ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Ανοίγουν» από σήμερα οι διαδημοτικές μετακινήσεις

«Ελεύθερες» είναι από σήμερα οι διαδημοτικές μετακινήσεις, εντός της περιφερειακής ενότητας, καθώςεπιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις εντός της οικείας Περιφερειακής Ενότητας καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, με sms στο 13033 έως και τις 15 Μαΐου.
Παραμένει, ωστόσο, έως τις 15 Μαΐου η χρήση των sms για οποιαδήποτε μετακίνηση, παρά τις προσδοκίες που είχαν καλλιεργήσει υπουργοί και υφυπουργοί της κυβέρνησης όλες τις προηγούμενες μέρες.
Επίσης, από τις 3/5 και για μία εβδομάδα η κυκλοφορία επιτρέπεται έως τις 11 το βράδυ.
Όπως ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, με sms θα γίνεται η έξοδος στην εστίαση. Τα καταστήματα εστίασης και τα καφέ θα κλείνουν το αργότερο στις 10:45 μμ.
Μέχρι την άρση της απαγόρευσης των υπερτοπικών μετακινήσεων θα διατηρηθεί η χρήση των sms στις μετακινήσεις εξήγησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, στη χθεσινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πανδημία και συμπλήρωσε ότι από τη Δευτέρα 3 Μαΐου οι πολίτες θα μπορούν να μεταβαίνουν σε καταστήματα εστίασης και καφέ με τον κωδικό 6 στο 13033.
Τα καταστήματα θα μπορούν να χρησιμοποιούν μόνο τους υπαίθριους χώρους, αλλά δεν θα επιτρέπεται η μουσική και θα κλείνουν το αργότερο στις 10.45 το βράδυ, που σημαίνει ότι στις 11 το βράδυ οι πολίτες πρέπει να είναι στο σπίτι τους. Σήμερα θα γίνουν διευκρινίσεις σχετικά με τους ΚΑΔ που θα ανοίξουν και για θέματα που αφορούν τουςεργαζόμενους σε αυτά.

Τι ισχύει για την Κυριακή του Πάσχα
Όσον αφορά την Κυριακή του Πάσχα υπάρχει η δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών έως 9 άτομα σε εσωτερικό χώρο, και έως 12 άτομα αν πρόκειται για υπαίθριο χώρο. Η μετακίνηση θα γίνεται με την υποχρεωτική αποστολή SMS με τον κωδικό 6, ενώ συστήνεται η διενέργεια προηγούμενου οικιακού αυτοδιαγνωστικού τεστ σε όσους συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις αυτές.

Ακόμη τις μέρες του Πάσχα ισχύουν τα εξής:
-Μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα το χρονικό όριο απαγόρευσης κυκλοφορίας (curfew) είναι από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί
Για τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, συνεχίζει να ισχύει η αναλογία του ενός ατόμου ανά 25τμ και με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα εντός των ναών, ενώ στους εξωτερικούς χώρους των ναών, η αναλογία αυτή διαμορφώνεται σε ένα άτομο ανά 10τμ, και πάντα με τήρηση των κανόνων υγιεινής.
– Επιπλέον, για όλους τους πιστούς είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους, ενώ για τους ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και το λοιπό προσωπικό, που βρίσκεται εντός του ναού, είναι υποχρεωτική η διενέργεια τεστ.
Όσον αφορά στις ακολουθίες της Μεγάλης Παρασκευής υπενθυμίζεται ότι:
– η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς να ακολουθεί πομπή πιστών, ενώ το προσκύνημα του Επιταφίου θα γίνει εκτός του ναού, και πάντα με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων.
Ωστόσο, , όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς κατά τη χθεσινή ενημέρωση, θα υπάρξουν διευκρινιστικές ανακοινώσεις από τα αρμόδια υπουργεία σε σχέση με τους κωδικούς που θα ανοίξουν και που αφορούν στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς και για άλλα θέματα που αφορούν στους εργαζομένους σε αυτά.

Με πληροφορίες απόΑΠΕ-ΜΠΕ

Related posts

«Μελισσουργοί. Τα μνημεία… μετά το σεισμό του 1967

Κώστας Παππάς

Κορονοϊός: 1190 νέα κρούσματα σήμερα 16/12 στην Ελλάδα

Κώστας Παππάς

Σπείρα ξάφριζε κοσμήματα και μετρητά σε σπίτια στην Άρτα – Έξι συλλήψεις

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..