ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανοίγουν οριστικά γυμνάσια και λύκεια την 1η Φεβρουαρίου

 

Ανοίγουν τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, γυμνάσια και λύκεια, όπως ανακοίνωσε επίσημα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, κατά την ενημέρωση της Παρασκευής 22 Ιανουαρίου για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας.
Η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων την 1η Φεβρουαρίου βασίστηκε στην εισήγηση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που συνεδρίασαν το πρωί της Παρασκευής και άναψαν το «πράσινο φως» για την επανέναρξη της δια ζώσης εκπαίδευσης.
Στις “κόκκινες” περιοχές, όπως διευκρίνησε η υπουργός Παιδείας τα Λύκεια θα συνεχίσουν να λειτουργούν με εξ αποστάσεως εκπαίδευση, όπως και τα φροντιστήρια.
«Απαντήσαμε ομόφωνα θετικά στην πρόταση για άνοιγμα των σχολείων. Για τις “κόκκινες” περιοχές εισηγηθήκαμε να ανοίξουν μόνο τα γυμνάσια, ενώ τα λύκεια να συνεχίσουν με τηλεκπαίδευση», ανέφερε σχετικά η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

Κλειστά θα παραμείνουν Πανεπιστήμια, Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης, φροντιστήρια, κέντρα ξένων γλωσσών, Κέντρα Δια Βίου Μάθησης.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι τα μέτρα που θα ακολουθηθούν είναι τα εξής:

η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους,
τα διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών,
οι σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες,
η χρήση αντισηπτικών,
οι σχολαστικοί καθαρισμοί,
οι τακτικοί αερισμοί των χώρων,
τα ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστηρίων πληροφορικής, χρήσης μουσικών οργάνων κ.ά.
οι σχολικοί εορτασμοί με μέτρα,
οι επισκέψεις / περίπατοι ανά τμήμα, κ.α.
Παρατείνεται το SMS και η απαγόρευση
Παράταση στη χρήση SMS για τις μετακινήσεις, όπως και της απαγόρευσης ωραρίου κυκλοφορίας από τις 21:00 έως τις 05:00 (πλην των γνωστών εξαιρέσεων), αλλά και της απαγόρευσης μετακίνησης από νομό σε νομό (πλην εξαιρέσεων), για μία εβδομάδα όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Στη συνέχεια, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων σημείωσε ότι παραμένει η απαγόρευση όσον αφορά το ψάρεμα και το κυνήγι, ανακοινώνοντας παράλληλα την επαναλειτουργία των πρακτορείων ΟΠΑΠ, εκτός των ΟΠΑΠ Play.

Πάνω από τα μισά ενεργά κρούσματα στην Αττική

«Ο ιός εξακολουθεί να υπάρχει ανάμεσά μας», σημείωσε η Βάνα Παπαευαγγέλου, τονίζοντας ότι από τα σχεδόν 6.000 ενεργά κρούσματα κορονοϊού που εντοπίζονται στην επικράτεια, τα μισά προέρχονται από την Αττική. Ο κυλιόμενος μέσος όρος κρουσμάτων των τελευταίων επτά ημερών είναι 467 κρούσματα. Η πληρότητα των ΜΕΘ φτάνει στο 49%, ενώ στην Αττική είναι κατειλημμένο το 58%.

Παράλληλα, ανακοίνωσε το άνοιγμα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από την 1η Φεβρουαρίου, με ορισμένες εξαιρέσεις στις κόκκινες περιοχές.

Related posts

«Έκφραση ευχαριστηρίων από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ηπείρου προς τον Δήμο Αρταίων »

Κώστας Παππάς

Πολιτιστικός Σύλλογος Μακρυγιάννης – Κάλεσμα στα μέλη του σε έκτακτη Γενική Καταστατική Συνέλευση

Κώστας Παππάς

Σύσκεψη στην Περιφέρεια για την εφαρμογή των μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης του κορωνοϊού

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..