• Home
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Αυτοδιοικητική Συνεργασία 6 σημείων “Δημοτικής Αναγέννησης” Τζένης Ταπραντζή-Κοίλια και “Γέφυρα στο μέλλον” Γιάννη Παπαλέξη
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτοδιοικητική Συνεργασία 6 σημείων “Δημοτικής Αναγέννησης” Τζένης Ταπραντζή-Κοίλια και “Γέφυρα στο μέλλον” Γιάννη Παπαλέξη

Σήμερα 12 Οκτώβρη 2022 το μεσημέρι δόθηκε συνέντευξη τύπου των επικεφαλής της “Δημοτικής Αναγέννησης” Τζένης Ταπραντζή-Κοίλια και “Γέφυρα στο μέλλον” Γιάννη Παπαλέξη, όπου παρουσιάστηκε και το κείμενο αυτοδιοικητικής συνεργασίας 6 σημείων.

ενότητα για την αλλαγή!
συνδημότες και συνδημότισσες,
3,5 χρόνια μετά τις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές, ο Δήμος μας έχει βαλτώσει σε μια στασιμότητα με πεισματική άρνηση της Δημοτικής αρχής να παρακολουθήσει τις προκλήσεις των σύγχρονων εξελίξεων στην Ήπειρο, την χώρα και τον κόσμο ολόκληρο. Η στασιμότητα της διαχείρισης της καθημερινότητας, κυρίως στην λογική των μικροεξυπηρετήσεων “διαφημίζεται” σαν έργο και η άσκηση της δημοτικής εξουσίας με αυταρχισμό με την λογική των “δικών μας” γυρίζει δεκαετίες πριν τον Δήμο μας.
Με εργαλείο το νέο νομικό αυτοδιοικητικό πλαίσιο, που σε μια νύκτα μετέτρεψε την πλειοψηφία της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο σε μειοψηφία στην πράξη, και που έχοντας προστεθεί σε παλιότερες ανεπάρκειες και “Δημαρχιοκεντρικές” νοοτροπίες, έχουν επικίνδυνα αποστασιοποιήσει ένα κομμάτι της κοινωνίας γεννώντας απογοήτευση και αδιαφορία.
Εμείς, σαν εκλεγμένες δυνάμεις της αντιπολίτευσης, δίνουμε συνεχώς την μάχη για να υπάρξει η άλλη αντίληψη, η διαφορετική νοοτροπία, η άλλη στόχευση, το διαφορετικό όραμα στον Δήμο μας. Όμως ο αποκεφαλισμός των αρμοδιοτήτων μας από τον νέο αυτοδιοικητικό νόμο, καθώς η χρήση από την δημοτική αρχή των εργαλείων του Δήμου μας για αποκλειστικά ίδιο όφελος, έχουν περιορίσει την αποτελεσματικότητα του αγώνα μας εντός των δημοτικών διαδικασιών.
Με την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν οι συνδημότες μας και στις τελευταίες εκλογές. και μάλιστα με υψηλά ποσοστά, αλλά και στην καθημερινή επικοινωνία μαζί τους, οφείλουμε την αγωνία μας αυτή να την μετατρέψουμε σε συγκεκριμένες ενέργειες που, ακόμη πιό πλατιά και ενωτικά, θα επιβεβαιώσουν την προοπτική νίκης στο μέλλον και θα διασφαλίσουν στον Δήμο μας την θέση που του αρμόζει στην Ήπειρο και την Ελλάδα.
Έτσι, περίπου 1 χρόνο πριν τις επόμενες Δημοτικές εκλογές, οι παρατάξεις “Δημοτική Αναγέννηση” με επικεφαλής την Τζένη Ταπραντζή-Κοίλια και “Γέφυρα στο μέλλον” με επικεφαλής τον Γιάννη Παπαλέξη, αποφάσισαν την αυτοδιοικητική τους συνεργασία, συμφωνώντας σε 6 κυρίαρχους και βασικούς άξονες, που μπορούν να αποτελέσουν το κεντρικό όραμα μιας ακόμη ευρύτερης συνεργασίας για την μεγάλη αλλαγή στον Δήμο μας!
Οι άξονες αυτοί είναι:
