• Home
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Άρτα: Στην Π. Δ. Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου η υπόθεση για τον άγριο ξυλοδαρμό του 15χρονου μαθητή
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άρτα: Στην Π. Δ. Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου η υπόθεση για τον άγριο ξυλοδαρμό του 15χρονου μαθητή

Της ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΤΣΟΥΛΑ

Γονείς 15χρονου Βαγγέλη “Στείλαμε το παιδί μας όρθιο στο σχολείο και το πήραμε πίσω παράλυτο! Να αποδοθούν ευθύνες εκεί που αναλογούν!”

Εξελίξεις υπάρχουν στην υπόθεση του 15χρονου Βαγγέλη, που υπέστη σοβαρό ξυλοδαρμό από συμμαθητή του μέσα στον αύλειο χώρο του σχολείου του στην Άρτα, λίγο πριν το Πάσχα. Να θυμίσουμε τί ακριβώς συνέβη εκείνη τη μοιραία μέρα, σύμφωνα με τα όσα μου δήλωσε αποκλειστικά και μου περιέγραψε η ίδια η μητέρα του Βαγγέλη “Τα παιδιά είχαν τελειώσει τη δεύτερη ώρα μαθήματος και ήταν πια η τρίτη ώρα που θα πήγαιναν τα παιδιά στο Κοινωνικό Παντοπωλείο. Ήταν το δικό μου παιδί με ένα φίλο του και μιλούσαν για τα οπαδικά και πάει το παιδί που τον χτύπησε και του πετάει την μπάλα δύο φορές μπροστά στο κούτελο. Τον σπρώχνει ο γιος μου για να φύγει, κι όπως πάει να φύγει ο γιος μου, αυτός του ρίχνει μια μπουνιά πίσω στο αυτί. Και μετά τον πιάνει κεφαλοκλείδωμα και αρχίζει να τον χτυπάει στα κάγκελα. Βέβαια, ο γιος μου δεν το θυμάται, μα μου το είπε η κόρη μου που ήταν μπροστά, αλλά και άλλα παιδιά από το σχολείο. Η κόρη μου έπαθε σοκ, όταν είδε να χτυπούν έτσι τον αδερφό της και γενικότερα όλα τα παιδιά που ήταν παρών στο περιστατικό ήταν και εξακολουθούν να είναι σοκαρισμένα και πιστεύω ότι χρειάζονται ψυχολογική βοήθεια και τα ίδια για να ξεπεράσουν το σοκ. Τα άλλα παιδιά κατάφεραν να χωρίσουν το γιο μου και το παιδί που τον χτυπούσε και εκείνη την ώρα κατέβηκε η υποδιευθύντρια, η οποία επενέβη, και γλύτωσε το γιο μου από δεύτερο επεισόδιο που θα ήταν τελειωτικό. Μάλιστα η υποδιευθύντρια μου είπε ότι το συγκεκριμένο παιδί είχε τόσο μένος και θυμό μέσα του, που μετά πήγε και έσπασε τη τζαμαρία και ξέσπασε εκεί. Όλα τα παιδιά που ρωτήσαμε μας είπαν το ίδιο, ότι δηλαδή το παιδί μου δεν έφταιξε πουθενά, ότι το μόνο που έλεγε διαρκώς είναι “άσε με, μην με ενοχλείς””.

Όπως είναι γνωστό, το παιδί νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία”, όπου οι γιατροί έλεγαν στους γονείς του πόσο τυχεροί στάθηκαν μέσα στην ατυχία τους, μιας που η κατάσταση της υγείας του γιου τους ήταν τόσο σοβαρή που θα μπορούσε να έχει ακόμη ασχημότερες εξελίξεις, που θα μπορούσαν να αποβούν μοιραίες για τη ζωή του. Το παιδί από τον ξυλοδαρμό και τα άσχημα χτυπήματα υπέστη εγκεφαλικό, ισχαιμικό επεισόδιο, με αποτέλεσμα να παραλύσει η αριστερή πλευρά του σώματός του, ενώ τώρα πια το παιδί σε καθημερινή βάση κάνει φυσιοθεραπείες που τον έχουν βοηθήσει πια να στέκεται στα πόδια του και να έχει επανέλθει στην καθημερινότητά του, όμως η αποκατάσταση δεν έχει αγγίξει ακόμη το 100% και δυστυχώς οι εκτιμήσεις κάποιων γιατρών είναι ότι ίσως να μην υπάρξει ποτέ πλήρης αποκατάσταση… Φυσικά, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία και όλοι ευχόμαστε από καρδιάς το καλύτερο για τον 15χρονο Βαγγέλη, ευχόμαστε κάποια στιγμή η υγεία του να αποκατασταθεί στο 100% και με τη δύναμη της ψυχής του να πετύχει το αδύνατο και να διαψεύσει ακόμη και τους απαισιόδοξους…

Είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενα άρθρα μας, ότι το προηγούμενο διάστημα βρισκόταν σε εξέλιξη η ΕΔΕ για το αν αναλογούν ή όχι ευθύνες στο σχολείο για τον άσχημο ξυλοδαρμό του 15χρονου, δεδομένου ότι ο ξυλοδαρμός πραγματοποιήθηκε μέσα στον αύλειο χώρο του σχολείου κατά τις σχολικές ώρες. Περιμέναμε με αγωνία να ολοκληρωθεί η ΕΔΕ, η οποία διήρκησε αρκετούς μήνες, ενώ αξίζει να επισημάνω ότι με ακόμη μεγαλύτερη αγωνία περίμεναν τα αποτελέσματά της οι γονείς του 15χρονου Βαγγέλη, οι οποίοι, αισθάνονται όλο αυτό το διάστημα ότι αναλογούν ευθύνες στο σχολείο, χωρίς ακόμη να έχουν λάβει μια συγνώμη… Η ΕΔΕ ολοκληρώθηκε λοιπόν και οι εξελίξεις βρήκαν τους γονείς του 15χρονου ικανοποιημένους με αυτές, καθώς ζητούν να αποδοθεί δικαιοσύνη για το παιδί τους. Επικοινώνησα με τον πατέρα του Βαγγέλη, ο οποίος μου δήλωσε χαρακτηριστικά “Στείλαμε ένα παιδί υγιές στο σχολείο, στείλαμε ένα παιδί όρθιο και το πήραμε πίσω με παράλυτη την αριστερή πλευρά του, με παράλυτο το χέρι και το πόδι του! Το τί έχουμε περάσει όλους αυτούς τους μήνες ως γονείς δεν περιγράφεται… Παλεύουμε να κρατήσουμε όρθια την οικογένειά μας, με έναν έφηβο που ένιωσε ξαφνικά να χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του και με τα υπόλοιπα τρία παιδιά μας να προσπαθούν να καταλάβουν γιατί συνέβη αυτό το κακό στον αδερφό τους και να πρέπει να δεχτούν τη νέα πραγματικότητα στη ζωή μας”.

Σχετικά με το πόρισμα της ΕΔΕ, οι εξελίξεις είναι οι εξής: Το πόρισμα της ΕΔΕ κατατέθηκε από τον διενεργούντα την ΕΔΕ στη Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Άρτας και στη συνέχεια λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης των στοιχείων, στάλθηκε από την ίδια στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου, καθώς η υπόθεση παραπέμπεται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Περιφέρειας Ηπείρου στα Γιάννενα. Δεν είναι δυνατό να γνωρίζουμε το περιεχόμενο της ΕΔΕ, μιας που πρόκειται για μια διαδικασία που λαμβάνει χώρα με άκρα μυστικότητα και που δεν βλέπει το φως της δημοσιότητας, και μάλιστα μέχρι αυτή τη στιγμή ούτε οι γονείς του 15χρονου Βαγγέλη έχουν πάρει στα χέρια τους το πόρισμα της ΕΔΕ, ωστόσο αυτό που γνωρίζουμε κρίνοντας εκ του αποτελέσματος είναι ότι η πρόταση για ποινή από τον διενεργούντα την ΕΔΕ, βάσει πορίσματος της ΕΔΕ, είναι μεγαλύτερη των αρμοδιοτήτων της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Άρτας και για το λόγο αυτό, η υπόθεση παραπέμπεται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Περιφέρειας στα Γιάννενα, όπου προΐσταται Πρωτοδίκης. Αναμένουμε εκ νέου λοιπόν τις εξελίξεις, ενώ αξίζει να τονίσουμε ότι παράλληλα, εξελίσσεται η Επείγουσα Αυτεπάγγελτη Εισαγγελική Έρευνα από την Εισαγγελία Άρτας.

Κλείνοντας, οι γονείς του 15χρονου Βαγγέλη μου δήλωσαν ότι αναμένουν με αγωνία την έκβαση της υπόθεσης στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Περιφέρειας Ηπείρου, καθώς η υπόθεση του γιου τους ξεπερνάει τα όρια της δικής τους οικογένειας και αγγίζει κάθε οικογένεια, αγγίζει κάθε γονιό που στέλνει το παιδί του στο σχολείο αισθανόμενος ότι το παιδί του είναι ασφαλές και προστατευμένο εκεί… Και εν τέλει έτσι ΠΡΕΠΕΙ να είναι! Μπορεί οι γονείς του Βαγγέλη να διαπίστωσαν στην πράξη το αντίθετο, όμως έτσι πρέπει να είναι τα παιδιά στο σχολείο: ασφαλή και προστατευμένα. Κι εύχονται η δική τους περιπέτεια να αποτελέσει την αιτία να θεσπιστούν καλύτεροι κανόνες και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι, εφ’ όσον υπάρχουν, ώστε να μην επαναληφθεί ανάλογο περιστατικό σε σχολείο της Ελλάδας!

Related posts

Σοκ στα Ιωάννινα: 41χρονος Μουσικός πέθανε την ώρα που έκανε πρόβα

Κώστας Παππάς

Ώ ρ α κ α λ ή σ ο υ Κώστα Παπαθεοδώρου

Κώστας Παππάς

Επίθεση από χάκερ στις ελληνικές ιστοσελίδες – Ποιος κίνδυνος υπάρχει

Κώστας Παππάς

Leave a Comment

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..