• Home
  • ΗΠΕΙΡΟΣ
  • Γενικό Νοσοκομείο Άρτας: Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου
ΗΠΕΙΡΟΣ ΥΓΕΙΑ

Γενικό Νοσοκομείο Άρτας: Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου

Χθες 9/3/2023 είδε το φως της δημοσιότητας Υπουργική Απόφαση για προκήρυξη θέσεων μόνιμων ειδικευμένων γιατρών για τα Νοσοκομεία και τα ΚΥ της χώρας (ΑΔΑ: ΡΛΑΝ465ΦΥΟ-ΑΣΠ) 858 θέσεων.
Για μια ακόμη φορά ΚΑΜΙΑ ΑΠΌ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ ή/και στα ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ του νομού. Ο σχεδιασμός του Υπουργείου Υγείας και της κυβέρνησης της ΝΔ για τις δομές υγείας του ΕΣΥ στο νομό Άρτας δεν περιλαμβάνει ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΟΝΙΜΟ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΓΙΑΤΡΟ. ΜΗΔΕΝ!
Αλήθεια η Διοίκηση του Νοσοκομείου ζήτησε θέσεις ιατρικού προσωπικού για την προκήρυξη αυτή ή διατείνονταν πάλι όπως στην περσινή επίσκεψη της υφυπουργού στο Νοσοκομείο ότι « το προσωπικό επαρκεί»;
Και επειδή πολλοί παροικούντες την Ιερουσαλήμ, μπορεί να εκπλαγούν από την εξέλιξη αυτή και δήθεν εκπλησσόμενοι να σκίζουν τα ιμάτια τους ότι «Αυτοί δεν ήξεραν τίποτα», να τους πούμε ότι ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ και με ιδιαίτερη ένταση την περίοδο της πανδημίας αυτό φωνάζουμε και λέμε: στο ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ και στα ΚΥ του νομού υπάρχει ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ και ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ που είναι σε πλήρη ευθυγράμμιση με την γενικότερη πολιτική στον χώρο της υγείας που υπαγορεύει μείωση δραστηριότητας, συγχωνεύσεις, κλείσιμο δομών, ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και εμπορευματοποίηση του δημόσιου αγαθού της υγείας.
Ούτε καν στην περίοδο της πανδημίας ΔΕΝ ΕΝΙΣΧΥΘΗΚΕ το Νοσοκομείο Άρτας και οι μονάδες πρωτοβάθμιας υγείας του νομού. ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΌ ΔΕΝ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ. Ότι κάναμε και κάνουμε το κάνουμε ΜΟΝΟ χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες και στο φιλότιμο των εργαζόμενων.
Με 28 οργανικά κενά στις θέσεις της Ιατρικής Υπηρεσίας ( από 95 οργανικές θέσεις του μνημονιακού οργανισμού του 2012 αυτήν την στιγμή υπηρετούν 67 ειδικευμένοι γιατροί), με περίπου 10 γιατρούς στα όρια της συνταξιοδότησης για την επόμενη διετία και 4 να είναι ήδη σε παράταση με τις διατάξεις για παραμονή στην εργασία για λόγους υπηρεσιακών αναγκών και πάνω από τα 67 έτη, με τμήματα και κλινικές να εφημερεύουν καθημερινά και να λειτουργούν με 2 και 3 γιατρούς, με τμήματα ΧΩΡΙΣ γιατρούς και επιστημονικό προσωπικό να έχουν κλείσει ( μονάδα πρόληψης Μεσογειακής Αναιμίας), να έχουν μειώσει δραστηριότητα ( ακτινοδιαγνωστικό τμήμα, Παθολογοανατομικό) ή να καλύπτουν μόνο εφημεριακές ανάγκες με εντέλλεσθε σε γιατρούς άλλων Νοσοκομείων ή Κέντρων Υγείας ( για να λέει η Διοίκηση ότι τυπικά δεν τα έχει κλείσει), με πολλές κλινικές να δουλεύουν σε καθημερινή βάση με προσωπικό ασφαλείας στις βάρδιες, με πολλές εκατοντάδες χρωστούμενα ρεπό δεδουλευμένης εργασίας, με προϋπολογισμούς λειτουργίας που επαρκούν για 8 μήνες, ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ για να εμπεδωθεί ότι το Νοσοκομείο της Άρτας υποβαθμίζεται και οδεύει στον δρόμο της διάλυσης;
• ΖΗΤΑΜΕ ΑΜΕΣΑ ΑΘΡΟΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΑΡΑΙΑΤΡΙΚΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ, ΤΕΧΝΙΚΟΥ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
• ΖΗΤΑΜΕ ΑΜΕΣΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.
• ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ: ποιος είναι ο σχεδιασμός για το Νοσοκομείο της Άρτας και τα ΚΥ του νομού; Ποιος έχει την ευθύνη για την μη προκήρυξη των θέσεων; Τι θέση εκφράζουν οι τοπικοί παράγοντες και τι είναι διατεθειμένοι να κάνουν;
Θα παλέψουμε με όλες μα τις δυνάμεις και θα σταθούμε εμπόδιο και οχυρό απέναντι στις πολιτικές διάλυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, απέναντι στις πολιτικές που αντιμετωπίζουν την υγεία ως εμπόρευμα.
Καλούμε τους πολίτες να συμπορευτούμε στον αγώνα για την ζωή.
Άρτα 10 Μαρτίου 2023
Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ ν.Άρτας
Η 3μελής των γιατρών του Νοσοκομείου Άρτας

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Εισαγγελία Στρατοδικείου Ιωαννίνων – Στη δημοσιότητα τα στοιχεία 28χρονου

Κώστας Παππάς

109 νεκροί – 18.855 νέα κρούσματα κορονοϊού – 549 διασωληνωμένοι

Κώστας Παππάς

Σε Χανόπουλο, Αμπέλια και Καμπή συνεχίστηκαν οι περιοδείες της Λαϊκής Συσπείρωσης Άρτας

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..