ΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Βρετανία: Προ των πυλών τα ιπτάμενα ταξί

 

Το πρώτο ιπτάμενο ταξί της Βρετανίας ξεκινά τις πτήσεις του από το 2023 καθώς θα περάσει στο επόμενο στάδιο των δοκιμών του.
Το VX4, όπως ονομάζεται, θα έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει τέσσερις επιβάτες και έναν πιλότο. Έχει ήδη πραγματοποιήσει κάποιες δοκιμαστικές πτήσεις σε μικρό υψόμετρο ενώ στην επόμενη φάση θα ξεκινήσει δοκιμές στα 50 πόδια και ταχύτητα 25 μίλια ανά ώρα.
Αργότερα μέσα στο έτος, ο στόχος είναι να προχωρήσει σε υψηλότερες και ταχύτερες πτήσεις, σε υψόμετρα μεταξύ 5.000 και 10.000 ποδιών και σε ταχύτητες έως και 90 μίλια ανά ώρα.
Το ηλεκτρικό αεροσκάφος κατασκευάστηκε από την GKN στο Μπρίστολ και ολοκληρώθηκε στις εγκαταστάσεις δοκιμών της Vertical στο Cotswolds. Στόχος είναι η πιστοποίηση του VX4 το 2025, όταν αναμένεται να ξεκινήσει η παραγωγή του σε πλήρη κλίμακα.
Η Vertical είναι μια από τις πολλές εταιρίες που αγωνίζονται για να φέρουν την «επανάσταση» στην αγορά των μαζικών μεταφορών. Τα ηλεκτροκίνητα οχήματα θεωρούνται ως μια φθηνότερη, πιο αθόρυβη και χωρίς εκπομπές εναλλακτική λύση σε σύγκριση με τα ελικόπτερα.

Related posts

Η «καρδιά» των νέων τεχνολογιών «χτυπά» στην Πρέβεζα

Κώστας Παππάς

Ανακαλύφθηκε η μεγαλύτερη κεντρική μαύρη τρύπα που έχει βρεθεί ποτέ

Κώστας Παππάς

Πώς ο πλανήτης Άρης γέμισε με 7 τόνους ανθρώπινα σκουπίδια

Κώστας Παππάς

Leave a Comment

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..