους τουλάχιστον 250.000 ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, εκτός από ναρκωτικά και όπλα, βρέθηκαν επίσης, εκρηκτική ύλη TNT, εξοπλισμός κατασκευής εκρηκτικών υλών και πλαστά δελτία ταυτότητας. Τα ευρήματα σε συνδυασμό με το βαρύ ποινικό παρελθόν των μελών της οργάνωσης, διευρύνουν τη διενεργούμενη έρευνα σε επίπεδο διεθνούς συνεργασίας με άλλες διωκτικές ευρωπαϊκές και μη Αρχές, για τη διερεύνηση εμπλοκής τους σε ευρύ φάσμα εγκληματικότητας.
Πιο αναλυτικά, στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας αστυνομικής επιχείρησης που έλαβε χώρα πρωινές ώρες την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, συνελήφθησαν -6- αλλοδαποί άνδρες, 45, 47, 43, 40, 31 και 26 ετών, -3- ημεδαποί άνδρες, 29, 28 και 31 ετών, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και δύο ημεδαπές γυναίκες 28 και 32 ετών.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών, της πλαστογραφίας πιστοποιητικών και της απείθειας, καθώς και για παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.
Ως προς τη μεθοδολογία δράσης (modus operandi) της οργάνωσης προέκυψε η επαγγελματική υποδομή και κατάρτιση, εξασφαλίζοντας τη συνεχή και αδιάλειπτη δράση της, ενώ τα μέλη της είχαν διακριτούς ρόλους και συγκεκριμένα:
ο 45χρονος αλλοδαπός ήταν επιφορτισμένος με την ανεύρεση και προμήθεια προς διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών, την ενοικίαση οικιών βραχυχρόνιας μίσθωσης, όπου αποκρύπτονταν τα ναρκωτικά, καθώς και τη μίσθωση οχημάτων με τα οποία κινούνταν τα μέλη της οργάνωσης και
τα υπόλοιπα μέλη ήταν επιφορτισμένα με την αποθήκευση, φύλαξη και διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών.
Μετά από έρευνες σε οικίες στις περιοχές του Αμαρουσίου, της Φιλοθέης, καθώς και σε οικία βραχυχρόνιας μίσθωσης στον Άλιμο, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

-20.480- γραμμ. κατεργασμένης κάνναβης,
-6.517- γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης,
-194.3- γραμμ. κοκαΐνης,
-5- ζυγαριές ακριβείας,
-2- πλάκες εκρηκτικής ύλης «ΤΝΤ» βάρους -681- γραμμ.,
πυροκροτητής,
εξοπλισμός κατασκευής εκρηκτικών υλών,
αυτοσχέδιο ηλεκτρικό κύκλωμα,
-2- μέρη φιάλης και κομμάτι μετάλλου εμφανώς στρεβλωμένο,
πιστόλι με δύο γεμιστήρες και -59- φυσίγγια,
-10- κυνηγετικά φυσίγγια,
Συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (taser),
-2- αυτοκίνητα,
μοτοσικλέτα,
-41- κινητά τηλέφωνα,
το χρηματικό ποσό των -26.215- ευρώ,
-2- πλαστά ελληνικά δελτία ταυτότητας,
-3- ηλεκτρονικοί υπολογιστές και τάμπλετ,
αλεξίσφαιρο γιλέκο,
δίπλωμα οδήγησης και διαβατήριο ξένων αρχών,
πλήθος ιδιόχειρων σημειώσεων και
κλειδιά οικιών.
Αναφορικά με το ποινικό παρελθόν των μελών της οργάνωσης, διαπιστώθηκε ότι:

ο 45χρονος αλλοδαπός έχει συλληφθεί από τις Αρχές της χώρας καταγωγής του για ληστεία, κλοπή, διακεκριμένη κλοπή, πλαστογραφία εγγράφων και χρημάτων και υπεξαίρεση. Επίσης, σε βάρος τους εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης,
ο 40χρονος αλλοδαπός έχει συλληφθεί από τις Αρχές της χώρας καταγωγής του για κατοχή ναρκωτικών, απειλή, επίθεση σε αστυνομικούς, και οικογενειακή βία. Επίσης, σε βάρος του εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης,
ο 47χρονος αλλοδαπός έχει συλληφθεί από τις Αρχές της χώρας καταγωγής του για εκβίαση, για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, περί πυρομαχικών και ανθρωποκτονίες ως μέλος παραστρατιωτικής οργάνωσης,
ο 43χρονος αλλοδαπός έχει συλληφθεί από τις Αρχές της χώρας καταγωγής του για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και πυρομαχικών,
ο 31χρονος αλλοδαπός έχει συλληφθεί από τις Αρχές της χώρας καταγωγής του για απειλή,
ο 26χρονος αλλοδαπός διώκεται από τις ελληνικές Αρχές με καταδικαστική απόφαση με ποινή κάθειρξης 5 ετών και 9 μηνών για εκρήξεις και διατάραξη οικιακής ειρήνης,
ο 29χρονος ημεδαπός έχει συλληφθεί για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και
ο 28χρονος ημεδαπός έχει συλληφθεί για επεισόδια σε γήπεδα.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Δείτε ΕΔΩ βίντεο και φωτογραφίες από τα όσα εντόπισαν οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια των ερευνών

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Σοβαρό τροχαίο με μοτοσικλέτες στα Ιωάννινα – Μία εκ των οδηγών δίνει μάχη στη ΜΕΘ

Κώστας Παππάς

Πάτρα: Ο διάλογος που είχε ο Λύτρας με την Ρούλα Πισπιρίγκου πριν να παραιτηθεί

Κώστας Παππάς

Δολοφονία Παπαγεωργίου: “Εξαφάνισαν” σε νταμάρι το πτώμα του άτυχου 26χρονου;

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..