• Home
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Γεροβασίλη: Μια αξιόπιστη κυβέρνηση παραμένει αξιόπιστη και ως αντιπολίτευση. Γι αυτό δεν είμαστε ίδιοι.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεροβασίλη: Μια αξιόπιστη κυβέρνηση παραμένει αξιόπιστη και ως αντιπολίτευση. Γι αυτό δεν είμαστε ίδιοι.

Σημεία παρέμβασης της Γραμματέως της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Όλγας Γεροβασίλη στο κεντρικό δελτίο του Kontra Channel και στο Γ. Μελιγγώνη
Ουδέποτε ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει ανταλλάγματα για θέματα συναίνεσης στα εθνικά ζητήματα.
Η συζήτηση ξεκίνησε με την Γραμματέα της Κ.Ο. να απαντά στην προηγούμενη καλεσμένη του δελτίου και βουλευτή της ΝΔ τα ακόλουθα: «Το σχόλιο της κ. Μακρή είναι απολύτως λάθος και επειδή είναι πολύ σοβαρά τα εθνικά θέματα και δεν πρέπει να μένει τίποτα στον αέρα, επισημαίνω ότι ουδέποτε ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να συμψηφιστούν τα εθνικά ζητήματα με οποιαδήποτε άλλη πλευρά της πολιτικής ζωής. Η στάση μας είναι σταθερή, όπου χρειάστηκε έχουμε επιδείξει συναίνεση Και δεν ζητήσαμε ποτέ, ούτε βεβαίως προχτές ο Α. Τσίπρας στη βουλή ζήτησε ανταλλάγματα για να παρέχει συναίνεση στα εθνικά. Σχολίασε ότι σε μία μέρα με εθνικό πρόβλημα σε όξυνση υπήρχε μία διχαστική συζήτηση στη βουλή απουσία του πρωθυπουργού ο οποίος όφειλε χτες να είναι στο Κοινοβούλιο για να ενημερώσει τους έλληνες πολίτες οι οποίοι προφανώς αγωνιούν εξαιτίας της έντασης με την Τουρκία»

Σε κρίσιμες για τα εθνικά ζητήματα ώρες θα ήταν σοφό από μέρους του κ. Μητσοτάκη να παραμερίζει επικοινωνιακά manuals. Χτες όφειλε στους έλληνες πολίτες να είναι παρών στη Βουλή.

Σε όσους υποστηρίζουν ότι η απουσία του πρωθυπουργού είχε ένα συμβολικό χαρακτήρα απόστασης από την «υπόθεση Παπαγγελόπουλου», η Όλγα Γεροβασίλη επισήμανε μπορεί μεν οι συμβολισμοί και η επικοινωνία να αποτελούν ένα κομμάτι της πολιτικής όμως δεν είναι σοφό να παραμένουν προτεραιότητα κρίσιμες ώρες για τα εθνικά ζητήματα.

Άγνωστος σε εμένα αλλά υπαρκτός ο στόχος της Νέας Δημοκρατίας. Ειδάλλως γιατί επανέρχεται εμμονικά στη μήνυσή μου η οποία είναι απολύτως ξεκάθαρη με ξεκάθαρες εγκλήσεις;

Ως προς το θέμα των ημερών περί μηνύσεων η Όλγα Γεροβασίλη είπε ξανά ότι η μήνυση που έχει κατατεθεί εγκαλεί ξεκάθαρα τους δύο φερόμενους συνομιλητές στο ηχητικό. «Το γιατί η Νέα Δημοκρατία αδυνατεί να το κατανοήσει δεν το καταλαβαίνω. Δε γνωρίζω ποιος είναι ο στόχος της. Όμως προφανώς υπάρχει κάποιος στόχος για να επανέρχεται ξανά και ξανά σε κάτι τόσο ξεκάθαρο.

Παιχνίδια αξιωματικών στις πλάτες πολιτικών δεν είναι κάτι σπάνιο, είναι όμως ανήθικο. Παιχνίδια όμως αξιωματικών στις πλάτες ανθρώπων και ανθρώπινων ζωών είναι εγκληματικό.

