• Home
  • ΗΠΕΙΡΟΣ
  • Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Τραγικές οι συνέπειες του πτωχευτικού της Νέας Δημοκρατίας»
ΗΠΕΙΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Τραγικές οι συνέπειες του πτωχευτικού της Νέας Δημοκρατίας»

Τον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας 83χρονης καρκινοπαθούς στο Κουκάκι φέρνουν στη Βουλή με ερώτησή τους 32 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., μεταξύ των οποίων και η βουλευτής Άρτας Όλγα Γεροβασίλη, με πρωτοβουλία της Έφης Αχτσιόγλου και του Νάσου Ηλιόπουλου.
Όπως τονίζουν, σύμφωνα με δημοσίευμα, η 83χρονη γυναίκα έχει χρέη από επαγγελματική δραστηριότητα και πέρυσι ένα άλλο ακίνητό της βγήκε σε πλειστηριασμό. Τώρα ακολούθησε η κύρια κατοικία της, η αξία της οποίας εκτιμήθηκε στις 170.000 ευρώ και βγήκε σε πλειστηριασμό για τμήμα της οφειλής της, το οποίο δεν ξεπερνά τις 24.000 ευρώ. Μάλιστα, όπως καταγγέλλεται από τον δικηγόρο της 83χρονης, ο πλειστηριασμός είναι παράτυπος καθώς η κατάσχεση έχει απορριφθεί από το Κτηματολόγιο για τυπικούς λόγους. Ταυτόχρονα, εκκρεμεί αίτηση της 83χρονης ως ευάλωτο φυσικό πρόσωπο.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. υπογραμμίζουν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, με το πτωχευτικό πλαίσιο που δημιούργησε, αφήνει χωρίς καμία ουσιαστική προστασία του πολίτες που βρέθηκαν σε οικονομική δυσχέρεια, ενώ το πρόβλημα του ιδιωτικού χρέους διογκώνεται. Από τη στιγμή που τέθηκε σε ισχύ ο πτωχευτικός κώδικας της ΝΔ καταργήθηκε κάθε προστασία της πρώτης κατοικίας και η ρευστοποίηση των περιουσιών έγινε βασική επιδίωξη. Οι τράπεζες και τα funds έχουν απόλυτη ελευθερία να μην αποδέχονται ρυθμίσεις χρεών. Πλέον είναι προφανές από τα δείγματα της καθημερινότητας ότι ούτε οι πιο ευάλωτοι πολίτες δεν μπορούν να προστατευθούν.
Καταλήγοντας ρωτούν τον υπουργό Οικονομικών:
– Γνωρίζει τις καταγγελίες για τον εν λόγω πλειστηριασμό και τι θα πράξει για να ακυρωθεί;
– Θα μπουν αυστηροί κανόνες στη λειτουργία funds, servıcers και τραπεζών για να προστατεύονται οι πολίτες και να μπορούν να ρυθμίσουν τα χρέη τους;
– Θα προστατευθεί η πρώτη κατοικία των λαϊκών και μεσαίων στρωμάτων που βρέθηκαν σε οικονομική δυσχέρεια και αγωνίζονται να ανταπεξέλθουν;
ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών
Θέμα: «Τραγικές οι συνέπειες του πτωχευτικού της Νέας Δημοκρατίας»
Η πρώτη και μοναδική κατοικία 83χρονης καρκινοπαθούς στο Κουκάκιβγήκε σε πλειστηριασμό, την Τετάρτη 1/11/2023, από τη “DoValue” για οφειλή μόλις 24.000 ευρώ.
Μάλιστα,όπως καταγγέλλεται από τον δικηγόρο της 83χρονης,ο πλειστηριασμός είναι παράτυπος καθώς η κατάσχεση έχει απορριφθεί από το Κτηματολόγιογια τυπικούς λόγους.Ταυτόχρονα, εκκρεμεί αίτησητης 83χρονης ως ευάλωτο φυσικό πρόσωπο.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας “ethnos.gr”, η 83χρονη γυναίκαέχει χρέη από επαγγελματική δραστηριότητα και πέρυσι ένα άλλο ακίνητό της βγήκε σε πλειστηριασμό.Τώρα ακολούθησε η κύρια κατοικία της, η αξία της οποίαςεκτιμήθηκε στις 170.000 ευρώ και βγήκε σε πλειστηριασμό για τμήμα της οφειλής της,το οποίο δεν ξεπερνά τις 24.000 ευρώ.
Οπλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας 83χρονης καρκινοπαθούς επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, με το πτωχευτικό πλαίσιο που δημιούργησε, αφήνει χωρίς καμία ουσιαστική προστασία του πολίτες που βρέθηκαν σε οικονομική δυσχέρεια, ενώ το πρόβλημα του ιδιωτικού χρέους διογκώνεται.
Από τη στιγμή που τέθηκε σε ισχύ ο πτωχευτικός κώδικας της ΝΔ καταργήθηκε κάθε προστασία της πρώτης κατοικίας και η ρευστοποίηση των περιουσιών έγινε βασική επιδίωξη. Οι τράπεζες και τα funds έχουν απόλυτη ελευθερίανα μην αποδέχονται ρυθμίσεις χρεών.Πλέονείναιπροφανές από τα δείγματα της καθημερινότητας ότι ούτε οι πιο ευάλωτοι πολίτες δεν μπορούν να προστατευθούν.
Επειδήοι πλειστηριασμοί πρώτων κατοικιών είναι μείζον κοινωνικό πρόβλημα και διαρκής απειλή για χιλιάδες πολίτες.