1. Κοινή-πλατιά-Ενωτική δράση ευρύτερων δυνάμεων της τοπικής μας κοινωνίας που μπορούν και πρέπει να συστρατευθούν στο όραμα για να βγεί ο Δήμος από το τέλμα.
2. Επικέντρωση του οράματός μας στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας, που πηγάζουν από την γεωφυσική της θέση, τις Ιστορικές και πολιτιστικές της αναφορές, τον αγροτικό και ευρύτερα παραγωγικό της τομέα.
3. Αλλαγή στόχευσης της δημοτικής αρχής από την λογική των μικροεξυπηρετήσεων και της ενασχόλησης με τα αυτονόητα της καθημερινότητας με ένα ευρύ σχέδιο μεγάλων παρεμβάσεων που θα καλύψει το χαμένο έδαφος και θα οδηγήσει τον Δήμο μας στην θέση που του αρμόζει στο μέλλον.
4. Η οικονομική κρίση και τα επανειλημμένα κτυπήματα των τελευταίων χρόνων έχουν συσσωρεύσει δυσβάσταχτα βάρη στα λαϊκά στρώματα της τοπικής μας κοινωνίας. Η δική μας φιλοσοφία είναι πως η Αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να είναι το μακρύ χέρι εφαρμογής τέτοιων πολιτικών αλλά πρέπει να δίνει μάχη στηρίζοντας τα ευάλωτα και αδύναμα κοινωνικά στρώματα.
5. Μια τέτοια συστράτευση, δεν θα μπορούσε να μην έχει πολυτασικό πρόσημο απέναντι στον βαθύ ελιτισμό της λογικής που έχει επιβληθεί τα τελευταία χρόνια στον Δήμο μας, που αναλώνεται στην διαχείριση των τετριμμένων και τις μικροεξυπηρετήσεις.
Κι ακόμη δεν θα μπορούσε να μην είναι βαθιά δημοκρατική, έτσι ώστε να απελευθερωθούν οι αστείρευτες δυνάμεις του τόπου μας απέναντι στον “Δημαρχοκεντρικό” αυταρχισμό και την εξουσία των “ημετέρων”.
6. Η προσπάθεια αυτή είναι αναγκαίο να συγκλίνει πολίτες, στελέχη και αυτοδιοικητικές δυνάμεις από διαφορετικές ιδεολογικοφιλοσοφικές αφετηρίες που έχουμε την κοινή αγωνία για την πορεία του Δήμου μας. Κι όλα αυτά με πρωταγωνιστή τον πολίτη, μακριά από παραπολιτικά παρασκήνια, μικροκομματικούς μηχανισμούς και μεθοδεύσεις που εξυφαίνονται έξω από την κοινωνία, πίσω από τις ερμητικά κλεισμένες κουρτίνες των “παρακυκλωμάτων” του τόπου μας.
Είμαστε σίγουροι ότι η ήδη μεγάλη αυτοδιοικητική μας ομάδα θα πλατιάσει σύντομα ακόμη περισσότερο και στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην κοινωνία, θα γίνει αυτοδιοικητικό πλειοψηφικό ρεύμα και θα φέρει την μεγάλη ανατροπή στον Δήμο μας. Την ευθύνη αυτή φέρουμε όλοι μας, εκλεγμένοι αυτοδιοικητικοί και ενεργοί πολίτες.
Την χρωστούμε στις παρακαταθήκες τους τόπου μας, την υποσχόμαστε για το μέλλον του!

για την “Δημοτική Αναγέννηση”, Τζένη Ταπραντζή-Κοίλια
για την “Γέφυρα στο μέλλον”, Γιάννης Παπαλέξης

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας 2022 του Σ.Ε.Δ..Κ ΑΡΤΑΣ

Κώστας Παππάς

Σεισμός Τουρκία: Αναχωρεί από Ελευσίνα C-130 με 21 πυροσβέστες, σωστικό όχημα και σκύλους

Κώστας Παππάς

Διανομή προϊόντων στα πλαίσια του Προγράμματος ΤΕΒΑ από την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας

Κώστας Παππάς

1 comment

Γιώργος Οκτώβριος 13, 2022 at 12:10 pm

Έρχεται μεγάλη αποτυχία

Comments are closed.

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..