Σήμερα πλέον, μετά από την άμεση προσφυγή μου στη δικαιοσύνη, τις δημόσιες παρουσίες μου, τις απαντήσεις και προς τον Κ.Ε. και προς τη Νέα Δημοκρατία θεωρώ ότι έχει πλέον γίνει κατανοητό από όλους, από κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο αλλά ακόμη και σε όσους υιοθέτησαν τα λεγόμενα στο πλαίσιο μία πολιτικής σκοπιμότητας το ότι με υπερβαίνει ό,τι διαμείβεται σε εκείνο το διάλογο. Παιχνίδια αξιωματικών στις πλάτες πολιτικών δεν είναι κάτι σπάνιο, όμως είναι ανήθικο. Παιχνίδια όμως αξιωματικών στις πλάτες ανθρώπων και ανθρώπινων ζωών είναι εγκληματικό!

Εμπιστεύομαι τη δικαιοσύνη παρά τις επιλογές της κυβέρνησης να κλονίζει τους θεσμούς

Τώρα έχει πάρει το δρόμο της η υπόθεση, η έρευνα έχει ξανα ανοίξει και η δικαιοσύνη θα ενεργήσει ώστε να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Διατηρώ την εμπιστοσύνη μου στη δικαιοσύνη παρ όλα όσα συμβαίνουν. Πλήττεται αυτό τον καιρό η δικαιοσύνη, πλήττονται θεσμοί, αξίες. Πλήττεται η δημοκρατία θεωρώ. Και δυστυχώς είναι επιλογή της κυβέρνησης αυτό που συμβαίνει. Έχουμε δικαστές που έκαναν έρευνες και διώχθηκαν και παράλληλα άλλους οι οποίοι επιβραβεύονται παρά το ό,τι γράφτηκε ή/και αποδείχτηκε. Αυτά τα συμβάντα σε μία ευνομούμενη πολιτεία δείχνουν ότι ο δημοκρατικός δρόμος ανακόπτεται.

Η διάκριση των εξουσιών οφείλει να είναι ουσιαστική και όχι τυπική. Ο πολιτικός στην πολιτική και ο δικαστικός στη δικαιοσύνη.

Σε σχόλιο του δημοσιογράφου κατά πόσον αναγνωρίζει τις φωνές στο ηχητικό η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι ο ρόλος της δεν είναι ούτε να εικάζει ούτε να δικάζει. Η πολιτική κάνει τη δουλειά της και η δικαιοσύνη τη δική της, δηλαδή να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα και συνέχισε: «Έχω και μέσα μου σαφώς διαχωρισμένες τις αρμοδιότητες της κάθε εξουσίας. Δεν αρκούμαι στους τύπους».

Στο δημόσιο λόγο ό,τι λέμε πρέπει να ισχύει. Δεν υπάρχει μέση οδός. Οφείλουμε σεβασμό στους συμπολίτες μας.

Καλούμενη από τον δημοσιογράφο να σχολιάσει το λεγόμενο ότι ο κ. Τόσκας ως υπουργός, σύμφωνα με τον τότε υπαρχηγό της Πυροσβεστικής είχε γνώση του γεγονότος ότι δεν είχαν σταλεί εναέρια μέσα στα Κυθηρα και στη Μάνη η Όλγα Γεροβασίλη είπε τα εξής: «Δεν είμαι σε θέση να το γνωρίζω αυτό. Άρα χωρίς συγκεκριμένα και πλήρη δεδομένα καλούμαι είτε να εικάσω ή να εκτιμήσω. Δεν είναι και δεν πρέπει να είναι αυτός ο ρόλος μου. Ο δημόσιος λόγος έχει βαρύτητα. Μας ακούν συμπολίτες μας και τους οφείλουμε σεβασμό. Ό,τι λέμε πρέπει να ισχύει, αλλιώς δεν το λέμε. Δεν υπάρχει μέση οδός.

