ΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Άρτα: «Διαχείριση της σχολικής τάξης»

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Άρτας σε συνεργασία με τονδ/ντή και τον σύλλογο εκπαιδευτικών του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Άρτας υλοποίησε διαδικτυακό βιωματικό σεμινάριο εκπαίδευσης με θέμα: «Διαχείριση της σχολικής τάξης», από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο του 2023,συνολικής διάρκειας12 ωρών με την συμμετοχή δέκα εκπαιδευτικών.
Στόχος του σεμιναρίου ήταν η στήριξη & ενδυνάμωση του ρόλου του εκπαιδευτικού ως παιδαγωγού στη σύγχρονη πραγματικότητα, μέσα από την ανάπτυξη δεξιοτήτων που θα του επιτρέψουν να εγκαταστήσει μια άμεση και εποικοδομητική επικοινωνία με τον έφηβο, για να μπορεί να διαχειριστεί τις κρίσεις στην τάξη του.
Αξιοποιώντας μεθόδους ενεργητικής μάθησης προσεγγίστηκαν οι θεματικές ενότητες:
• Κριτική προσέγγιση των αιτιολογικών παραγόντων που συντελούν στην ανάπτυξη του φαινομένου του σχολικού εκφοβισμού και της βίας
• Βελτιώνοντας την επικοινωνία και την αυτοεκτίμηση στην τάξη- ενεργητική ακρόαση
• Καλές πρακτικές στη διαχείριση περιστατικών στο σχολείο
• Ο σύγχρονος ρόλος του εκπαιδευτικού
• Συνεργασία σχολείου- γονέων ευρύτερης κοινότητας

Ευχαριστούμε τον δ/ντή κ. Ευαγγέλου Δημήτριο, τον υποδ/ντή κ. Μπαρδάκα Σταύρο και όλους τους εκπαιδευτικούς για την συνεχή και ένθερμη συνεργασία.
Συντονιστές του σεμιναρίου:
 κος Οικονομίδης Θεόδωρος- Επιστημονικός Υπεύθυνος-Παιδοψυχίατρος
 κα Κομηλάγιου Θεοδοσία- Κοινωνιολόγος

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Άρτα: 1ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο Καινοτομίας και Εκπαίδευσης

Κώστας Παππάς

ProgHRC: Ένα καινοτόμο ρομπότ-βοηθός για τη βιομηχανία

Κώστας Παππάς

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 3η συνάντηση του προγράμματος ERASMUS+ ΚΑ220

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..