Ερωτάταιο κ. Υπουργός:

1. Γνωρίζει τις καταγγελίες για τον εν λόγω πλειστηριασμό και τι θα πράξει για να ακυρωθεί;
2. Θα μπουν αυστηροί κανόνες στη λειτουργίαfunds,servıcers καιτραπεζών για να προστατεύονται οι πολίτεςκαι να μπορούν να ρυθμίσουν τα χρέη τους;
3. Θα προστατευθείη πρώτη κατοικία των λαϊκών και μεσαίων στρωμάτων που βρέθηκαν σε οικονομική δυσχέρεια και αγωνίζονται να ανταπεξέλθουν;

Οι ερωτώντες Βουλευτές
Αχτσιόγλου Ευτυχία (Έφη)
Ηλιόπουλος Αθανάσιος (Νάσος)
Αναγνωστοπούλου Αθανασία (Σία)
Αποστολάκης Ευάγγελος
Αυλωνίτης Αλέξανδρος-Χρήστος
Βέττα Καλλιόπη
Γαβρήλος Γεώργιος
Γεροβασίλη Όλγα
Γιαννούλης Χρήστος
Ζεϊμπέκ Χουσεΐν
Ηλιόπουλος Όθων
Θρασκιά Ουρανία (Ράνια)
Καλαματιανός Διονύσιος-Χαράλαμπος
Κόκκαλης Βασίλειος
Κοντοτόλη Μαρίνα
Μάλαμα Κυριακή
Μαμουλάκης Χαράλαμπος (Χάρης)
Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος
Μπάρκας Κωνσταντίνος
Νοτοπούλου Αικατερίνη (Κατερίνα)
Παναγιωτόπουλος Ανδρέας
Παπαηλιού Γεώργιος
Παππάς Νικόλαος
Παππάς Πέτρος
Πέρκα Θεοπίστη (Πέτη)
Πούλου Παναγιού (Γιώτα)
Σαρακιώτης Ιωάννης
Τζούφη Μερόπη
ΦερχάτΟζγκιούρ
Φωτίου Θεανώ
Χαρίτσης Αλέξανδρος (Αλέξης)
Ψυχογιός Γεώργιος

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Και στην Ήπειρο το κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων

Κώστας Παππάς

Ευχαριστήρια Επιστολή Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Άρτας

Κώστας Παππάς

Σύγχρονο δίκτυο ποδηλατοδρόμων μήκους 58,03 χιλιομέτρων αποκτά σε 18 μήνες η Π.Ε. Πρέβεζας

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..