Σαν σήμερα πριν δύο χρόνια είχαμε 102 νεκρούς. Παράλληλα σήμερα έχουμε μία πολύ μεγάλη πυρκαγιά στην Κορινθία που είναι ανεξέλεγκτη. Δεν είναι τίποτε απλό. Οφείλουμε να στεκόμαστε απέναντι στους συμπολίτες μας με σεβασμό. Απαιτούν από το δημόσιο λόγο είτε προέρχεται από πολιτικούς είτε από δημοσιογράφους, σοβαρότητα, επαγγελματισμό, δεοντολογία.

Μία αξιόπιστη κυβέρνηση παραμένει αξιόπιστη και ως αντιπολίτευση. Μία αναξιόπιστη αντιπολίτευση παραμένει αναξιόπιστη και ως κυβέρνηση. Για αυτό δεν είμαστε ίδιοι. Οι πολίτες στα δύσκολα που έρχονται ξέρουν που να στραφούν.

Σε ερώτηση τι στάση θα κρατούσε ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση σε περίπτωση μiας ανάλογης κρίσης με πιθανά θύματα η Όλγα Γεροβασίλη είπε τα εξής: «Ανεξαρτήτως του τι υπέμεινε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση από τη Νέα Δημοκρατία και την τυμβωρυχία στην οποία κατέφυγε, δεν είμαστε το ίδιο, δε θα γίνουμε το ίδιο, όσο και αν πιεστούμε, όσο και αν θυμώσουμε. Γιατί είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, γιατί θα χρειαστεί να το ξανακάνουμε, όπως το κάναμε και πριν. Όπως δε βάλαμε το δάχτυλο στο μέλι πριν δεν θα μπει και μετά. Έχουμε σταθερές αξίες. Παρά το ό,τι μας έχουν πει και εξακολουθούν να μας λένε ανερυθρίαστα, υποτιμώντας τους πολίτες.

Τα προβλήματα είναι πολλά και σοβαρά. Έρχονται χειρότερα. Είχαμε τη σύνοδο κορυφής πρόσφατα όπου σημειωτέον τα ελληνοτουρκικά δεν εθίγησαν ποτέ. Σήμερα δε αποκαλύφθηκε ότι ο κ. Μητσοτάκης παραβρέθηκε σε μία προπαρασκευαστική συνάντηση μόνον, δεν αναζήτησε δηλαδή συμμαχίες στην Ευρώπη. Θέλω να σας θυμίζω τη συμμαχία των χωρών του Νότου στην Ευρώπη, επί ΣΥΡΙΖΑ.

Θέλω να θυμίσω ότι η χώρα μας πέρασε τη δεκαετή κρίση, με μία λάθος συνταγή και ο ΣΥΡΙΖΑ κατόρθωσε να την οδηγήσει εκτός μνημονίων θωρακίζοντας τη με μαξιλάρι 37 δισ. Και σήμερα η χώρα βρίσκεται σε μία πορεία απώλειας όσων διεκδίκησε και κέρδισε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Με την απόφαση που ελήφθη στη Σύνοδο Κορυφής, απόντος του Πρωθυπουργού από κάθε διεκδίκηση και παρόντος μόνο σε φωτογραφίες, κινδυνεύουμε να γυρίσουμε πίσω στην κρίση και αρκετά χειρότερα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ, μία σταθερή δύναμη που απευθύνεται με τον ίδιο τρόπο στους πολίτες οι οποίοι όταν παραστεί η ανάγκη να βγουν ξανά τα κάστανα από τη φωτιά ξέρουν ότι μπορούν να τον εμπιστευτούν.

Related posts

Η κυβέρνηση με σταυρωμένα χέρια ανοίγει τα σχολεία με… ευθύνη των μαθητών!

Κώστας Παππάς

Εκλογή Προεδρείου Περιφερειακού Συμβουλίου και Οικονομικής Επιτροπής

Κώστας Παππάς

6,6 χλμ ασφαλτόστρωσης αγροτικού δικτύου σε Κωστακιούς, Γαβριά Κεραμάτες και Κιρκιζάτες

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..