• Home
  • ΗΠΕΙΡΟΣ
  • Άρτα: Ενημερωτική ημερίδα σχετικά με την παρουσίαση των προγραμμάτων «Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ» & «Πράσινη Μετάβαση ΜμΕ».
ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άρτα: Ενημερωτική ημερίδα σχετικά με την παρουσίαση των προγραμμάτων «Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ» & «Πράσινη Μετάβαση ΜμΕ».

Το Επιμελητήριο Άρτας σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ & ΤΣ/Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα 2021-2027» και η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας- Πελοποννήσου- Ηπείρου- Ιονίων Νήσων, εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ, διοργάνωσαν την Δευτέρα 24 Απριλίου 2023 ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τη δέσμη δράσεων που αφορούν τα προγράμματα «Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ» και «Πράσινη Μετάβαση ΜμΕ».
Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με τα δύο νέα προγράμματα «Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ» που στοχεύει στην αντιμετώπιση της υστέρησης των ελληνικών επιχειρήσεων στην υιοθέτηση και ενσωμάτωση των σύγχρονων ψηφιακών τεχνολογιών στην παραγωγική τους δραστηριότητα καθώς και το πρόγραμμα «Πράσινη Μετάβαση ΜμΕ» το οποίο ενθαρρύνει επενδυτικά σχέδια που στοχεύουν στην αξιοποίηση και ανάπτυξη συγχρόνων τεχνολογιών, στην αναβάθμιση των παραγόμενων προϊόντων ή/ και παρεχόμενων υπηρεσιών και εν γένει δραστηριοτήτων τους, πριμοδοτώντας ενέργειες οι οποίες αξιοποιούν σύγχρονες τεχνολογίες, υποδομές και βέλτιστες πρακτικές σε θέματα ενεργειακής αναβάθμισης, κυκλικής οικονομίας και υιοθέτησης καθαρών πηγών ενέργειας (π.χ. χρήση συστημάτων ΑΠΕ).
Εναρκτήριο χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας κ. Ιωάννης Γκολομάζος ο οποίος αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους τόνισε ότι η σύγχρονη επιχειρηματικότητα δεν μπορεί παρά να έχει πράσινο προσανατολισμό, υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι μόνο ζήτημα υπευθυνότητας, αλλά και ζήτημα ανταγωνιστικότητας, ανθεκτικότητας και ανάπτυξης.
Σημείωσε, ακόμα, ότι η πράσινη μετάβαση αποτελεί, εκτός από πρόσκληση, και μια μεγάλη ευκαιρία να αναβαθμίσουν την λειτουργία τους, να βελτιώσουν την ενεργειακή αποδοτικότητα της παραγωγικής τους διαδικασίας, καθώς και να αποκτήσουν πρόσβαση σε νέες ευκαιρίες χρηματοδότησης. Ο κ. Γκολομάζος Ιωάννης αναφερόμενος στον ρόλο του Επιμελητηρίου, τόνισε: «Το Επιμελητήριο συμβάλλει με κάθε τρόπο σε αυτή την προσπάθεια, παρέχοντας αξιόπιστη ενημέρωση, υπεύθυνη καθοδήγηση και προωθώντας μια σύγχρονη, πράσινη επιχειρηματική κουλτούρα, στηριγμένη στις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης».
Διαδικτυακό χαιρετισμό απηύθυνε και ο Πρόεδρος Δ.Σ ΕΦΕΠΑΕ, κ. Πλάτων Μαρλαφέκας ο οποίος και επεσήμανε πως κύριος στόχος του ΕΦΕΠΑΕ αποτελεί η συνεχή παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών, συμβάλλοντας στην οικονομική ενίσχυση των επιχειρήσεων.
Η παρουσία του προγράμματος «Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ» πραγματοποιήθηκε από την κα. Παυλοπούλου Νικολέτα , υπεύθυνη Δράσης, αναλύοντας διεξοδικά στις τρεις (3) δράσεις του Ψηφιακού Μετασχηματισμού ΜμΕ. (Δράση 1 – Βασικός Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ, Δράση 2 – Προηγμένος Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ, Δράση 3 – Ψηφιακός Μετασχηματισμός Αιχμής ΜμΕ).
Έπειτα, ακολούθησε η ενημέρωση του κοινού σχετικά με το πρόγραμμα «Πράσινη Μετάβαση ΜμΕ», με τον κ. Χούσο Βασίλειο να παρουσιάζει τις δύο (2) δράσεις της δέσμης. (Δράση 1 – Πράσινος Μετασχηματισμός ΜμΕ και Δράση 2 – Πράσινη Παραγωγική Επένδυση ΜμΕ)
Μετά το τέλος των παρουσιάσεων ακολούθησε συζήτηση και σειρά ερωτήσεων από τους παρευρισκόμενους, οι οποίες και απαντήθηκαν από τους υπεύθυνους των Δράσεων.
Η ημερίδα έλαβε μέρος στη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Άρτας.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

«Αυγουστιάτικη Νυχτωδία» την Τρίτη 24 Aυγούστου στην Πρέβεζα-

Κώστας Παππάς

Το τέλος της «Μικρής μας πόλης»

Κώστας Παππάς

Το Κέντρο Κρέατος στο Πρότυπο Αγροδιατροφικό Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου (Π.Α.ΤΕ.Π.Η.)

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..