• Home
  • ΗΠΕΙΡΟΣ
  • ΑΔΕΔΥ Άρτας: ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ
ΗΠΕΙΡΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΔΕΔΥ Άρτας: ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ – ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ – ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ
Με μεγάλη θλίψη και οδύνη εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια, τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη στις οικογένειες των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας και ευχόμαστε τη γρήγορη ανάρρωση στους δεκάδες τραυματίες. Εδώ και μια εβδομάδα ζούμε ημέρες ανείπωτου πόνου σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο.
Απέναντι στις λογικές και τις πολιτικές που μέχρι σήμερα συνέβαλαν και διαμόρφωσαν τις συνθήκες για την τραγωδία στα Τέμπη, και που σήμερα προσπαθούν να διαμορφώσουν ένα κλίμα που μεταθέτει τις κινητοποιήσεις του λαού για «αργότερα» εμείς λέμε ξεκάθαρα:
Το έγκλημα στα Τέμπη είναι αποτέλεσμα των εγκληματικών πολιτικών που αντιμετωπίζουν την ασφάλεια και την ανθρώπινη ζωή ως κόστος.
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ότι οι ιδιωτικοποιήσεις σιδηροδρόμων έχουν φέρει αύξηση των ατυχημάτων και αλλού (π.χ. Βρετανία). Και ο λόγος είναι απλός: υπάρχει ελλιπής συντήρηση και υποστελέχωση για λόγους κόστους, ώστε να αυξήσουν τα κέρδη τους οι επενδυτές.
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ότι με τα μνημόνια μετακινήθηκαν, σαν υπεράριθμοι, χιλιάδες εργαζόμενοι του ΟΣΕ και εδώ και χρόνια δεν έγιναν προσλήψεις προσωπικού με αποτέλεσμα τρομερές ελλείψεις.
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ότι οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα τους στα τρένα τα τελευταία χρόνια με δηλώσεις, στάσεις εργασίας και απεργίες είχαν κάνει σαφές πως οι υποδομές δεν συντηρούνταν, το προσωπικό δεν έφτανε, τα συστήματα ασφαλείας δεν λειτουργούσαν.
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ότι η επιλογή όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων να απαξιώνουν τις δημόσιες υποδομές, συνειδητά να διαλύουν οτιδήποτε ανήκει στο δημόσιο (παιδεία, υγεία, μεταφορές κ.α.), να το υποχρηματοδοτούν, ώστε να ανοίξουν την πόρτα στους ιδιώτες, οδηγεί σε ακρίβεια, υποβαθμισμένες υπηρεσίες και δεν «μειώνει τις τιμές» όπως διατείνονταν. Ακόμα χειρότερα όμως, ενίοτε είναι και δολοφονική…
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ότι η πολιτική της υποβάθμισης και των ιδιωτικοποιήσεων προχωράει σε όλα τα κοινωνικά αγαθά. Το ίδιο γίνεται με την υγεία, με εμφανή τα αποτελέσματα στην πανδημία, στην παιδεία και σε όλα τα κοινωνικά αγαθά. Από κοινωνικά αγαθά μετατρέπονται σε εμπορεύματα για λίγους. με κριτήριο το κέρδος.
Στις 8 Μάρτη του 2023, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, μαζί, γυναίκες και άντρες υψώνουμε τις γροθιές μας και φωνάζουμε δυνατά «Χωρίς εμάς, γρανάζι δεν γυρνά!» Ενώνουμε τις φωνές μας με το γυναικείο κίνημα σε όλο τον κόσμο, ενάντια στον σεξισμό και την καταπίεση παίρνουμε την ζωή μας στα χέρια μας!
Καλούμε όλες και όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες και τις αγρότισσες, τη νεολαία, το λαό της Άρτας, την Τετάρτη 8 Μάρτη 2023 να ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΜΕ και να διαδηλώσουμε απαιτώντας:
• Να μπει ένα τέλος εδώ και τώρα στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων
• Να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το δολοφονικό έγκλημα των Τεμπών
• Δημόσια παροχή των δημόσιων αγαθών ( παιδεία, υγεία, ρεύμα, νερό, μεταφορές) με ασφάλεια για όλο το λαό.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΛΑΪΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ – ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΝΑ ΣΥΜΠΟΡΕΥΤΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΖΩΗ
ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΜΑΡΤΗ 2023 ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΉΡΙΟ στις 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΙΛΚΙΣ
ΑΡΤΑ, ΜΑΡΤΗΣ 2023
Νομαρχιακό Τμήμα Άρτας ΑΔΕΔΥ

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ 1882 ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ ΚΑΙ Η ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ

Κώστας Παππάς

37χρονος ιερέας: Αδίκως διασύρομαι – Η ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη αποδεικνύει την αθωότητά μου

Κώστας Παππάς

Ο Δήμος Πρέβεζας υποδέχτηκε μαθητές και εκπαιδευτικούς από τη Νορμανδία στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus.

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..