• Home
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Άρτα: 14 Εκπαιδευτικοί σε καραντίνα – Στο Δημαρχείο από αύριο οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι από την ΚΟΜΥ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άρτα: 14 Εκπαιδευτικοί σε καραντίνα – Στο Δημαρχείο από αύριο οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι από την ΚΟΜΥ

Της ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΤΣΟΥΛΑ

Πανικός και διαξιφισμοί επικράτησαν χθες και σήμερα το πρωί στο Κέντρο Υγείας Άρτας (το παλιό Νοσοκομείο Άρτας), όπου αγχωμένοι κατέφτασαν δεκάδες καθηγητές, δάσκαλοι και μαθητές για να κάνουν rapid test, μετά τα κρούσματα που εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στη σχολική κοινότητα. Ο έλεγχος ήταν πολύ δύσκολο να διατηρηθεί και υπό την πίεση της κατάστασης, αποφασίστηκε από αύριο 26 Φεβρουαρίου και στο εξής οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι από την ΚΟΜΥ να διενεργούνται έξω από το Δημαρχείο Άρτας κι όχι πια στο παλιό Νοσοκομείο Άρτας! Χαρακτηριστικά να πούμε ότι σήμερα διενεργήθηκαν εκεί 406 tests, ενώ χθες 395! Η ΚΟΜΥ εφιστά την προσοχή στους εκπαιδευτικούς και τους καλεί να χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα testing.gov.gr εάν επιθυμούν να κάνουν rapid test, αφού από εκεί θα παίρνουν οδηγίες για το πού ακριβώς πρέπει να πάνε για να κάνουν το τεστ. Τεστ διενεργούνται σε περισσότερα σημεία, όχι μόνο στο χώρο του παλιού Νοσοκομείου. Αυτό δεν τηρήθηκε μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα να επικρατεί αναστάτωση και σύγχυση τις τελευταίες ημέρες στο χώρο εκεί. Αποτέλεσμα αυτού ήταν η απόφαση για αλλαγή της τοποθεσίας για τη διενέργεια των rapid tests. Στο εξής λοιπόν, κλιμάκιο της ΚΟΜΥ θα πραγματοποιεί δωρεάν rapid tests στους πολίτες που το επιθυμούν έξω από το Δημαρχείο Άρτας, κι όχι στο παλιό Νοσοκομείο, καθημερινά 12 – 3 εκτός Σαββατοκύριακου. Η ΔΟΑΚ (Δημοτική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών) θα δίνει καθημερινά το παρών εκεί για να υπάρχει περισσότερος έλεγχος και να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός.
Όσον αφορά τις εξελίξεις στη σχολική κοινότητα της Άρτας σχετικά με κρούσματα, οι Διευθύντριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μας ενημέρωσαν διεξοδικά.

Επικοινωνήσαμε με τη Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Άρτας, Κλεοπάτρα Βασιλείου, η οποία μας ενημέρωσε για όλες τις τελευταίες εξελίξεις “Θετικός βρέθηκε ένας εκπαιδευτικός στο 5ο Δημοτικό Άρτας και λόγω της επαφής του με τους συναδέλφους του στο κοινό τους γραφείο, 14 εκπαιδευτικοί του σχολείου μπαίνουν σε καραντίνα! Το σχολείο σρταμάτησε τη διά ζώσης λειτουργία του και τα μαθήματα θα συνεχιστούν με τηλεκπαίδευση”. Να ανακεφαλαιώσουμε ότι το τελευταίο διάστημα οι εξελίξεις είχαν ως εξής:
στο 6ο Δημοτικό Άρτας βρέθηκε ένας γονέας θετικός, αλλά το παιδί του αρνητικό
στο Δημοτικό Κωστακιών βρέθηκε ένας γονέας θετικός, αλλά το παιδί του αρνητικό
στο 1ο Δημοτικό Άρτας βρέθηκε ένας μαθητής θετικός
Τα παραπάνω σχολεία λειτουργούν κανονικά διά ζώσης, όπως κανονικά λειτουργεί πλέον και το Δημοτικό Κιρκιζατών. Κλειστά παραμένουν το Δημοτικό Αμφιθέας, όπου είχε βρεθεί θετικός ένας μαθητής, και το Νηπιαγωγείο Γραμμενίτσας, όπου είχαμε τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Επικοινωνήσαμε με τη Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Άρτας, Παρασκευή Χαμπηλομάτη, η οποία μας ενημέρωσε για όλες τις τελευταίες εξελίξεις “Ως γνωστόν, είχαμε τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα στο πρωινό ΕΠΑ.Λ Άρτας, το οποίο παραμένει σε αναστολή έως τις 28 Φεβρουαρίου και σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, δεν θα πάρει άλλη αναστολή, οπότε από Δευτέρα τα μαθήματα θα συνεχιστούν κανονικά. Στο 5ο Γυμνάσιο Άρτας είχαμε ένα κρούσμα και το οποίο παραμένει σε μερική αναστολή (ένα τμήμα δηλαδή του σχολείου λειτουργεί με τηλεκπαίδευση, τα υπόλοιπα τμήματα λειτουργούν κανονικά), ενώ ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα είχαμε και στο 4ο Λύκειο Άρτας, το οποίο παραμένει κι αυτό σε μερική αναστολή (τρία τμήματα του σχολείου λειτουργούν με τηλεκπαίδευση, τα υπόλοιπα λειτουργούν κανονικά). Και τα δύο σχολεία θα παραμείνουν σε μερική αναστολή έως τις 9 Μαρτίου”. Μάλιστα, η κα Χαμπηλομάτη στέλνει το δικό της συγκινητικό μήνυμα προς τους μαθητές που νοσούν, επισημαίνοντας ότι τους περιμένει να γυρίσουν δυνατοί και υγιείς στο σχολείο τους κι ότι η σχολική κοινότητα θα τους αγκαλιάσει! Ενώ, αξίζει να σημειωθεί ότι αύριο το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης ενημέρωση όλων των Διευθυντών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τον κορωνοιο σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Άρτας.

Related posts

Με επιτυχία και συμμετοχές ρεκόρ πραγματοποιήθηκε στην Άρτα ο 5ος Δρόμος του Γιοφυριού από τον Δ. Αρταίων.

Κώστας Παππάς

Υπερδιπλασιάστηκαν και πάνω από 1.000 κρούσματα σε μια μέρα- 58 θάνατοι και 458 διασωληνωμένοι

Κώστας Παππάς

Περίπατος στο ωραιότερο και πιο βατό τμήμα του παραποτάμιου μονοπατιού της Βίδρας

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..