• Home
  • ΥΓΕΙΑ
  • «Αποστολές ΚΙΜ Βουργαρέλι & Χαλκιόπουλο»
ΥΓΕΙΑ

«Αποστολές ΚΙΜ Βουργαρέλι & Χαλκιόπουλο»

Στο πλαίσιο διεξαγωγής του Εθνικού Προγράμματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας – Κινητές Ιατρικές Μονάδες (ΚΙΜ) όσον αφορά την παροχή δωρεάν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών της χώρας μας, το έμπειρο ιατρικό προσωπικό της ομάδας των ΚΙΜ θα πραγματοποιήσει επισκέψεις για δεύτερη φορά στο Βουργαρέλι (Ν.Άρτας-Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων) από 5-8/10/2022 και για πρώτη φορά στους Χαλκιόπουλους (Ν. Αιτωλοκαρνανίας-Δήμος Αμφιλοχίας) 9-12/10/2022.
Η ομάδα των ΚΙΜ θα πλαισιώνεται από τις ιατρικές ειδικότητες του Καρδιολόγου, του Ορθοπαιδικού, του Γυναικολόγου, του Οφθαλμίατρου, του Ωτορινολαρυγγολόγου, του Γενικού Χειρουργού του Παθολόγου – Διαβητολόγου, και του Οδοντίατρου, καθώς και οι ειδικότητες του Νευρολόγου,Διαιτολόγου και του Ψυχολόγου–Παιδοψυχολόγου – Λογοθεραπευτή θα υποστηρίξουν όπου χρειαστεί διαδικτυακά.
Τα ιατρεία θα διεξαχθούν:
Βουργαρέλι | Κεντρο Υγείας
Από Πέμπτη 6 Οκτωβρίου έως Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022, 09:00-17:00
Χαλκιόπουλο  | Κέντρο Υγείας
Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022, 12:00-17:00 | Δευτέρα 10 & Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022, 09:00-17:00 | Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022, 09:00 – 14:00
Θα πραγματοποιηθούν δωρεάν οι ακόλουθες διαγνωστικές εξετάσεις:
Ψηφιακή Τρισδιάστατη Μαστογραφία ● Ψηφιακός Ακτινολογικός Έλεγχος ● Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας● Ηλεκτροκαρδιογράφημα – Triplex Καρδιάς ● Χειρουργική Εκτίμηση Θυρεοειδούς και Μαστού, Έλεγχος Κιρσών ● Αφαίρεση Σμηγματογόνων Κύστεων, Λιπωμάτων, Σπίλων ● Τεστ Ανίχνευσης Αιμορραγίας Εντέρου (Πολύποδας) ● Τεστ Παπανικολάου (testPap) – Κολπικός Υπέρηχος ● Έλεγχος Οπτικής Οξύτητας – Μέτρηση Ενδοφθάλμιας Πίεσης Βυθοσκόπηση ● Ακοόγραμμα – Τυμπανόγραμμα – Ενδοσκόπηση ● Έλεγχος Σκελετικών Ανωμαλιών σε Παιδιά (Σκολίωση, Κύφωση), Ορθοπαιδική Εξέταση ● Διάγνωση Νευρολογικών Παθήσεων (ημικρανίες, άνοιες,ν.Parkinson) ● Ανίχνευση Μαθησιακών Δυσκολιών ● Διατροφική Αξιολόγηση – Λιπομέτρηση● Εκπαίδευση Α΄ βοηθειών ● Ομιλίες Για Θέματα Δημόσιας Υγείας

Ηλεκτρονική καταχώρηση ραντεβού μέσω:
• Της ιστοσελίδας https://mykim.gr
• Tης εφαρμογής MyKIM διαθέσιμη σε Playstore&Appstore

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο: 210 2447694 (13:00-16:00, καθημερινές).
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις των ΚΙΜ και της ΑΜΚΕ “Αναγέννηση και Πρόοδος” μπορείτε να επισκεφθείτε τις παρακάτω ιστοσελίδες:
www.mmu.gr
www.randp.gr
Επισημαίνεται ότι τα μέλη των ΚΙΜ, ακολουθώντας τις συστάσεις του Υπουργείου Υγείας και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για το υγειονομικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας, έχουν εμβολιαστεί κατά της νόσου COVID-19. Κατά τη διενέργεια των ιατρείων και των διαγνωστικών εξετάσεων θα τηρούνται οι οδηγίες του ΕΟΔΥ και θα λαμβάνονται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας.

Οι KIM έχουν πραγματοποιήσει από το 2014 εκατόν είκοσι τέσσερις (124) αποστολές σε νησιά της άγονης γραμμής καθώς και σε απομακρυσμένες περιοχές σε όλη την Ελλάδα. Το πρόγραμμα υλοποιείται από την ΑΜΚΕ Αναγέννηση και Πρόοδος σε συνεργασία με την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε.), υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α΄ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με πρωτοβουλία και αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Related posts

Κορονοϊός – Γώγος: Ανησυχούμε για διασωληνωμένους και πληρότητα των ΜΕΘ στην Αττική

Κώστας Παππάς

Δύο θετικά δείγματα κορωνοϊού στην Ήπειρο

Κώστας Παππάς

Νεφρό από χοίρο σε άνθρωπο! – Στη Νέα Υόρκη η πρώτη επιτυχημένη δοκιμή μεταμόσχευσης

Κώστας Παππάς

Leave a Comment

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..